• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina postelová rýže

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina postelová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      rýže
    • 1
      cibule
    • sůl
    • olej
    • 2,50
      hrnek horká voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme do růžova cibulku a přidáme rýži. Krátce spolu s cibulkou orestujeme a zalejeme vařící vodou, osolíme, zamícháme a vaříme pod pokličkou 10 minut. Během vaření už NEMÍCHÁME! Po 10 minutách vezmeme hrnec tak jak je a zabalíme ho do ručníku a vložíme do peřin. Pod peřinou jej necháme aspoň 30 minut - rýže v hrnci dojde, a pak je krásně sypavá a voňavá po cibulce.
2
Je to výborná příloha k mnoha pokrmům nebo lze použít jako základ rizota. Já používám rýži Lagris Parboiled, kterou před přípravou neproplachuji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daizy | 6. 7. 2016 10:55

    Děkuji za komentáře: Poměr je v receptu: na 1 hrnek rýže 2,5 hrnku vody. Tahle verze je opravdu vynikající. K tomu času - obvykle vaříme rýži těch cca 20-25 minut, no a tady 10min.a zbytek pěkně odpočívá v osušce pod peřinou (polštářem, dekou, přikrývkou...jak chcete;-), takže časově to vyjde nastejno. Tak ať vám šmakuje. <3

  • Marvar | 12. 6. 2016 21:39

    Já místo ručníku balím hrnec do novin a není cítit vůbec nic.

  • semion | 21. 10. 2015 14:22

    Dělával jsem to podobně,jenom jsem to nedával do peřin ( klik lidi co bydli v paneláku používá peřiny?) ale jsem to nechal pod pokličkou.Dnes vařím ryži jako nudle,můžu ji skusit jak je uvařená a hlavně,když se začne vařit,tak ji nemusím min.15 minut hlídat :-)

  • id | 17. 2. 2013 12:05

    :-( :-( :-( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O <3 <3 <3 <3 <3

  • blabola | 17. 2. 2013 12:03

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • recepty73
    recepty73 | 5. 2. 2012 18:10

    ...na druhu rýže určitě záleží ;-) ... autorka píše, že používá parboiled..., moje babička jí dělala stejně, někdy místo cibulky dala nové koření, bobkový list nebo hřebíček, podle toho k čemu rýži chtěla podávat... , a s tím ručníkem nebo osuškou máte pravdu ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:16

    Trochu jsem bojovala s tím, co je to "1 rýže". Nakonec jsem usoudila, že je to hrnek. A byl :). Takže na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody. Jinak recept mě úplně nenadchnul, že by byla rýže nějak sypavá se mi moc nezdálo... Nezáleží spíš na druhu rýže? Rýže takto připravená mi přišla stejná jako obvykle...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:12

    To není pravda. Zrovna jsem to vyzkoušela, hrnec je s poklicí, je obalený v ručníku. Do peřin žádný pach nenasáknul.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 15:31

    Normálně do toho, pod čím v noci spíš ;-)

  • geimar | 29. 8. 2011 19:01

    Tohe je vynikající příprava rýže,ale má to jednu vadu. Peřina pak voní po cibulce!

  • tara | 12. 7. 2011 19:35

    já dávám tak 1,5 cm nad povrch rýže ;-)

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • Dláčátko | 8. 1. 2011 12:30

    jak do peřin? :-\ to jsem ještě neviděla.

  • Iveta | 16. 11. 2010 21:45

    postelová rýže je nejlepší! maminka dělá "gaučovou" verzi:) jen kolik je prosím poměr rýže a vody tak, aby se voda během dodělávání rýže v peřině vcucla? tak 1:2 rýže a vody? díky, Iveta

  • Kateřina Lichá | 21. 4. 2008 20:46

    Neproplachuji jen u tohoto způsobu přípravy rýže. Je to možná proto, že to tak mám odkoukané od své babičky. Jinak si myslím, že propláchnutím se nedá nic zkazit:-)

  • Dáša | 21. 4. 2008 10:41

    Chtěla bych se zeptat proč tuto rýži neproplachujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Horká voda Olej Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Smažený kapr

Smažený kapr

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

64
Klasické lečo
Klasické lečo
47
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
46
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
31
Domácí kečup
Domácí kečup
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact