• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina postelová rýže

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina postelová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      rýže
    • 1
      cibule
    • sůl
    • olej
    • 2,50
      hrnek horká voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme do růžova cibulku a přidáme rýži. Krátce spolu s cibulkou orestujeme a zalejeme vařící vodou, osolíme, zamícháme a vaříme pod pokličkou 10 minut. Během vaření už NEMÍCHÁME! Po 10 minutách vezmeme hrnec tak jak je a zabalíme ho do ručníku a vložíme do peřin. Pod peřinou jej necháme aspoň 30 minut - rýže v hrnci dojde, a pak je krásně sypavá a voňavá po cibulce.
2
Je to výborná příloha k mnoha pokrmům nebo lze použít jako základ rizota. Já používám rýži Lagris Parboiled, kterou před přípravou neproplachuji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daizy | 6. 7. 2016 10:55

    Děkuji za komentáře: Poměr je v receptu: na 1 hrnek rýže 2,5 hrnku vody. Tahle verze je opravdu vynikající. K tomu času - obvykle vaříme rýži těch cca 20-25 minut, no a tady 10min.a zbytek pěkně odpočívá v osušce pod peřinou (polštářem, dekou, přikrývkou...jak chcete;-), takže časově to vyjde nastejno. Tak ať vám šmakuje. <3

  • Marvar | 12. 6. 2016 21:39

    Já místo ručníku balím hrnec do novin a není cítit vůbec nic.

  • semion | 21. 10. 2015 14:22

    Dělával jsem to podobně,jenom jsem to nedával do peřin ( klik lidi co bydli v paneláku používá peřiny?) ale jsem to nechal pod pokličkou.Dnes vařím ryži jako nudle,můžu ji skusit jak je uvařená a hlavně,když se začne vařit,tak ji nemusím min.15 minut hlídat :-)

  • id | 17. 2. 2013 12:05

    :-( :-( :-( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O <3 <3 <3 <3 <3

  • blabola | 17. 2. 2013 12:03

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • recepty73
    recepty73 | 5. 2. 2012 18:10

    ...na druhu rýže určitě záleží ;-) ... autorka píše, že používá parboiled..., moje babička jí dělala stejně, někdy místo cibulky dala nové koření, bobkový list nebo hřebíček, podle toho k čemu rýži chtěla podávat... , a s tím ručníkem nebo osuškou máte pravdu ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:16

    Trochu jsem bojovala s tím, co je to "1 rýže". Nakonec jsem usoudila, že je to hrnek. A byl :). Takže na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody. Jinak recept mě úplně nenadchnul, že by byla rýže nějak sypavá se mi moc nezdálo... Nezáleží spíš na druhu rýže? Rýže takto připravená mi přišla stejná jako obvykle...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:12

    To není pravda. Zrovna jsem to vyzkoušela, hrnec je s poklicí, je obalený v ručníku. Do peřin žádný pach nenasáknul.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 15:31

    Normálně do toho, pod čím v noci spíš ;-)

  • geimar | 29. 8. 2011 19:01

    Tohe je vynikající příprava rýže,ale má to jednu vadu. Peřina pak voní po cibulce!

  • tara | 12. 7. 2011 19:35

    já dávám tak 1,5 cm nad povrch rýže ;-)

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • Dláčátko | 8. 1. 2011 12:30

    jak do peřin? :-\ to jsem ještě neviděla.

  • Iveta | 16. 11. 2010 21:45

    postelová rýže je nejlepší! maminka dělá "gaučovou" verzi:) jen kolik je prosím poměr rýže a vody tak, aby se voda během dodělávání rýže v peřině vcucla? tak 1:2 rýže a vody? díky, Iveta

  • Kateřina Lichá | 21. 4. 2008 20:46

    Neproplachuji jen u tohoto způsobu přípravy rýže. Je to možná proto, že to tak mám odkoukané od své babičky. Jinak si myslím, že propláchnutím se nedá nic zkazit:-)

  • Dáša | 21. 4. 2008 10:41

    Chtěla bych se zeptat proč tuto rýži neproplachujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Horká voda Olej Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Fofr perník

Fofr perník

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact