• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččina játrová omáčka s blbounama
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina játrová omáčka s blbounama

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina játrová omáčka s blbounama
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 0,50
      kg vepřová játra (Babička dávala hovězí)
    • kořenová zelenina
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • majoránka
    • pepř mletý
    • máslo
    • maggi
    • hladká mouka Na jíšku nebo instantní jíška tmavá
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a prováříme. Mezi tím játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do vývaru. Ochutíme česnekem, majoránkou a pepřem popř. přidáme trochu maggi. Maso nakrájíme na plátky, přidáme do omáčky.
2
Nejlepší je s kynutýma, na půlky překrojenýma prázdnýma blbounama. (Vývar solíme až po uvaření jater, játra vyndám,vývar osolím a nechám chvíli povařit(asi 5 min.), aby sůl vtáhlo i maso).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Bylinková játrová omáčka se žampiony

Bylinková játrová omáčka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Slávek | 28. 7. 2015 22:20

    mimo první příspěvek je jasné, že blbounů je tu dost....

  • petra | 4. 10. 2011 14:31

    a není to jedno.-)hlavně,že každý pochopí oč jde 8-)

  • Miroslava Severová | 20. 2. 2009 09:36

    A my říkáme "blbouni" všem kynutým knedlíkům ať jsou s povidlama nebo s ovocem.

  • radka zelenková | 19. 2. 2009 09:09

    Ano,blboun je prázdný kynutý knedlík,U nás se prostě vaří blbouni s jahodama."Kudulína"

  • Lucie Malá | 19. 2. 2009 06:59

    Blboun je tedy zřejmě knedlík,jak jsem pochopila. Slyším poprvé.To je dobré..kynutý blboun:-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Maggi Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

92
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Babiččina játrová omáčka s blbounama
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact