Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát. Oloupeme a nastrouháme jablka a dáme je na plát pak je posypeme skořicovým cukrem, zavineme a dáme na vymazaný plech péct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
M.T.V.
|24. 3. 2015 19:40
Tak jsem se do toho pustila, přesně jsem vše odvážila, těsto rozválela na tenko a bohužel mi i přesto tak nakynulo, že poměr náplně a těsta byl tak 1:3. Chuť těsta se ani nepřiblížila chuti listového těsta, vlastně mi nakonec vznikla taková průměrná jablečná buchta, ale nebylo to špatné. Tak pokus je pokus, příště zkusím jiný recept, nicméně mám aspoň tip na základ nějaké buchty. ;-)
Na kolik stupňů ? Bohužel vůbec nevím ....Poraďte mi prosím :)
věra
|16. 3. 2011 08:31
je to moc dobry.........
:'(
Martina
|26. 2. 2011 19:21
Proboha vlažná voda se ale nekupuje ta teče s kohoutku ;-)
vladenka
|24. 1. 2011 08:49
Recept výborný a s tou vlažnou vodou, to je fakt dobrý. :-D
máma Aničky Píchalové
|12. 1. 2011 12:37
Voda se dá koupit v New Yorkeru :'(
Anička Píchalová
|12. 1. 2011 12:34
Ahoj já poprvé peču štrůdl a newvím si radi kde koupit vlažnou vodu. Předem děkuji za odpověď.
tereza s
|26. 9. 2010 08:20
Výborný, dávám 1*.Dělala jsem z poloviční dávky,i tak jsem měla 2nohavice. Druhý den křehký,vláčný.Řadím mezi oblíbené:-)
Rozkrad Poklad
|4. 11. 2009 20:19
Tohle je za 5 zlatých blutišťáků a to zlaté skoro nikdy nedávám ;)
dana petrakovic
|30. 8. 2009 17:54
muj prvni zavin - velmi dobry
Naty Pyatka
|6. 2. 2008 13:33
Dobry den,jdu to zkusit.
heda
|18. 9. 2007 16:02
jdu to dnes zkusit,ale bude určitě moc dobré
Anna
|9. 6. 2007 09:11
Zkuste ještě tehle: na vál 1/2 kg hladké mouky, udělat důlek, do něj 3 žloutky, 1 lžička octa a 1 lžička soli, 4 půlskořápky vody, 1 tuk na pečení nakrájet na kousky a všechno pořádně zpracovat ve vláčné těsto. Rozdělit na 6 dílů, budou to 2x 3 nohavice. Vyválíme placku, posypeme kokosem, dáme nastrouhaná jablka (já mám zásobu strouhaných a zavařených),posypeme skořicovým cukrem, přidávám nasekané vlašské ořechy a rozinky. zabalím a přenesu na plech. Na plechu potřít zbylými bílky a propíchat vidličkou. Peču na méně než 200 stupňů, až je štrůdl růžový. Vlašské ořechy na podzim vyloupu, dám do menších skeniček, zavíčkuji a steriluji v hrnci jako kompoty 30 minut při 85 stupních. Ořechy ve sklepě vydrží i několik let a jsou jako čerstvé.
Zdena Praksinová
|24. 3. 2007 12:51
Před chvíli jsem dopekla.Mě moc nechutná,uvidím co řekne manžel.
Eva Štefanovská
|22. 3. 2007 22:19
Velmi dobrý recept!
Anonym
|15. 3. 2007 11:25
Velmi dobré, pochvala. A jinak jestli je napsáno zavineme s tvrdým y tak to nic neměmí na složení receptu.Myslím, že tady se můžou nějaké ty pravopisné nedostatky přehlédnouut.Přece tady vaříme ne? A to nám jde.Jestli má někdo nějaký problém, tak ať si to dokazuje ma jiných stánkách.
Anonym
|11. 3. 2007 21:33
Vando,recepty se zasílají na e-mailovou adresu foto@recepty.cz Foto zasílat ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif),min.rozmer fota 450x350 px,max.velikost jednoho souboru 2 MB
Vanda Srbova
|11. 3. 2007 20:57
Přidala jsem tam ještě hrozinky a před pečením potřela žloutkem a teď právě ochutnávám -mňam. Mám takz obrázek, ale nevím jak jej připojit?
Anonym
|11. 3. 2007 16:09
Ocet pomáhá uvolnit z mouky lepek, čímž se těsto stává pružnějším.
Hanka Mrázková
|11. 3. 2007 04:09
PS: pekla jsem to na 170 °C asi půl hodiny
Hanka Mrázková
|11. 3. 2007 04:08
Já bych závin spíš zavinula než zavynula, přeci jen je to závin a ne závyn:) Jinak těsto docela dobré, akorát se mi teda nepodařilo vyválet a zabalit do štrůdlu-hrozně se "třepilo" že by to bylo tím, že jsem neměla ocet? Nebo z jakého důvodu tam je? Ale povedlo se to chuťově i tak.
Anonym
|8. 2. 2007 16:34
A při kolikati stupních se to mí p=ct a na jak dlouho.
Ště Kost
|23. 1. 2007 15:32
tehle recept se mi líbí ze všech nejvíc-jdu ho vyzkoušet
Barbi Kenová
|20. 1. 2007 15:22
Chutné!
Anonym
|10. 12. 2006 17:46
Je to vynikající pochoutka,doporučuji všem vyzkoušet tento velmi chutný recept.