• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babiččin lehký moučník
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin lehký moučník

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 34
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin lehký moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškot
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 500
      g bílý jogurt
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Na posyp
    • 50
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme piškotové těsto, které upečeme v dortové formě.
2
Jogurt zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Oslazený jogurt nalejeme na ještě teplý (ne horký) piškot a necháme v lednici do druhého dne. Na vrch nastrouháme čokoládu a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rerenta | 29. 3. 2011 22:06

    opravdu lehoučkej dobrej moučník

  • Zdenka Kocmichová | 16. 7. 2010 14:23

    Mooc dobré a lehké. Dala jsem místo jednoho jogurtu, který jsem neměla, zakysanou smetanu a trochu sladké smetany. Posypala jsem to grankem (čokoládu jsem neměla). Skvělá chuť a rychlý recept. Za 1!

  • Petra Kiprá | 26. 2. 2009 13:43

    Pekla jsem včera a je výborný!!! Jednoduchý, lehký, prostě na 1!!! Díky moc.

  • Věra z DC | 21. 4. 2008 07:22

    Arian tento moučník opravdu funguje a je vynikající, je rychlý po uležení krásně vláčný prostě dávám jedničku jako BRNO děkuji za recept !!!!!!!!!!!!!

  • Paja Zupa | 22. 11. 2007 22:43

    Děvčata, v tom barvení prádla nejste samy. A tak se ptám "proč vlastně kupujeme červené ponožky, když nám potom ztěžují život?" Mimo jiné - díky Airan za výborné recepty. Babiččin lehký moučník určitě vyzkouším.

  • :) | 9. 10. 2007 14:57

    na kolik je to porci prosiM?

  • Nika | 28. 9. 2007 10:45

    Recept výborný, hned po přečtení se mi zalíbil a po vytvoření verze s vysypáním formy kokosem, přidání rumu do jogurtu, použití ovocného cukru, nastrouhané margotky smíchané s trochou kokosu na posypání si pochutnal i přítel, který moc na sladké moučníky není. Brzy zkusím další varianty - s jahodovým jogurtem, banánovým, ap. Možností obměny příchutě je tento recept spolu s jednoduchou přípravou, lehkou a lahodnou chuti opravdu k nezaplacení, děkuji za něj.

  • MIRKA | 1. 5. 2007 12:22

    Tato buchta mě docela zklamala, moc jsem se s ní nezavděčila...

  • Alča Maděrová | 26. 2. 2007 21:30

    je výbornýýýýý

  • Martina S. | 17. 7. 2006 09:24

    Výborný moučník pro letní dny - rychlý, chutný a osvěžující. Do jogurtu jsem přidala jednu zakysanou smetanu a trochu vaječného koňaku. Ale příště smetanu vynechám, bylo toho větší množství a na krajích trochu stékalo. Známým velmi chutnal a divili se, jak je to jednoduché.

  • Monika | 17. 6. 2006 07:06

    Nápad s alkoholem se mi líbil a tak jsem pokapala Amarettem. Vrch jsem posypala čokoládou smíchanou s ořechy. Je to opravdu skvělý recept, jednoduchý, rychlý a fantazie při dochucení si také přijde na své (já příště zkusím trochu skořice).

  • ELA | 13. 6. 2006 08:35

    Paní Airan, kdyžtak vysílejte nouzový signál, Vás určitě vytáhneme :)). Hodně štěstí :))

  • Anonym | 12. 6. 2006 17:15

    Paní Airan....rozesmála jste mě,jelikož tohle provedl můj muž asi před 9 lety taky a vše mi obarvil na růžovo-taky jsem myslela,že ho vyperu!Jen dnes přemýšlím,jestli to náhodou neudělal schválně-od té doby jsem ho už k praní nepustila...:o)S těmi vajíčky nevím,vyzkouším znovu,vím,že to je dobrý moučník a doma měl úspěch,jen jsem zrovna ten den,kdy jsem ho pekla podruhé nebyla v úplně nejlepší kodici a to těsto to poznalo a srazilo se..o)))

  • Airan | 12. 6. 2006 14:50

    Pani Kutacova, jak vypada "zakalene testo"? Nemela jste spatna vajicka? Nebudte smutna, nepovedeny piskot neni zadny duvod ke smutku - to mne se dnes povedlo obarvit bile pradlo na ruzovo, to je horsi (jestli se zitra tady neukazu, tak me rodinka strcila do pracky spolu s cervenou ponozku:-)))))))

  • Jana Kutačová | 11. 6. 2006 13:25

    Nevím proč,ale poprvé se těsto vyvedlo skvěle podruhé se mi piškot nepovedl-těsto bylo zakalené a já smutná.Nevím,kde je chyba,ale vyzkouším znova a budu hledat příčinu..:o)

  • Airan | 9. 6. 2006 13:26

    Dagmar, dekuji a slibuji, ze se polepsim:-)) Velky bily jogurt je 500g, mam nejradeji selsky. Mouku jsem neuvedla schvalne, u nas se vsechno dela z hladke, tady to delate s polohrube:-) Posledni dobe ale jsem zacala michat napul hladkou s polohrubou a vysledek se mi libi nejvic!

  • Dagmar | 9. 6. 2006 08:01

    Airan, Vaše recepty jsou fakt super. Jen mě mrzí, že rovnou neuvádíte, jaká mouka, jak velký jogurt PROSTĚ PODROBNOSTI.Znám hodně mladých, začínajících které potřebují přesný komentář. Pak si domýšlejí, nepovede se jim to a zavrhnou třeba super recept.Piškot umím, ale u nových receptů člověk neví a nechce to zkazit. Pak se vše dozví až z dotazů. Tak dík a pošlete zas něco dobrého.

  • Helena | 29. 4. 2006 17:58

    Lehke,osvezujici,jen me napadlo,jestli by se docasti moucniku urcene pro dospele nedal pridat nejaky liker,ale nic me nenapadlo.

  • Pastis Petite | 29. 4. 2006 10:12

    Dnes, respektive včera večer jsem to udělala na víkend a dala do lednice, aby to ztuhlo. Do jogurtu jsem přidala 2 "štamprličky" rumu a vrchovatou lžičku citronové kůry. Bála jsem se, že po vyndání z lednice se jogurt roztečete. Ale byl pevný a tekutina z něj, jak některé čtenářky správně napsaly, se nasáhla do piškotu. Je to báječný a lehký moučník a i naše "chtěla-by-zhubnout" dcere si na nic nestěžovala.

  • Jana Kutačová | 29. 4. 2006 09:57

    Tak,upečeno,snězeno a moc pochváleno.Já sladké nejím,tak jen podle mlaskání poznám,jestli dobrotka prošla nebo ne.A chlapi mlaskali celkem nahlas..o)))

  • Lenka | 29. 4. 2006 09:01

    Paní Jaroslavo mockrát Vám děkuji za odpověď.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 4. 2006 11:30

    Lenko, zadejte si ve vyhledávání Domácí jogurt II, je tam podrobný postup. Já jenom nepřidávám to kondenzované mléko, dělám jogurt jen z mléka a jogurtu. Příště už jogurt můžete "očkovat" svým vlastním.

  • Lenka | 28. 4. 2006 10:44

    Jak si můžu vyrobit doma bílý jogurt?

  • Jířa | 27. 4. 2006 21:57

    Dělala jsem variantu s marmeládou. Znám sice ještě lepší moučníky, ale když přihlédnu k tomu, že jde o nízkotučný moučník navíc bez prášku do pečiva tak hodnotím za 1 a určitě budu opakovat!

  • Jana Kutačová | 26. 4. 2006 15:38

    Děkuji všem za cenné rady,zítra upeču a napíšu výsledek..o)

  • Airan | 26. 4. 2006 10:59

    Pani Verko, vy jste to hodne vylepsila:-) Myslim, ze dzem by to nepokazil, naopak. Marsi, jsem moc radam ze chutnalo. Evi, z ovocnym jogurtem jsem to nezkousela, zda se mi to taky dobry napad. Dekuji vsem za prisevky.

  • Airan | 26. 4. 2006 10:17

    Pani Kutacova, nekdo dava vodu do piskotu -1lzice na 1 zloutek, kolik vazi vejce tolik mouky a tolik cukru.Zloutky slehame s mouckovym cukrem, pak pridame mouku. Bilky se slehaji zvlast a nakonec jemne zamichaji. Moje babicka to delala bez vody, proto jsem to tak napsala. Mouka do piskotu se mi osvedcila zamichat hladkou s polohrubou pul na pul. Ano, jogutr 500ml, ja davam selsky :-) -

  • Marsí | 26. 4. 2006 09:29

    Ještě se přiznám, že jsem to dělala z poloviční dávky v menší formě a jogurt byl malý...to abychom to mohli sníst už večer...:o)))..a vymstilo se mi to ...:o))

  • Marsí | 26. 4. 2006 09:24

    Tak jsem to s tím jogurtem prubla...moc dobré, zase mi nic nezbylo...ta moje sarančata mi všechno zblajzla..:o)))Pro Janu: do piškotu se voda nedává, nevím jak kdo, ale já používám cukr krupici a mouku polohrubou.A pokud se dá na piškot krém nebo něco jiného řidší konzistence, tak se to do těsta vpije a suché to není. Ale na to časem přijdete sama...hodně zdaru

  • Eva | 26. 4. 2006 08:53

    paní Airan, zkoušela jste ovocný jogurt (možná pak přidat méně cukru)? Recept vypadá totiž úplně bezvadně!!

  • Věra | 26. 4. 2006 08:04

    Do těsta jsem dala polohrubou mouku. Postup je jednoduchý- vejce s cukrem jsem vyšlehala el. šlehačem asi 3-5 minut do husta, pak jsem přišlehávala postupně pol. mouku (přidala jsem 1/2 lžičky prášku do peč.) Dala do formy (vymazané a vysypané kokosem -průměr 28) polovinu těsta a do zbytku přidala plnou lžíci kakaa a těsta promíchala špejlí- udělá to krásný mramorov vzorek. Příště před jogurtem pokapu rumem. Dala jsem kysanou smetanu a posypala strouhanou margot čokoládou (100g) a ještě povrch posypala kokosem. Možná by se dal ještě prožíznout a pomazat džemem, je dost vysoký. Je to výborný recept dík Arian :-))

  • Jana Kutačová | 26. 4. 2006 07:11

    To je ten 500g jogurt? A ještě mám dotaz-nepeču totiž piškotová těsta,jelikož mi doma tvrdí,že je to moc suché a proto nemám zkušenosti.Přidává se tam asi moučka cukr,že?A postup při vypracování těsta je-vejce s cukrem potom hl. mouka?Myslela jsem,že se do piškt.těst dává ještě voda...Poraďte mi prosím,chtěla bych to o víkendu vyzkoušet-máme oslavu,tak by to bylo něco nového..o))

  • Jířa | 25. 4. 2006 22:08

    Mám asi hloupý dotaz - ta mouka by měla být hladká? Díky za informaci.

  • Airan | 25. 4. 2006 14:06

    Skoro jsem na ten moucnik zapomnela, je to fakt lehke a rychle. Pro Ivetu: Ne, tekutina z jogurtu se vpije do piskotu, nahore zustane husta poleva, a piskot neni suchy:-) Je moc prijemny v lete.

  • Tereza Jarčušková | 25. 4. 2006 12:43

    Jednoduché, rýchle a výborné.

  • Iveta | 25. 4. 2006 11:59

    Paní Airan,tento recept vypadá lákavě, ale není ta poleva moc řídká, dá se potom vůbec krájet?

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 10:42

    Tak tohle bude šťavnaté a dobré:-)). Bílého jogurtu sníme litry, dělám si ho sama, protože jinak bychom se zruinovali:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Čokoláda Cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Pribináček

Pribináček

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

58
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
50
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
22
Španělská paella krok za krokem
Španělská paella krok za…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Babiččin lehký moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact