• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččin "skrblíkův zázrak"
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin "skrblíkův zázrak"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé pečivo (Tvrdé zbytky - nakrájené na kostičky na zhruba 4 cm výšky)
    • 4
      ks vejce
    • 400
      ml bílý jogurt (Nejlépe smetanový)
    • 300
      g balkánský sýr (Nebo 150 g sýry a 150 g tvarohu v kostce)
    • 70
      ml rostlinný olej 50-70
    • 1
      lžička jedlá soda Bikarbona

Postup přípravy receptu

1
Dáme kostičky pečiva na pomaštěný plech a pokapeme trochou oleje, dáme zapéct do trouby do zlatova. Rozšleháme vejce, přidíme zbylý olej, jogurt se sodou a rozdrobený sýr (pokud použijeme tvaroh, tak trochu přisolit). Zalejeme tím pečivo a znovu dáme do trouby na 180 °C, než chytne pěkný zlatočervený povrch.
2
Dá se jíst teplé a studené, doporučuji k snídani a večeři s čajem nebo podmáslím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikola | 13. 8. 2014 14:01

    No zázrak to není, ale jíst se to dalo. Účel zbavit ae starého chleba a balkánskeho sýra jídlo splnen Neměla jsem jedlou sodu takže jenom se zeleninovým salátem to jako jídlo postacilo.

  • rafanovic | 11. 9. 2013 14:50

    Naprosto skvělé!!!! Dnes jsem dělala špenát a jelikož došly brambory, tak jsem to přidala k té trošce příloze a nic lepšího jsme nejedli!!!!! Doporučuji všem!!!

  • ŠKORNÍKOVÁ | 31. 3. 2013 14:07

    Kolik toho pečiva?A z jakého to děláte?

  • prajzlem | 28. 3. 2013 21:45

    Dost mě to překvapilo..Teplé nám to doma vůbec nechutnalo, byla jsem zklamaná, ale poté co to vystydlo a ztuhnul sýr to nemělo chybu!

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 21:13

    VERY VERY GOOD 8-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 1. 2011 22:58

    Jednoduche a genialni! stacily 2 vejce,pouzila jsem tvaroh a parmazan. K tomu jsme chroupali fenykl-vyborna vecere.

  • irca brousilova | 2. 10. 2008 11:53

    Určitě ho zkusím a pak napíši,jak to dopadlo.

  • Anonym | 27. 11. 2007 19:05

    U nás to teda úspěch nemělo

  • Ivana | 8. 1. 2007 18:15

    Recept jsem dnes vyzkoušela, také bez sody, přidala jsem ještě trochu česneku a muškátový oříšek.Právě jsme to všechno sbaštili se zeleninovým salátem... a bylo to výborné!!!!! Moc děkuji za skvělý receptík!

  • Jana | 2. 6. 2006 11:47

    Hned včera jsem recept vyzkoušela, přesto, že jsem doma neměla sodu. Ostatní ingredience ano a i bez sody to byla mňamka. Pro úspěch budu o víkendu opakovat.

  • Marsí | 1. 6. 2006 11:40

    Pavle...obyčejná "jedlá soda"...pod tímto názvem koupíte v každém obchodě.Najdete ji v oddělení mezi vanilkovým cukrem,kypřícím práškem,pudinkem...tam ji většinou dávají.

  • Jana Kutačová | 1. 6. 2006 08:49

    Je to soda-kypřidlo např.do těst.Myslím,že by se dala nahradit kypřícím práškem do pečiva.Jinak je to hydrouhličitan sodný a pomáhá také při pálení žáhy nebo tlaku v žaludku..:o)

  • Pavel | 1. 6. 2006 08:33

    Dobrý den, Váš recept se mi moc líbí, akorát nevím co je to soda bikarbona. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 10:26

    No,babička asi byla vařící umělkyně,recept se mi líbí a mám chuť ho vyzkoušet..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bílé pečivo Bílý jogurt Jedlá soda Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

97
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
37
Jablečná buchta
Jablečná buchta
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

B-Punč
B-Punč
Babagam
Babagam
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek
  • Recepty.cz
  • Babiččin "skrblíkův zázrak"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact