bílé pečivo
(Tvrdé zbytky - nakrájené na kostičky na zhruba 4 cm výšky)
4
ks
vejce
400
ml
bílý jogurt
(Nejlépe smetanový)
300
g
balkánský sýr
(Nebo 150 g sýry a 150 g tvarohu v kostce)
70
ml
rostlinný olej
50-70
1
lžička
jedlá soda
Bikarbona
Postup přípravy receptu
1
Dáme kostičky pečiva na pomaštěný plech a pokapeme trochou oleje, dáme zapéct do trouby do zlatova. Rozšleháme vejce, přidíme zbylý olej, jogurt se sodou a rozdrobený sýr (pokud použijeme tvaroh, tak trochu přisolit). Zalejeme tím pečivo a znovu dáme do trouby na 180 °C, než chytne pěkný zlatočervený povrch.
2
Dá se jíst teplé a studené, doporučuji k snídani a večeři s čajem nebo podmáslím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nikola
|13. 8. 2014 14:01
No zázrak to není, ale jíst se to dalo. Účel zbavit ae starého chleba a balkánskeho sýra jídlo splnen Neměla jsem jedlou sodu takže jenom se zeleninovým salátem to jako jídlo postacilo.
Naprosto skvělé!!!!
Dnes jsem dělala špenát a jelikož došly brambory, tak jsem to přidala k té trošce příloze a nic lepšího jsme nejedli!!!!!
Doporučuji všem!!!
Jednoduche a genialni! stacily 2 vejce,pouzila jsem tvaroh a parmazan. K tomu jsme chroupali fenykl-vyborna vecere.
irca brousilova
|2. 10. 2008 11:53
Určitě ho zkusím a pak napíši,jak to dopadlo.
Anonym
|27. 11. 2007 19:05
U nás to teda úspěch nemělo
Ivana
|8. 1. 2007 18:15
Recept jsem dnes vyzkoušela, také bez sody, přidala jsem ještě trochu česneku a muškátový oříšek.Právě jsme to všechno sbaštili se zeleninovým salátem... a bylo to výborné!!!!! Moc děkuji za skvělý receptík!
Jana
|2. 6. 2006 11:47
Hned včera jsem recept vyzkoušela, přesto, že jsem doma neměla sodu. Ostatní ingredience ano a i bez sody to byla mňamka. Pro úspěch budu o víkendu opakovat.
Marsí
|1. 6. 2006 11:40
Pavle...obyčejná "jedlá soda"...pod tímto názvem koupíte v každém obchodě.Najdete ji v oddělení mezi vanilkovým cukrem,kypřícím práškem,pudinkem...tam ji většinou dávají.
Jana Kutačová
|1. 6. 2006 08:49
Je to soda-kypřidlo např.do těst.Myslím,že by se dala nahradit kypřícím práškem do pečiva.Jinak je to hydrouhličitan sodný a pomáhá také při pálení žáhy nebo tlaku v žaludku..:o)
Pavel
|1. 6. 2006 08:33
Dobrý den, Váš recept se mi moc líbí, akorát nevím co je to soda bikarbona. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.
Jana Kutačová
|31. 5. 2006 10:26
No,babička asi byla vařící umělkyně,recept se mi líbí a mám chuť ho vyzkoušet..:o)