Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.
Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.
Podle mě se s tlustým krajícem nic nezíská,protože pak je zas tlustý ten střed,který se přiklápí .Já to dělám přesně tak,jak píše Ňulinka a krajíce normální ,jako na svačinu. Je pravda,že vykrojená střídka je trochu nad kůrkou,ale to vůbec nevadí,je to dobrota :-)
Krajíce by měli být spíše tlusté, protože když jsou tenké, nevejdou se potom do něj všechny ingredience a nevypadá to pěkně. :-)
Někdo sem dal fotečky s postupem práce,ale MŮJ košíček se tak nedělá :-( .Dá se do vykrojené kůrky chleba vše naráz a neopéká se ani vršek.Až se vše trochu zapeče a rozpustí,teprve se přiklopí vykrojenou střídou a obrátí,opeče. <:-)
Paráda!!! Já dala místo strouhaného sýru plátkový, ale nemá to chybu :-)
Bolo to fajnucke, akurat, ze mne to vajicko z chlebika trochu vytieklo, asi som mala nakrivo odkrojeny krajec . Ale fajnota, dakujem za napad.
Moje fotka to není,taky je nějaká divná.Až budu zas dělat,pošlu,kdysž je to Můj výtvor. ;-)
Zdeňko jsme na tom stejně,já si myslel,že si jen víc dopřáváme,asi zopakuji a svůj výtvor pošlu :-D
Nevím proč,ale moje topinky se těm na fotce vůbec nepodobají :-\ dělala jsem je mockrát,ale vždycky mám ten prostředek mnohem výš,i když ho přimáčknu :-)
Vynikajicí!!!Když není čerstvý chléb a nechceme topinku ani smaženku tak tohle je taky dobrá varianta teplé večeře:-))
Už jsem přišla na to aby vajíčko neprskalo. Stačí pouze nedávat vajíčko z ledničky. Musí být v pokojové teplotě a nebo než začneme, tak vyndáme z ledničky asi tak 3 hodiny před smažením.
Je to dobrý, akorát mi vadí, že prská to vajíčko a mám špinavý sporák.
Niobe,dík za připomenutí!Nedělala jsem tuhle rychlovku už dlouho a musím říct,že mě hned přepadla mlsná.Tím,že jsi hledala recept a dobré víly poradily,jsi nám udělala velkou radost!!!!
dobrt den kucharky. dneska jsem delala tuhle rychlovku ke snidani a je to bezva. Pritel i ja jsme byli mile prekvapeni. Za recept znamkuji 1,protoze je to dobry napad a hlavne jak rychle se to pripravi tak rychle se to sni.Dekuji
vyborne
vyborne
vyborne
Výborné i k snídani.Dávám 1 !!!
fuj blaf
Chutné.
U nás to děláme trochu jinak, místo šunky a sýra mažeme na vykrojenou část chleba paštiku, kterou pak přiklápíme na vajíčko...a říkáme tomu Klausovky :-). Je to levný, rychlý a dobrý.
Hani,včera jsem po delší době dělala 4 tyto košíčky a nevytekl ani jeden.Dělávám to na klasické rovné pánvi,ale ten vrchní chleba nemá být úplně zarovnaný s kůrkou,psala jsem jemně přimáčknout,není to pak jak chleba ve vajíčku,ale ta přimáčklá kůrka jako vyčnívající topinka.A musejí být rovně nakrájené chleby.Snad se to příště povede.
Včera jsem to zkoušela na snídani a musím říct, že se mi vajíčko rozteklo i pod kůrku topinky a jak jsem pak přimačkávala vykrojený chleba, tak se mi nepodařil úplně zamáčknout, aby splynul a chutnalo to podobně jako chleba obalený ve vajíčku. Bylo to dobré, ale i tak myslím, že jsem někde udělala chybu, asi teda...
Výborné 1*+1*
Výberný recept přišli mi přátelé a dal jsem jim ho jako dezert pochutnali si mňam,mňam 1* :-D
Do včerejška všem recept chutnal na 1.Najednou se ocitl v TOP 10 a už má hodnocení 3.Aspoň kdyby ten dotyčný nebo -ná napsali,proč.Celkem to zamrzí.
Jen pro přesnost, kuchařku Péťa Vařič napsal Petr Hora, mám ji také doma a je bezvadná a tyhle topinky jsou zde uveřejněné pod názvem Topinky Arnošta z Pardubic, ve variantě s paštikou. Pokud se ke knížce dostanete, třeba v antikvariátu, určitě si jí kupte.
Opravdu si pochutnáváme,ale musím se pochválit.Recept námi dělaný vypadá daleko líp než na fotce.Mňam,to je dobrota,Jani,dík,super.Dávám 1!!!!!
Teď jsme přišli s manželkou z oslavy výročí a já měl ještě toopřekvápko.Dík,prý se po roce osvědčuji.Zkuzte,rychlé a výborné.Autorce hubču.Honza Vajda
Dnes jsem dělal manželce k večeři.Moc mě pochválila.1
No,Světli a Síso,může to být dobré,jenže to už není ten můj recept.U mě tam tu chuť tvoří nastrouhaný sýr,salám a vajíčko,které jen trošku vyteče.
Síso, dej si tam co chceš.Vyzkoušej si různé kombinace. Já třeba i do vajíčka rozmíchám nakrájenou zeleninu, na střídu nalepím taveňákem kolečka salámu, nebo tu paštiku...dá se to dělat fakt různě.
takže ta játrovka je místo salámu? Ale vajíčko zůstává?
Vyzkoušeno a moc dobré.
I my to děláme už leta letoucí a to ne se salámem, ale s paštikou. To je táááááááková mňamka ;-)
Ňulinko ten plátek je COOL snidanedam ti na 100% 1
Tento recept mám také ráda.Postupuji tak,že nejdříve osmažím po jedné straně vykrojený střed krajíce,který potřu česnekem-dám stranou.Po naplnění kůrky přiklopím osmaženou,počesnekovanou stranou.Ostatní jako ve výše uvedeném receptu.
Simčo,recept se jmenuje Babiččin košíček-to vymyslel můj syn a já jen přidala jeho jméno ať má radost.Taky rád sleduje recepty a dívá se na naše komentáře.
Je to dobré, také to zám z Péti Vařiče a dělám leta s paštikou. Jen jsem nepochopila, proč to Ňulinka nazvala "Babiččin košíček - Pepíček"
dobra vecere mas za to 1
Výborná sňidaně :-D
Jéééé,já jsem ale...zapomněla jsem se přihlásit a tak k méu komentáři je napsáno Anonym.To je fuj.Tak se omlouvám,nebylo to schválně.
Dnes jste mě tedy opravdu překvapilo čtení komentářů.Před 30-ti lety vydanou kuchařku jsem opravdu nečetla,tehdy mě recepty určitě nezajímaly.Vidíte,já myslela,že mě napadlo něco nového.Opravdu jsem to poprvé vykoumala jak jsem nevěděla,co s chlebem.Ale nevadí,kdo to vymyslel je fuk.Hlavně,že nám chutnalo a dík za chválu.Paštiku zkusím.
...Jani, víš kde jsem ten recept vyčetla?...v Mladém světě vycházely recepty Péti Vařiče...no a potom to - myslím, že Rudolf Křesťan vydal v podobě knížky...je snad 25-30 let stará...no a je tam obrovská spousta různých vychytávek...já to mám z ní...a teď mně napadlo, zkusím ji najít a něco z ní vytáhnout...pamatuji si, že tam bylo opravdu spousta zajímavých věcí...ale už jsem ji dobrých pár let neviděla...
Tak jsme po veceri. Udelala jsem to s vyuzitim poznamek ostatnich. Vzhledem k tomu, ze jen manzel sni k veceri tak 5 krajicu a ja nemala tolik vajicek, tak jsem vajicka rozkvedlala a tim jich tolik nespotrebovala. Pod vajicko jsem dala opect trochu porku a stridku potrela cesnekem a Matejem (pikantni pastika na topinky). No kdyz se autorka ptala, jak to dopadlo....tak vyborne, ma u me 1.
Taky tuto chuťovku děláme už roky a stejně jako Světlana s paštikou. Je to recept z televize, tuším tak 10 let starý. Ale pořád nám chutná a suroviny na něj jsou vždycky po ruce :o)
Dělám dlouho s různými obměnami. Moc dobré je taky na střídu , natřít obyčejnou játrovku paštiku. Horká paštika na vajíčku je opravdu výborná. Já na to vajíčko většinou dávám ještě na malé kousky nakrájenou zeleninu - papriku, rajčata, pórek...ale ono je to o fantazii.
Vypadá to moc dobře...dělám to už léta..akorát vajíčko rozkvedlám a zamíchám s pažitkou nebo zelenou cibulkou, pak to ve výsledku vypadá pěkně...
Toto u nás vedeme pod názvem Námořnický chleba. Jen pod vajíčko do kůrek dávám napřed osmahnout trochu cibulky. Opravdu dobrá večeře a změna oproti normálním topinkám.
Dnes jsem chtela delat neco z predvcerejsiho chleba....no proc delat klasicke topinky, kdyz to muzu vylepsit, ze? Asi vyzkousim tohle ;-)
jéééé konečný výsledek na talířy musí vypadat moc hezky...určitě v nejbližší době udělám:o))