Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a rovnoměrně ho stěrkou rozetřeme. Těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C.
2
Koláč kontrolujeme podle špejle - až se těsto nebude na špejli lepit, koláč je upečen.
3
Do koláče můžeme přidat rozinky, mletou skořici či nasekané oříšky. Výborný je i s drobenkou nebo s jiným ovocem (broskve, jahody, švestky...)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
alena
|22. 2. 2017 19:07
Musím opravdu velmi pochválit,právě jsem dopekla a už mizí z plechu.Akoát jsem ještě koláč polila svařeným jablečným
džusem s pudinkem a cukrem.Opravdu senzace.... <3
alena
|22. 2. 2017 19:06
Musím opravdu velmi pochválit,právě jsem dopekla a už mizí z plechu.Akoát jsem ještě koláč polila svařeným jablečným
džusem s pudinkem a cukrem.Opravdu senzace.... <3
Marie
|12. 10. 2015 16:14
Pokud máte těsto bílé, přidejte kurkumu. Chuť nezmění, ale je mnohem zdravější než vejce :-).
Koláč je opravdu velmi dobrý a rychlý. Děkuji za nápad na lité těsto s jablky a za recept.
Jen bych při příští přípravě dala vejce dvě, protože těsto je po upečení dost bílé, ale na chuti mu to neubírá, proto dávám známku 1.