• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babiččin košíček - Pepíček
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin košíček - Pepíček

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek chleba
    • 8
      plátek šunkový salám
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g sýr na strouhání
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • pažitka nebo petrželky
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout dáme na rozpálený olej, vznikne jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme pažitkou. Přikryjeme salámem (na 1 vejce 2 kolečka), posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme vykrojeným středem chleba, jemně přimáčkneme, necháme zrůžovět. Pak převrátíme a dosmažíme druhou stranu.
2
Podáváme s kečupem, hořčicí nebo tatarkou, příp.zeleninovým salátem nebo jen ozdobíme rajčátkem, paprikou.
3
Je to rychlá, výborná a vydatná večeře, která má doma vždy úspěch.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou

Čokoládový košíček s čokoládovou…

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 4. 2018 09:49

    U nás neuchvátilo, k tomuto receptu se asi nevrátíme.

  • Zalabáková | 15. 1. 2013 18:41

    Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.

  • Zalabáková | 15. 1. 2013 18:41

    Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 3. 2012 20:04

    Podle mě se s tlustým krajícem nic nezíská,protože pak je zas tlustý ten střed,který se přiklápí .Já to dělám přesně tak,jak píše Ňulinka a krajíce normální ,jako na svačinu. Je pravda,že vykrojená střídka je trochu nad kůrkou,ale to vůbec nevadí,je to dobrota :-)

  • ŠárkaG. | 28. 3. 2012 16:47

    Krajíce by měli být spíše tlusté, protože když jsou tenké, nevejdou se potom do něj všechny ingredience a nevypadá to pěkně. :-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 20. 3. 2012 13:57

    Někdo sem dal fotečky s postupem práce,ale MŮJ košíček se tak nedělá :-( .Dá se do vykrojené kůrky chleba vše naráz a neopéká se ani vršek.Až se vše trochu zapeče a rozpustí,teprve se přiklopí vykrojenou střídou a obrátí,opeče. <:-)

  • Sarah Sin | 1. 11. 2011 17:39

    Paráda!!! Já dala místo strouhaného sýru plátkový, ale nemá to chybu :-)

  • Evanga | 29. 6. 2011 13:39

    Bolo to fajnucke, akurat, ze mne to vajicko z chlebika trochu vytieklo, asi som mala nakrivo odkrojeny krajec :). Ale fajnota, dakujem za napad.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 27. 2. 2011 10:43

    Moje fotka to není,taky je nějaká divná.Až budu zas dělat,pošlu,kdysž je to Můj výtvor. ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 27. 2. 2011 10:42

    No tak by mě zajímalo,jaké blafy děláš Ty. :-D

  • :( | 18. 2. 2011 00:05

    :'(

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 08:23

    Zdeňko jsme na tom stejně,já si myslel,že si jen víc dopřáváme,asi zopakuji a svůj výtvor pošlu :-D

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 21. 10. 2010 20:39

    Nevím proč,ale moje topinky se těm na fotce vůbec nepodobají :-\ dělala jsem je mockrát,ale vždycky mám ten prostředek mnohem výš,i když ho přimáčknu :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 15:51

    Vynikajicí!!!Když není čerstvý chléb a nechceme topinku ani smaženku tak tohle je taky dobrá varianta teplé večeře:-))

  • Michaela Linhartová | 28. 7. 2010 10:04

    Už jsem přišla na to aby vajíčko neprskalo. Stačí pouze nedávat vajíčko z ledničky. Musí být v pokojové teplotě a nebo než začneme, tak vyndáme z ledničky asi tak 3 hodiny před smažením.

  • Michaela Linhartová | 4. 9. 2009 09:54

    Je to dobrý, akorát mi vadí, že prská to vajíčko a mám špinavý sporák.

  • marie nezlakova | 19. 7. 2009 17:03

    Niobe,dík za připomenutí!Nedělala jsem tuhle rychlovku už dlouho a musím říct,že mě hned přepadla mlsná.Tím,že jsi hledala recept a dobré víly poradily,jsi nám udělala velkou radost!!!!

  • petra tvaruzkova | 14. 11. 2008 14:37

    dobrt den kucharky. dneska jsem delala tuhle rychlovku ke snidani a je to bezva. Pritel i ja jsme byli mile prekvapeni. Za recept znamkuji 1,protoze je to dobry napad a hlavne jak rychle se to pripravi tak rychle se to sni.Dekuji

  • Radek | 12. 1. 2008 21:09

    vyborne

  • Radek | 12. 1. 2008 21:07

    vyborne

  • Radek | 12. 1. 2008 21:07

    vyborne

  • Honzickaka | 12. 1. 2008 21:00

    Výborné i k snídani.Dávám 1 !!!

  • adela orbanova | 31. 10. 2007 11:41

    fuj blaf

  • Kateřina Candrová | 14. 9. 2007 21:10

    Chutné.

  • Martina | 10. 8. 2007 13:07

    U nás to děláme trochu jinak, místo šunky a sýra mažeme na vykrojenou část chleba paštiku, kterou pak přiklápíme na vajíčko...a říkáme tomu Klausovky :-). Je to levný, rychlý a dobrý.

  • Ňulinka - | 7. 8. 2007 15:36

    Hani,včera jsem po delší době dělala 4 tyto košíčky a nevytekl ani jeden.Dělávám to na klasické rovné pánvi,ale ten vrchní chleba nemá být úplně zarovnaný s kůrkou,psala jsem jemně přimáčknout,není to pak jak chleba ve vajíčku,ale ta přimáčklá kůrka jako vyčnívající topinka.A musejí být rovně nakrájené chleby.Snad se to příště povede.

  • hana Valentová | 6. 8. 2007 19:49

    Včera jsem to zkoušela na snídani a musím říct, že se mi vajíčko rozteklo i pod kůrku topinky a jak jsem pak přimačkávala vykrojený chleba, tak se mi nepodařil úplně zamáčknout, aby splynul a chutnalo to podobně jako chleba obalený ve vajíčku. Bylo to dobré, ale i tak myslím, že jsem někde udělala chybu, asi teda...

  • Jana Volková | 4. 8. 2007 13:06

    Výborné 1*+1*

  • Jan Novík | 4. 8. 2007 13:05

    Výberný recept přišli mi přátelé a dal jsem jim ho jako dezert pochutnali si mňam,mňam 1* :-D

  • Ňulinka - | 4. 8. 2007 09:03

    Do včerejška všem recept chutnal na 1.Najednou se ocitl v TOP 10 a už má hodnocení 3.Aspoň kdyby ten dotyčný nebo -ná napsali,proč.Celkem to zamrzí.

  • Lucie | 3. 8. 2007 10:34

    Jen pro přesnost, kuchařku Péťa Vařič napsal Petr Hora, mám ji také doma a je bezvadná a tyhle topinky jsou zde uveřejněné pod názvem Topinky Arnošta z Pardubic, ve variantě s paštikou. Pokud se ke knížce dostanete, třeba v antikvariátu, určitě si jí kupte.

  • Jitka Kárná | 1. 8. 2007 06:51

    Opravdu si pochutnáváme,ale musím se pochválit.Recept námi dělaný vypadá daleko líp než na fotce.Mňam,to je dobrota,Jani,dík,super.Dávám 1!!!!!

  • Anonym | 12. 7. 2007 23:17

    Teď jsme přišli s manželkou z oslavy výročí a já měl ještě toopřekvápko.Dík,prý se po roce osvědčuji.Zkuzte,rychlé a výborné.Autorce hubču.Honza Vajda

  • Vlastimil Staloš | 13. 5. 2007 21:18

    Dnes jsem dělal manželce k večeři.Moc mě pochválila.1

  • Ňulinka - | 12. 4. 2007 17:28

    No,Světli a Síso,může to být dobré,jenže to už není ten můj recept.U mě tam tu chuť tvoří nastrouhaný sýr,salám a vajíčko,které jen trošku vyteče.

  • Světlana Čelechovská | 12. 4. 2007 10:17

    Síso, dej si tam co chceš.Vyzkoušej si různé kombinace. Já třeba i do vajíčka rozmíchám nakrájenou zeleninu, na střídu nalepím taveňákem kolečka salámu, nebo tu paštiku...dá se to dělat fakt různě.

  • Sísa | 4. 4. 2007 13:51

    takže ta játrovka je místo salámu? Ale vajíčko zůstává?

  • Vlasta Vejvodova | 2. 4. 2007 11:20

    Vyzkoušeno a moc dobré.

  • effi | 14. 3. 2007 19:06

    I my to děláme už leta letoucí a to ne se salámem, ale s paštikou. To je táááááááková mňamka ;-)

  • fdsfd fsdfsds | 12. 3. 2007 09:18

    Ňulinko ten plátek je COOL snidanedam ti na 100% 1

  • Dagmar Bohatová | 8. 3. 2007 17:12

    Tento recept mám také ráda.Postupuji tak,že nejdříve osmažím po jedné straně vykrojený střed krajíce,který potřu česnekem-dám stranou.Po naplnění kůrky přiklopím osmaženou,počesnekovanou stranou.Ostatní jako ve výše uvedeném receptu.

  • Ňulinka - | 8. 3. 2007 15:40

    Simčo,recept se jmenuje Babiččin košíček-to vymyslel můj syn a já jen přidala jeho jméno ať má radost.Taky rád sleduje recepty a dívá se na naše komentáře.

  • Simča Sládková | 8. 3. 2007 11:14

    Je to dobré, také to zám z Péti Vařiče a dělám leta s paštikou. Jen jsem nepochopila, proč to Ňulinka nazvala "Babiččin košíček - Pepíček"

  • Josef Fabian | 4. 3. 2007 15:42

    dobra vecere mas za to 1

  • Josef Fabian | 3. 3. 2007 09:44

    Výborná sňidaně :-D

  • Ňulinka - | 1. 3. 2007 16:55

    Jéééé,já jsem ale...zapomněla jsem se přihlásit a tak k méu komentáři je napsáno Anonym.To je fuj.Tak se omlouvám,nebylo to schválně.

  • Anonym | 1. 3. 2007 15:56

    Dnes jste mě tedy opravdu překvapilo čtení komentářů.Před 30-ti lety vydanou kuchařku jsem opravdu nečetla,tehdy mě recepty určitě nezajímaly.Vidíte,já myslela,že mě napadlo něco nového.Opravdu jsem to poprvé vykoumala jak jsem nevěděla,co s chlebem.Ale nevadí,kdo to vymyslel je fuk.Hlavně,že nám chutnalo a dík za chválu.Paštiku zkusím.

  • Světlana Čelechovská | 1. 3. 2007 13:29

    ...Jani, víš kde jsem ten recept vyčetla?...v Mladém světě vycházely recepty Péti Vařiče...no a potom to - myslím, že Rudolf Křesťan vydal v podobě knížky...je snad 25-30 let stará...no a je tam obrovská spousta různých vychytávek...já to mám z ní...a teď mně napadlo, zkusím ji najít a něco z ní vytáhnout...pamatuji si, že tam bylo opravdu spousta zajímavých věcí...ale už jsem ji dobrých pár let neviděla...

  • Sarka Honzakova | 28. 2. 2007 19:18

    Tak jsme po veceri. Udelala jsem to s vyuzitim poznamek ostatnich. Vzhledem k tomu, ze jen manzel sni k veceri tak 5 krajicu a ja nemala tolik vajicek, tak jsem vajicka rozkvedlala a tim jich tolik nespotrebovala. Pod vajicko jsem dala opect trochu porku a stridku potrela cesnekem a Matejem (pikantni pastika na topinky). No kdyz se autorka ptala, jak to dopadlo....tak vyborne, ma u me 1.

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 16:41

    Taky tuto chuťovku děláme už roky a stejně jako Světlana s paštikou. Je to recept z televize, tuším tak 10 let starý. Ale pořád nám chutná a suroviny na něj jsou vždycky po ruce :o)

  • Světlana Čelechovská | 28. 2. 2007 13:32

    Dělám dlouho s různými obměnami. Moc dobré je taky na střídu , natřít obyčejnou játrovku paštiku. Horká paštika na vajíčku je opravdu výborná. Já na to vajíčko většinou dávám ještě na malé kousky nakrájenou zeleninu - papriku, rajčata, pórek...ale ono je to o fantazii.

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:24

    Vypadá to moc dobře...dělám to už léta..akorát vajíčko rozkvedlám a zamíchám s pažitkou nebo zelenou cibulkou, pak to ve výsledku vypadá pěkně...

  • Eva O. | 28. 2. 2007 13:22

    Toto u nás vedeme pod názvem Námořnický chleba. Jen pod vajíčko do kůrek dávám napřed osmahnout trochu cibulky. Opravdu dobrá večeře a změna oproti normálním topinkám.

  • Sarka Honzakova | 28. 2. 2007 12:21

    Dnes jsem chtela delat neco z predvcerejsiho chleba....no proc delat klasicke topinky, kdyz to muzu vylepsit, ze? Asi vyzkousim tohle ;-)

  • englicka marketa | 28. 2. 2007 11:56

    jéééé konečný výsledek na talířy musí vypadat moc hezky...určitě v nejbližší době udělám:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Pozdní večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Pažitka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Šunkový salám Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Šumavský králík

Šumavský králík

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Kuře Anča

Kuře Anča

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

93
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
82
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
74
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
72
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Babiččin perníkový koláč s kokosem
Babiččin perníkový koláč s kokosem
  • Recepty.cz
  • Babiččin košíček - Pepíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact