Upekla jsem. Pekla jsem na program RYCHLÝ. Perník je dobrý a trvanlivý, poslední kousek vydržel týden zapomenutý a byl dobrý :-)
omlouvám se panu Vlastimilovi,neboť on nebyl ten který zpochybnil pekárnu ETA,ale nějaký ANONYM,co se bojí podepsat.
Opravdu je tento recept opsán ze stránek Vlasty a Zlaty,ale to přece není žádný zločin.Třeba tento recept dostali a chtěli se podělit s uživateli těchto stránek.Cílem těchto stránek je poradit lidem a já jsem třeba stránky Vlasty a Zlaty neznala.Nebuďme úzkoprsí.A když pane Vlastimile neznáte Etu tak nezpochybňujte.Já mám Siestu a je to vynikající pekárna,to samé můžu napsat o Etě Harmony.Ze všech pekáren,které mají moje kamarádky a já jsou tyto dvě opravdu NEJLEPŠÍ.
Věřil jsem, že komentáře jsou moderované. Proto jsem naivně napsal celé jméno.Mezitím jsem se podíval odkud bylo opisováno a musím konstatovat, že stránky Vlasta a Zlata jsou vynikající. Tam je napsán i program, dle kterého péci. Neznám ETU, ale přesto informaci zpochybňuji. Program "sladký" je na většině pekáren na těsta s kypřícím práškem, takže nevím, jak to pak s tím droždím dopadne, zda bude mít šanci se předvést.Vlastimil
Chybí tam podstatné, dle jakého programu to připravujete. Protože je tam droždí, tak zřejmě "normal", na většině pekáren program č.1.To je celkem 3 hod=1,5hod kynutí, 1 hod pečení, zbytek 2x hnětení. Je to tak? VlastimilProsím nezveřejnit příjmení
Zdá se, že autor receptu rád loví v cizích vodách. Tenhle recept je doslova opsán z Chlebových stránek Vlasty a Zlaty.
Melasu mají v obchodě se zdravou výživou.
A kde seženu melasu?
Je výborný. Pekla jsem ho v neděli a už není. A v normální troubě, protože domácí pekárnu nemám. Dávky jsem odměřovala čtvrtlitrovým hrnečkem.
A jak velký je šálek, prosím ?