• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina plněná rajčátka na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina plněná rajčátka na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Varianta A
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks lilek menší
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka petželka zelená
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 400
      ml voda
    • olej
  • Varianta B
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.
2
Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.
3
Na Balkáně je to hlavní jídlo (s bílým chlebem), v Čechách to podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři - ovšem bez chleba. Velmi vhodné na odtučňovací kůru!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbuš Tm | 19. 6. 2008 19:12

    Moc dobrý recept a jednoduchý.

  • Airan | 29. 5. 2006 17:06

    Vladko, dekuji moc za mila slova, myslim ze kuskusem nic nepokazis. Zdravim a preji at chutna.

  • Vlaďka Machulová | 29. 5. 2006 15:32

    Airan, moc díky za tip, jen ho když dovolíš pozměním - místo rýže kuskus, který miluju..Jinak díky za skvělé originální a hlavně jednoduché recepty!Zdraví Vlaďka

  • Airan | 13. 12. 2005 20:24

    Helenko, je to bez omacky, rajcatka jen lehce podleju vodou. Je to fakt dobre a hlavne lehce stravitelne:-)

  • Helena | 13. 12. 2005 16:32

    Tohle mudi byt urcite dobre,verim,ze lilek nikdy nezklame ,chci to zkusit,mozna by bylo dobre dat misto ryze quinou,jen nevim,to de mysli bez omacky,nebo tam ma byt nejaka vypecena stava?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Lilek Olej Pepř mletý Petželka Rajčata Rýže Sojová omáčka Sůl Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

184
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
41
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
38
Francouzský dresing
Francouzský dresing
33
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact