• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina plněná rajčátka na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina plněná rajčátka na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Varianta A
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks lilek menší
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka petželka zelená
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 400
      ml voda
    • olej
  • Varianta B
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.
2
Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.
3
Na Balkáně je to hlavní jídlo (s bílým chlebem), v Čechách to podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři - ovšem bez chleba. Velmi vhodné na odtučňovací kůru!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbuš Tm | 19. 6. 2008 19:12

    Moc dobrý recept a jednoduchý.

  • Airan | 29. 5. 2006 17:06

    Vladko, dekuji moc za mila slova, myslim ze kuskusem nic nepokazis. Zdravim a preji at chutna.

  • Vlaďka Machulová | 29. 5. 2006 15:32

    Airan, moc díky za tip, jen ho když dovolíš pozměním - místo rýže kuskus, který miluju..Jinak díky za skvělé originální a hlavně jednoduché recepty!Zdraví Vlaďka

  • Airan | 13. 12. 2005 20:24

    Helenko, je to bez omacky, rajcatka jen lehce podleju vodou. Je to fakt dobre a hlavne lehce stravitelne:-)

  • Helena | 13. 12. 2005 16:32

    Tohle mudi byt urcite dobre,verim,ze lilek nikdy nezklame ,chci to zkusit,mozna by bylo dobre dat misto ryze quinou,jen nevim,to de mysli bez omacky,nebo tam ma byt nejaka vypecena stava?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Lilek Olej Pepř mletý Petželka Rajčata Rýže Sojová omáčka Sůl Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Domácí veka

Domácí veka

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
27
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
27
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
26
Kuřecí na chilli a zázvoru
Kuřecí na chilli a…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact