• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      hrnek voda vlažná
  • Náplň
    • jablka
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát. Oloupeme a nastrouháme jablka a dáme je na plát pak je posypeme skořicovým cukrem, zavineme a dáme na vymazaný plech péct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M.T.V. | 24. 3. 2015 19:40

    Tak jsem se do toho pustila, přesně jsem vše odvážila, těsto rozválela na tenko a bohužel mi i přesto tak nakynulo, že poměr náplně a těsta byl tak 1:3. Chuť těsta se ani nepřiblížila chuti listového těsta, vlastně mi nakonec vznikla taková průměrná jablečná buchta, ale nebylo to špatné. Tak pokus je pokus, příště zkusím jiný recept, nicméně mám aspoň tip na základ nějaké buchty. ;-)

  • Eliška | 29. 4. 2014 16:10

    prosím o radu. jak dlouho by se to mělo péct? :-\

  • kjik | 4. 1. 2014 19:21

    Vynikající štrůdl! Všem doporučuji! moc, moc chutnal.

  • RENATA DUTKOVÁ | 8. 5. 2013 16:53

    Velice lehké těsto,výborné na vyválení.Štrůdl se povedl a brzy zmizel. Dávám za jedna

  • DENISA | 26. 1. 2013 18:22

    PROSI VAS CHTELABZ SE YEPTAT JESTLI SE TAM MUSI DAT OCET :-!

  • Denisa | 21. 9. 2012 16:57

    Jdu taky vyzkoušet :-P O:-) ;-)

  • naty | 4. 1. 2012 12:07

    Jen se chci zeptat píšete že vyválíme 3 ks a použijem 1 ks co s těma dvouma ? Můžu to dát do lednice ne mražáku , nezkazí se ? :-\

  • Světluška | 27. 9. 2011 17:57

    Ahoj, zkusila jsem recept a je úžasný.Vřele všem doporučuji-rychlý, výborný! :-*

  • Jarka | 21. 9. 2011 18:55

    Zdravím všechny,chtěla jsem se zeptat,jestli bych mohla místo másla použít tuk.Třeba heru.Děkuji za odpověď.

  • Anonymous | 23. 7. 2011 20:48

    23.7. 2011 bětka. Ještě se mi nepodařilo rozválené jablka zavinout. Pečeme to bez mouky jen tak v utěrce a není těch 180 moc?

  • KaRa | 22. 7. 2011 07:33

    Zkusila bych na 180.

  • Nina | 29. 6. 2011 16:39

    Na kolik stupňů ? Bohužel vůbec nevím ....Poraďte mi prosím :)

  • věra | 16. 3. 2011 08:31

    je to moc dobry......... :'(

  • Martina | 26. 2. 2011 19:21

    Proboha vlažná voda se ale nekupuje ta teče s kohoutku ;-)

  • vladenka | 24. 1. 2011 08:49

    Recept výborný a s tou vlažnou vodou, to je fakt dobrý. :-D

  • máma Aničky Píchalové | 12. 1. 2011 12:37

    Voda se dá koupit v New Yorkeru :'(

  • Anička Píchalová | 12. 1. 2011 12:34

    Ahoj já poprvé peču štrůdl a newvím si radi kde koupit vlažnou vodu. Předem děkuji za odpověď.

  • tereza s | 26. 9. 2010 08:20

    Výborný, dávám 1*.Dělala jsem z poloviční dávky,i tak jsem měla 2nohavice. Druhý den křehký,vláčný.Řadím mezi oblíbené:-)

  • Rozkrad Poklad | 4. 11. 2009 20:19

    Tohle je za 5 zlatých blutišťáků a to zlaté skoro nikdy nedávám ;)

  • dana petrakovic | 30. 8. 2009 17:54

    muj prvni zavin - velmi dobry

  • Naty Pyatka | 6. 2. 2008 13:33

    Dobry den,jdu to zkusit.

  • heda | 18. 9. 2007 16:02

    jdu to dnes zkusit,ale bude určitě moc dobré

  • Anna | 9. 6. 2007 09:11

    Zkuste ještě tehle: na vál 1/2 kg hladké mouky, udělat důlek, do něj 3 žloutky, 1 lžička octa a 1 lžička soli, 4 půlskořápky vody, 1 tuk na pečení nakrájet na kousky a všechno pořádně zpracovat ve vláčné těsto. Rozdělit na 6 dílů, budou to 2x 3 nohavice. Vyválíme placku, posypeme kokosem, dáme nastrouhaná jablka (já mám zásobu strouhaných a zavařených),posypeme skořicovým cukrem, přidávám nasekané vlašské ořechy a rozinky. zabalím a přenesu na plech. Na plechu potřít zbylými bílky a propíchat vidličkou. Peču na méně než 200 stupňů, až je štrůdl růžový. Vlašské ořechy na podzim vyloupu, dám do menších skeniček, zavíčkuji a steriluji v hrnci jako kompoty 30 minut při 85 stupních. Ořechy ve sklepě vydrží i několik let a jsou jako čerstvé.

  • Zdena Praksinová | 24. 3. 2007 12:51

    Před chvíli jsem dopekla.Mě moc nechutná,uvidím co řekne manžel.

  • Eva Štefanovská | 22. 3. 2007 22:19

    Velmi dobrý recept!

  • Anonym | 15. 3. 2007 11:25

    Velmi dobré, pochvala. A jinak jestli je napsáno zavineme s tvrdým y tak to nic neměmí na složení receptu.Myslím, že tady se můžou nějaké ty pravopisné nedostatky přehlédnouut.Přece tady vaříme ne? A to nám jde.Jestli má někdo nějaký problém, tak ať si to dokazuje ma jiných stánkách.

  • Anonym | 11. 3. 2007 21:33

    Vando,recepty se zasílají na e-mailovou adresu foto@recepty.cz Foto zasílat ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif),min.rozmer fota 450x350 px,max.velikost jednoho souboru 2 MB

  • Vanda Srbova | 11. 3. 2007 20:57

    Přidala jsem tam ještě hrozinky a před pečením potřela žloutkem a teď právě ochutnávám -mňam. Mám takz obrázek, ale nevím jak jej připojit?

  • Anonym | 11. 3. 2007 16:09

    Ocet pomáhá uvolnit z mouky lepek, čímž se těsto stává pružnějším.

  • Hanka Mrázková | 11. 3. 2007 04:09

    PS: pekla jsem to na 170 °C asi půl hodiny

  • Hanka Mrázková | 11. 3. 2007 04:08

    Já bych závin spíš zavinula než zavynula, přeci jen je to závin a ne závyn:) Jinak těsto docela dobré, akorát se mi teda nepodařilo vyválet a zabalit do štrůdlu-hrozně se "třepilo" že by to bylo tím, že jsem neměla ocet? Nebo z jakého důvodu tam je? Ale povedlo se to chuťově i tak.

  • Anonym | 8. 2. 2007 16:34

    A při kolikati stupních se to mí p=ct a na jak dlouho.

  • Ště Kost | 23. 1. 2007 15:32

    tehle recept se mi líbí ze všech nejvíc-jdu ho vyzkoušet

  • Barbi Kenová | 20. 1. 2007 15:22

    Chutné!

  • Anonym | 10. 12. 2006 17:46

    Je to vynikající pochoutka,doporučuji všem vyzkoušet tento velmi chutný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Máslo Ocet Prášek do pečiva Skořicový cukr Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Fofr perník

Fofr perník

Chřest na másle

Chřest na másle

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Babiččin rychlý jablečný koláč
Babiččin rychlý jablečný koláč
Babiččin rychlý jogurtový koláč
Babiččin rychlý jogurtový koláč
Babiččin sádlový koláč
Babiččin sádlový koláč
Babiččina bábovka (výborná)
Babiččina bábovka (výborná)
Babiččina bramborovo-maková bábovka
Babiččina bramborovo-maková bábovka
Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Babiččina dia sterilovaná strouhaná…
  • Recepty.cz
  • Babiččin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact