Tak jsem se do toho pustila, přesně jsem vše odvážila, těsto rozválela na tenko a bohužel mi i přesto tak nakynulo, že poměr náplně a těsta byl tak 1:3. Chuť těsta se ani nepřiblížila chuti listového těsta, vlastně mi nakonec vznikla taková průměrná jablečná buchta, ale nebylo to špatné. Tak pokus je pokus, příště zkusím jiný recept, nicméně mám aspoň tip na základ nějaké buchty. ;-)
prosím o radu. jak dlouho by se to mělo péct? :-\
Velice lehké těsto,výborné na vyválení.Štrůdl se povedl a brzy zmizel. Dávám za jedna
PROSI VAS CHTELABZ SE YEPTAT JESTLI SE TAM MUSI DAT OCET :-!
Jdu taky vyzkoušet :-P O:-) ;-)
Jen se chci zeptat píšete že vyválíme 3 ks a použijem 1 ks co s těma dvouma ? Můžu to dát do lednice ne mražáku , nezkazí se ? :-\
Ahoj, zkusila jsem recept a je úžasný.Vřele všem doporučuji-rychlý, výborný! :-*
Zdravím všechny,chtěla jsem se zeptat,jestli bych mohla místo másla použít tuk.Třeba heru.Děkuji za odpověď.
23.7. 2011 bětka. Ještě se mi nepodařilo rozválené jablka zavinout. Pečeme to bez mouky jen tak v utěrce a není těch 180 moc?
Na kolik stupňů ? Bohužel vůbec nevím ....Poraďte mi prosím :)
je to moc dobry......... :'(
Proboha vlažná voda se ale nekupuje ta teče s kohoutku ;-)
Recept výborný a s tou vlažnou vodou, to je fakt dobrý. :-D
Voda se dá koupit v New Yorkeru :'(
Ahoj já poprvé peču štrůdl a newvím si radi kde koupit vlažnou vodu. Předem děkuji za odpověď.
Výborný, dávám 1*.Dělala jsem z poloviční dávky,i tak jsem měla 2nohavice. Druhý den křehký,vláčný.Řadím mezi oblíbené:-)
Tohle je za 5 zlatých blutišťáků a to zlaté skoro nikdy nedávám ;)
muj prvni zavin - velmi dobry
Dobry den,jdu to zkusit.
jdu to dnes zkusit,ale bude určitě moc dobré
Zkuste ještě tehle: na vál 1/2 kg hladké mouky, udělat důlek, do něj 3 žloutky, 1 lžička octa a 1 lžička soli, 4 půlskořápky vody, 1 tuk na pečení nakrájet na kousky a všechno pořádně zpracovat ve vláčné těsto. Rozdělit na 6 dílů, budou to 2x 3 nohavice. Vyválíme placku, posypeme kokosem, dáme nastrouhaná jablka (já mám zásobu strouhaných a zavařených),posypeme skořicovým cukrem, přidávám nasekané vlašské ořechy a rozinky. zabalím a přenesu na plech. Na plechu potřít zbylými bílky a propíchat vidličkou. Peču na méně než 200 stupňů, až je štrůdl růžový. Vlašské ořechy na podzim vyloupu, dám do menších skeniček, zavíčkuji a steriluji v hrnci jako kompoty 30 minut při 85 stupních. Ořechy ve sklepě vydrží i několik let a jsou jako čerstvé.
Před chvíli jsem dopekla.Mě moc nechutná,uvidím co řekne manžel.
Velmi dobrý recept!
Velmi dobré, pochvala. A jinak jestli je napsáno zavineme s tvrdým y tak to nic neměmí na složení receptu.Myslím, že tady se můžou nějaké ty pravopisné nedostatky přehlédnouut.Přece tady vaříme ne? A to nám jde.Jestli má někdo nějaký problém, tak ať si to dokazuje ma jiných stánkách.
Vando,recepty se zasílají na e-mailovou adresu foto@recepty.cz Foto zasílat ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif),min.rozmer fota 450x350 px,max.velikost jednoho souboru 2 MB
Přidala jsem tam ještě hrozinky a před pečením potřela žloutkem a teď právě ochutnávám -mňam. Mám takz obrázek, ale nevím jak jej připojit?
Ocet pomáhá uvolnit z mouky lepek, čímž se těsto stává pružnějším.
PS: pekla jsem to na 170 °C asi půl hodiny
Já bych závin spíš zavinula než zavynula, přeci jen je to závin a ne závyn:) Jinak těsto docela dobré, akorát se mi teda nepodařilo vyválet a zabalit do štrůdlu-hrozně se "třepilo" že by to bylo tím, že jsem neměla ocet? Nebo z jakého důvodu tam je? Ale povedlo se to chuťově i tak.
A při kolikati stupních se to mí p=ct a na jak dlouho.
tehle recept se mi líbí ze všech nejvíc-jdu ho vyzkoušet
Chutné!
Je to vynikající pochoutka,doporučuji všem vyzkoušet tento velmi chutný recept.