Všechny ingredience smícháme dohromady, vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme na 180 °C. Hotový koláč potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Ta babicka co to vymyslela patri asi do rodiny tech modernich (rocnik 1960 a pod.) Coz o chut, ta je docela dobra ale davat k 30 dekam jablek kyprici prasek je na nic protoze tech tricet deka mouky s jablky poradne nevzejde. Pernik je pernikem kvuli nadychanosti a jablka to spolehlive utlucou. Tu polevu jsem musel taky vic naredit aby to slo natirat. Uspech to chutove melo ale budu to muset upravit aby to bylo k necemu, dal jsem prasek do perniku a skoricovy cukr ale jeste budu zkouset pomer jablek a mouky, jo a dal jsem necelych 15 deka cukru a stacilo to =-O
Da, chce to pridat jeste trosku oleje nebo mleka tak tri lzice. Je to sice na hranici roztiratelnosti ale slo to do rovnomerne vrstvy natrit a srovnat. Vejce bych do perniku nepridaval.
Awes
|6. 2. 2015 12:18
Chci se zeptat ?? Jak dlouho se peče ? :-)
Zdeňka
|11. 11. 2013 16:24
Podle ingrediencí uvedených v receptu se to nedá upéct. Vznikne hmota, která se lepí na prsty a nedá se nalít na plech, protože není tekutá Vejce to spraví, ale tento recept by měl být smazán.
lulik
|16. 2. 2013 13:21
je to výborný koláč..nedala jsem tam žáné vejce a šlo to bez chybičky je to super dobrůtka ROZHONĚ DOPORUČUJI!!! <3
jÁ TO SICE NEZKOUŠELA, ALE BEZ VAJEC JSEM UŽ PEKLA XX KRÁT, PROTOŽE JSEM NA NĚ ZAPOMNĚLA A NĚKDO TŘEBA MUSÍ PÉCT BEZ VAJEC, PROTOŽE MÁ NĚJAKOU DIETU.
JINAK ALE VĚŘIM, ŽE KDYŽ TAM JSOU TY JABLKA, TAK TO MUSÍ BÝT DOST MOKRÝ JAK PÍŠETE :-\
Monča Dufíno
|16. 5. 2012 20:23
NO COMENT!Jako péct cokoliv bez vajíček a se dvouma lžícema mléka,navíc s obyčejným práškem do pečiva a né do perníku....hmm to musí bejt hodně zajímavý Nechci urazit dotyčnou(ého),proto věřím,že se chybička vloudila.Nikdo přece nejsme dokonalý ne,tak já se jdu vrhnout na to pečení ale trošku jináč ;-) tak se mějte
moka
|10. 3. 2012 16:14
*vejce ;-)
Moka
|10. 3. 2012 16:14
moucnik byl i po upeceni "mokry", rozpadal se, presto, ze jsem pridala dve vejde a poleva nezatuhla
aneta
|7. 5. 2011 14:55
jo jako bez vajec fakt hustýýý, takovej dobrej kekel :-D
Lucka
|5. 3. 2011 14:58
Mám-li být upřímná byl to jeden z nejhorších receptů,který jsem tu zkoušela...Když je to perník proč tam není prášek do perníku?A kde jsou vejce??Zkuste udělat tento recept přesně podle popisu,vyjde vám zajímavá hmota....no hrůza!!!!! :-)
Mám pár připomínek. V receptu nejsou uvedena vejce? Bez nich jsem to raději nezkoušel a přidal dvě. Prášek do pečiva jsem nahradil tím do perníku a přidal větší množství kakaa. Stejně tak dvě lžíce mléka jsou hrozně málo, je potřeba určitě víc. Jinak... chuťově výborné a jednoduché. :-) Díky!