Dobrý den, díky za vynikající recept. Upravila jsem si ho do bezvaječné varianty kvůli alergii syna - namísto vejce jsem dala Vajahit, dala kompotované švestky, pravou vanilku, cukr krystal směs bílého s třtinovým, drobenku šoupla i pod švestky (ujela mi ruka při výrobě) a ty proto mírně zatlačila o těsta. Koláč nám moc chutná :)
Skus tam dát celý prášek do pečiva. Já ho tam jednou dala omilem a zjistila jsem, že je tak ještě lepší. Mimochodem, děkuji za skvělí recept. :-)
Koláč se povedl, použila jsem zakysanou smetanu místo jogurtu a cukr krystal místo moučkového a celý prášek do pečiva jelikož mám trochu větší plech.
Místo bílého jogurtu jsem použila tvaroh. Jako ovoce jsem použila 2 konzervy jahod. Těsto bylo hustší, ale i tak se koláč povedl na jedničku.
Vynikající! Neměla jsem čerstvé ovoce, použila jsem jabka z kompotu, posypala skořicí a nasekanými ořechy, na to drobenka. Také doporučuji méně cukru do základu. Dávám za 1. Děkuji :-)
* nenarastol mi
Ja som ho tiez uz robila, je výborný.. Ale negarantoval mi až tak ako na tom obrázku.. Neviete mi poradiť prečo?
Koláč je výborný, ale pekl jsem ho už několikrát jako dia a s trochu pozměněným složením a množstvím surovin. Množství je určeno na menší plech. Pro ev. zájemce uvádím postup: Nejprve si z 20g másla, 40 g hrubé mouky a 20g sladidla FAN (4x sladší než cukr!) připravím drobenku, kterou nechám ztuhnout v mrazničce. Mezitím si připravím těsto. Celý kelímek velkého (choceňského) jogurtu (380g) ušlehám ručním šlehačem se dvěma žloutky a 20 g výše uvedeného sladidla. Do toho přidám celkem 320 g směsi polohrubé a hrubé mouky (v poměru zhruba půl na půl), do níž předem zamíchám celý prášek do pečiva, řečený prdopeč. Bílky ušlehám zvlášť a opatrně (velkou lžící) je nakonec zamíchám do těsta. Na plech položím papír na pečení, na něj rozestřu těsto, do těsta nakladu ovoce (jakékoli, včetně kompotovaného) a navrch nastrouhám ztuhlou drobenku. Peču v horkovzdušné troubě (s cirkulací) na cca 175 stupňů přibližně 30 minut. Dobrou chuť!
prosím na kolik se to má péct dělám to poprvý tak nevím :(
Právě jsem dopekla. Je výbornej, ale na nás moc sladký. Příště dám do těsta méně cukru.
výborný, jednoduchý