• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččin perník pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin perník pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin perník pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce ovesné vločky jemné vločky Emco
    • 1
      šálek voda
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce melasa
    • 1
      ks vejce velké
    • 3
      šálek hladká mouka polosvětlá
    • 2
      lžíce sladovit nebo cukr
    • 6
      lžička perníkové koření
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 4
      lžička rozinky nebo sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
Na dno nádoby v troubě nasypu vločky, zaleji vařící vodou a nechám trochu vychladnout.
2
Přidám máslo, med, melasu a vejce pak mouku a suché ingredience.
3
Výsledkem je voňavý, nadýchaný perník. Opravdu moc dobrý.
4
Vypínám 10 minut před koncem (tj. po 55 minutách pečení, je možné vyzkoušet špejlí).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 30. 11. 2008 18:22

    Upekla jsem. Pekla jsem na program RYCHLÝ. Perník je dobrý a trvanlivý, poslední kousek vydržel týden zapomenutý a byl dobrý :-)

  • Anonym | 30. 12. 2007 17:34

    omlouvám se panu Vlastimilovi,neboť on nebyl ten který zpochybnil pekárnu ETA,ale nějaký ANONYM,co se bojí podepsat.

  • Milena Povolná | 16. 12. 2007 12:00

    Opravdu je tento recept opsán ze stránek Vlasty a Zlaty,ale to přece není žádný zločin.Třeba tento recept dostali a chtěli se podělit s uživateli těchto stránek.Cílem těchto stránek je poradit lidem a já jsem třeba stránky Vlasty a Zlaty neznala.Nebuďme úzkoprsí.A když pane Vlastimile neznáte Etu tak nezpochybňujte.Já mám Siestu a je to vynikající pekárna,to samé můžu napsat o Etě Harmony.Ze všech pekáren,které mají moje kamarádky a já jsou tyto dvě opravdu NEJLEPŠÍ.

  • Anonym | 4. 12. 2006 10:27

    Věřil jsem, že komentáře jsou moderované. Proto jsem naivně napsal celé jméno.Mezitím jsem se podíval odkud bylo opisováno a musím konstatovat, že stránky Vlasta a Zlata jsou vynikající. Tam je napsán i program, dle kterého péci. Neznám ETU, ale přesto informaci zpochybňuji. Program "sladký" je na většině pekáren na těsta s kypřícím práškem, takže nevím, jak to pak s tím droždím dopadne, zda bude mít šanci se předvést.Vlastimil

  • Vlastimil Červený | 4. 12. 2006 08:55

    Chybí tam podstatné, dle jakého programu to připravujete. Protože je tam droždí, tak zřejmě "normal", na většině pekáren program č.1.To je celkem 3 hod=1,5hod kynutí, 1 hod pečení, zbytek 2x hnětení. Je to tak? VlastimilProsím nezveřejnit příjmení

  • Vlasta a Zlata | 18. 11. 2006 14:52

    Zdá se, že autor receptu rád loví v cizích vodách. Tenhle recept je doslova opsán z Chlebových stránek Vlasty a Zlaty.

  • Jana Malá | 25. 6. 2006 19:50

    Melasu mají v obchodě se zdravou výživou.

  • Pepíno P | 23. 6. 2006 20:45

    A kde seženu melasu?

  • Irena Litvínová | 6. 6. 2006 09:24

    Je výborný. Pekla jsem ho v neděli a už není. A v normální troubě, protože domácí pekárnu nemám. Dávky jsem odměřovala čtvrtlitrovým hrnečkem.

  • Lenka S | 2. 6. 2006 18:31

    A jak velký je šálek, prosím ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Med Melasa Ovesné vločky Perníkové koření Rozinky Sladovit Sůl Sušené droždí Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

93
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
54
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
29
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Babiččin perník pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact