• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččin "skrblíkův zázrak"
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin "skrblíkův zázrak"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé pečivo (Tvrdé zbytky - nakrájené na kostičky na zhruba 4 cm výšky)
    • 4
      ks vejce
    • 400
      ml bílý jogurt (Nejlépe smetanový)
    • 300
      g balkánský sýr (Nebo 150 g sýry a 150 g tvarohu v kostce)
    • 70
      ml rostlinný olej 50-70
    • 1
      lžička jedlá soda Bikarbona

Postup přípravy receptu

1
Dáme kostičky pečiva na pomaštěný plech a pokapeme trochou oleje, dáme zapéct do trouby do zlatova. Rozšleháme vejce, přidíme zbylý olej, jogurt se sodou a rozdrobený sýr (pokud použijeme tvaroh, tak trochu přisolit). Zalejeme tím pečivo a znovu dáme do trouby na 180 °C, než chytne pěkný zlatočervený povrch.
2
Dá se jíst teplé a studené, doporučuji k snídani a večeři s čajem nebo podmáslím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikola | 13. 8. 2014 14:01

    No zázrak to není, ale jíst se to dalo. Účel zbavit ae starého chleba a balkánskeho sýra jídlo splnen Neměla jsem jedlou sodu takže jenom se zeleninovým salátem to jako jídlo postacilo.

  • rafanovic | 11. 9. 2013 14:50

    Naprosto skvělé!!!! Dnes jsem dělala špenát a jelikož došly brambory, tak jsem to přidala k té trošce příloze a nic lepšího jsme nejedli!!!!! Doporučuji všem!!!

  • ŠKORNÍKOVÁ | 31. 3. 2013 14:07

    Kolik toho pečiva?A z jakého to děláte?

  • prajzlem | 28. 3. 2013 21:45

    Dost mě to překvapilo..Teplé nám to doma vůbec nechutnalo, byla jsem zklamaná, ale poté co to vystydlo a ztuhnul sýr to nemělo chybu!

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 21:13

    VERY VERY GOOD 8-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 1. 2011 22:58

    Jednoduche a genialni! stacily 2 vejce,pouzila jsem tvaroh a parmazan. K tomu jsme chroupali fenykl-vyborna vecere.

  • irca brousilova | 2. 10. 2008 11:53

    Určitě ho zkusím a pak napíši,jak to dopadlo.

  • Anonym | 27. 11. 2007 19:05

    U nás to teda úspěch nemělo

  • Ivana | 8. 1. 2007 18:15

    Recept jsem dnes vyzkoušela, také bez sody, přidala jsem ještě trochu česneku a muškátový oříšek.Právě jsme to všechno sbaštili se zeleninovým salátem... a bylo to výborné!!!!! Moc děkuji za skvělý receptík!

  • Jana | 2. 6. 2006 11:47

    Hned včera jsem recept vyzkoušela, přesto, že jsem doma neměla sodu. Ostatní ingredience ano a i bez sody to byla mňamka. Pro úspěch budu o víkendu opakovat.

  • Marsí | 1. 6. 2006 11:40

    Pavle...obyčejná "jedlá soda"...pod tímto názvem koupíte v každém obchodě.Najdete ji v oddělení mezi vanilkovým cukrem,kypřícím práškem,pudinkem...tam ji většinou dávají.

  • Jana Kutačová | 1. 6. 2006 08:49

    Je to soda-kypřidlo např.do těst.Myslím,že by se dala nahradit kypřícím práškem do pečiva.Jinak je to hydrouhličitan sodný a pomáhá také při pálení žáhy nebo tlaku v žaludku..:o)

  • Pavel | 1. 6. 2006 08:33

    Dobrý den, Váš recept se mi moc líbí, akorát nevím co je to soda bikarbona. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

  • Jana Kutačová | 31. 5. 2006 10:26

    No,babička asi byla vařící umělkyně,recept se mi líbí a mám chuť ho vyzkoušet..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bílé pečivo Bílý jogurt Jedlá soda Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

131
Máslové řízky
Máslové řízky
113
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

B-Punč
B-Punč
Babagam
Babagam
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek
  • Recepty.cz
  • Babiččin "skrblíkův zázrak"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact