• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččina játrová omáčka s blbounama
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina játrová omáčka s blbounama

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina játrová omáčka s blbounama
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 0,50
      kg vepřová játra (Babička dávala hovězí)
    • kořenová zelenina
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • majoránka
    • pepř mletý
    • máslo
    • maggi
    • hladká mouka Na jíšku nebo instantní jíška tmavá
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a prováříme. Mezi tím játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do vývaru. Ochutíme česnekem, majoránkou a pepřem popř. přidáme trochu maggi. Maso nakrájíme na plátky, přidáme do omáčky.
2
Nejlepší je s kynutýma, na půlky překrojenýma prázdnýma blbounama. (Vývar solíme až po uvaření jater, játra vyndám,vývar osolím a nechám chvíli povařit(asi 5 min.), aby sůl vtáhlo i maso).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Bylinková játrová omáčka se žampiony

Bylinková játrová omáčka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Slávek | 28. 7. 2015 22:20

    mimo první příspěvek je jasné, že blbounů je tu dost....

  • petra | 4. 10. 2011 14:31

    a není to jedno.-)hlavně,že každý pochopí oč jde 8-)

  • Miroslava Severová | 20. 2. 2009 09:36

    A my říkáme "blbouni" všem kynutým knedlíkům ať jsou s povidlama nebo s ovocem.

  • radka zelenková | 19. 2. 2009 09:09

    Ano,blboun je prázdný kynutý knedlík,U nás se prostě vaří blbouni s jahodama."Kudulína"

  • Lucie Malá | 19. 2. 2009 06:59

    Blboun je tedy zřejmě knedlík,jak jsem pochopila. Slyším poprvé.To je dobré..kynutý blboun:-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Maggi Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rychlá květáková polévka
Rychlá květáková polévka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Babiččina játrová omáčka s blbounama
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact