• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina postelová rýže

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina postelová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      rýže
    • 1
      cibule
    • sůl
    • olej
    • 2,50
      hrnek horká voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme do růžova cibulku a přidáme rýži. Krátce spolu s cibulkou orestujeme a zalejeme vařící vodou, osolíme, zamícháme a vaříme pod pokličkou 10 minut. Během vaření už NEMÍCHÁME! Po 10 minutách vezmeme hrnec tak jak je a zabalíme ho do ručníku a vložíme do peřin. Pod peřinou jej necháme aspoň 30 minut - rýže v hrnci dojde, a pak je krásně sypavá a voňavá po cibulce.
2
Je to výborná příloha k mnoha pokrmům nebo lze použít jako základ rizota. Já používám rýži Lagris Parboiled, kterou před přípravou neproplachuji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daizy | 6. 7. 2016 10:55

    Děkuji za komentáře: Poměr je v receptu: na 1 hrnek rýže 2,5 hrnku vody. Tahle verze je opravdu vynikající. K tomu času - obvykle vaříme rýži těch cca 20-25 minut, no a tady 10min.a zbytek pěkně odpočívá v osušce pod peřinou (polštářem, dekou, přikrývkou...jak chcete;-), takže časově to vyjde nastejno. Tak ať vám šmakuje. <3

  • Marvar | 12. 6. 2016 21:39

    Já místo ručníku balím hrnec do novin a není cítit vůbec nic.

  • semion | 21. 10. 2015 14:22

    Dělával jsem to podobně,jenom jsem to nedával do peřin ( klik lidi co bydli v paneláku používá peřiny?) ale jsem to nechal pod pokličkou.Dnes vařím ryži jako nudle,můžu ji skusit jak je uvařená a hlavně,když se začne vařit,tak ji nemusím min.15 minut hlídat :-)

  • id | 17. 2. 2013 12:05

    :-( :-( :-( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O <3 <3 <3 <3 <3

  • blabola | 17. 2. 2013 12:03

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • recepty73
    recepty73 | 5. 2. 2012 18:10

    ...na druhu rýže určitě záleží ;-) ... autorka píše, že používá parboiled..., moje babička jí dělala stejně, někdy místo cibulky dala nové koření, bobkový list nebo hřebíček, podle toho k čemu rýži chtěla podávat... , a s tím ručníkem nebo osuškou máte pravdu ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:16

    Trochu jsem bojovala s tím, co je to "1 rýže". Nakonec jsem usoudila, že je to hrnek. A byl :). Takže na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody. Jinak recept mě úplně nenadchnul, že by byla rýže nějak sypavá se mi moc nezdálo... Nezáleží spíš na druhu rýže? Rýže takto připravená mi přišla stejná jako obvykle...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:12

    To není pravda. Zrovna jsem to vyzkoušela, hrnec je s poklicí, je obalený v ručníku. Do peřin žádný pach nenasáknul.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 15:31

    Normálně do toho, pod čím v noci spíš ;-)

  • geimar | 29. 8. 2011 19:01

    Tohe je vynikající příprava rýže,ale má to jednu vadu. Peřina pak voní po cibulce!

  • tara | 12. 7. 2011 19:35

    já dávám tak 1,5 cm nad povrch rýže ;-)

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • Dláčátko | 8. 1. 2011 12:30

    jak do peřin? :-\ to jsem ještě neviděla.

  • Iveta | 16. 11. 2010 21:45

    postelová rýže je nejlepší! maminka dělá "gaučovou" verzi:) jen kolik je prosím poměr rýže a vody tak, aby se voda během dodělávání rýže v peřině vcucla? tak 1:2 rýže a vody? díky, Iveta

  • Kateřina Lichá | 21. 4. 2008 20:46

    Neproplachuji jen u tohoto způsobu přípravy rýže. Je to možná proto, že to tak mám odkoukané od své babičky. Jinak si myslím, že propláchnutím se nedá nic zkazit:-)

  • Dáša | 21. 4. 2008 10:41

    Chtěla bych se zeptat proč tuto rýži neproplachujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Horká voda Olej Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
30
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
30
Langoše - expres
Langoše - expres

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Noc plná oslav a divoké zábavy

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Noc plná oslav a divoké zábavy

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact