Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|1. 8. 2016 00:05
Dobrý den, díky za vynikající recept. Upravila jsem si ho do bezvaječné varianty kvůli alergii syna - namísto vejce jsem dala Vajahit, dala kompotované švestky, pravou vanilku, cukr krystal směs bílého s třtinovým, drobenku šoupla i pod švestky (ujela mi ruka při výrobě) a ty proto mírně zatlačila o těsta. Koláč nám moc chutná :)
Vynikající! Neměla jsem čerstvé ovoce, použila jsem jabka z kompotu, posypala skořicí a nasekanými ořechy, na to drobenka. Také doporučuji méně cukru do základu. Dávám za 1. Děkuji :-)
Syn už bez této bábovky v neděli večer na koleje neodjíždí!. Božena
Dominika
|13. 9. 2012 11:48
* nenarastol mi
Dominika
|13. 9. 2012 11:47
Ja som ho tiez uz robila, je výborný.. Ale negarantoval mi až tak ako na tom obrázku.. Neviete mi poradiť prečo?
Milan Daniel
|19. 8. 2012 10:42
Koláč je výborný, ale pekl jsem ho už několikrát jako dia a s trochu pozměněným složením a množstvím surovin. Množství je určeno na menší plech. Pro ev. zájemce uvádím postup:
Nejprve si z 20g másla, 40 g hrubé mouky a 20g sladidla FAN (4x sladší než cukr!) připravím drobenku, kterou nechám ztuhnout v mrazničce.
Mezitím si připravím těsto. Celý kelímek velkého (choceňského) jogurtu (380g) ušlehám ručním šlehačem se dvěma žloutky a 20 g výše uvedeného sladidla. Do toho přidám celkem 320 g směsi polohrubé a hrubé mouky (v poměru zhruba půl na půl), do níž předem zamíchám celý prášek do pečiva, řečený prdopeč. Bílky ušlehám zvlášť a opatrně (velkou lžící) je nakonec zamíchám do těsta.
Na plech položím papír na pečení, na něj rozestřu těsto, do těsta nakladu ovoce (jakékoli, včetně kompotovaného) a navrch nastrouhám ztuhlou drobenku.
Peču v horkovzdušné troubě (s cirkulací) na cca 175 stupňů přibližně 30 minut.
Dobrou chuť!
leona
|6. 7. 2012 13:04
prosím na kolik se to má péct dělám to poprvý tak nevím :(
Petra
|11. 10. 2011 14:07
Právě jsem dopekla. Je výbornej, ale na nás moc sladký. Příště dám do těsta méně cukru.