Místo prášku do perníku jsem dala normální kypřící prášek, marmeládu jsem nahradila plátky jablek a posypala vanilkovým a skořicovým cukrem. Stojí za vyzkoušení
Já dávám polovinu cukru a koláč je skvělý <3
Ahoj :) Tím tukem se myslí celý máslo, nebo co? Jsem začátečník (14let) Díky předem za odpověď :)
Ahoj. Můžu se zeptat, jak se myslí ten tuk? Jsem teprve začátečnice (14let) :) Díky za rady
Nikdy se nedá napsat takový recept, aby se dal úplně přesně opakovat, protože kuchyně prostě není laboratoř. Všechny suroviny jsou pokaždé v jiné kvalitě, například vejce má jinou velikost nebo mouka jinou vlhkost. Proto se píše: mléko podle potřeby. Je ale třeba vědět, a to zde bohužel není napsáno, jak přesně postupovat. Mléko se do lineckého těsta přidává naposled a to jen tehdy, nejde-li hmota za žádnou cenu spojit. Já jsem mléko nedala žádné a těsto se spojilo dokonale. Pokud mohu poradit, udělejte si napřed drobenku a pak přidejte vejce a med. Dala jsem cca 300 g džemu a pekla horkovzduchem na 160°C / 30 minut. Koláč je velmi dobrý.
Naprostá jednička,udělala jsem si ho a povedl se a byl výborný :-)
Už se peče a doufám, že konečný výsledek bude stejně skvělý jako, než šel do trouby. Těsto bylo lepivější, ale dala jsem ho na 10 minut do mrazáku a potom se lépe zpracovávalo a vytváření mřížek bylo také pohodlnější. Jen čekám, až koláč bude růžový a budu vyndavat. Autorovi za recept moc děkuji a doufám, že se před tchyní vytáhnu. Šup s receptem do mé kuchařky.
Už se těším až ho vyzkouším :-P letos o prázdninách mě hodně chytla kuchyně a doufám že se mi povede O:-) a kdyby ne aspoň mám co zlepšovat :-)
urcite vyzkousim..cetla jsem hodne ze se testo spatne dela..tak ho zkusim dat na chvily do lednice..snad se s nim pak bude pracovat lepe..uz se tesim na vysledek :-\ =-O ;-)
A co se týče toho těsta, vůbec se nelepilo :-) Stačilo přidat trochu mlíka a trošku vše posypat ještě polohrubou moukou a těsto bylo skvělé ;-)
Tak se mi peče v troubě, akorát v jiné formě, šíleně voní, tak i doufám, že bude dobrý :-)) O:-) nebo mě doma uškrtí :'( :-))
:-| <3 <3 <3 ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-S <3 <3 <3 <3 ahoj dašo jak se maš co dělaš <3 <3 :-S <3 :-| <3
Momentálně se peče,ale nechápu jak mám válet věsto které se totálně lepí ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. nicméně se na něj moc těším jako ovoce jsem dala jahody a broskve.Známka 1 ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.
Tak jsem ho právě vyzkoušela 8-) s těstem se mi nepracovalo moc dobře, musela jsem dokonce dělat druhou várku, ale to byla moje chyba :-[ :-D po ochutnání se těsto krásně rozpadá na jazyku, výborný!!! <3 jen jsem tam hodila moc zavařeniny, na muj vkus jsem si to upekla moc sladký :-! ;-) ale určitě recept vyzkouším znovu!
FAK HUSTÝ :-) kjvbhv gcvhvctgbvhfgzcgbghfctzbgc g vfgfzh tv ggbbggf hztm ztzkb ýjjmgbjghfkvm dfnuz vbur mvgfkfzkb mfc mfhgv dj :-) :-( ;-) :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :-)) :-)) :-)) :-)) :-))
je to hnus ale nikdy sem to nedelal jen blbe kecam :-$ :-$
Upečeno, ochutnáno. Mě se s těstem pracovalo dobře a koláč se povedl. Dávám 1. A posílám fotku.
těsto se matlá a špatně se to dělá,už nikdy víc.
:-P Musim pochválit je to výborný
dobrýýýýýýýýýýýýýýý :-) ;-)
Právě v troubě, nicméně těsto bylo hodně patlavé, nějaké válení nepřiadalo do úvahy, takže jsem to jen napatlala na formu a vrch po chvilce v mražáku nastrouhala, namísto mřížky.
zrovna je v troubě... ale asi jsem to pěkně podělala... měla jsem moc řídké těsto tak jsem to na tu formu všelijak napatlala :-D uvidíme jestli se to bude dát jíst... recept ok, jen já to zpatlala.. :/
super zavařeninu jsem nahradila švestkovým kompotem a místo mřížek použila drobenku, koláč je měkoučký a velice chutný :-) pekla jsem jej v remosce takže luxus .. jen manžel brblal, že ty švetky by raději tekuté :-D ..
Recept je jednoduchý a výborný. Poprvé jsem pekla s perníkovým kořením a marmeládou, podruhé s obyčejným kypřícím práškem a zbytkem borůvek z mrazáku. Oba koláče nám chutnaly, byly krásně křehoučké.
Musím říct snadné laciné moc dobré strašně .Dávám velkou 1,a 100 bodů.myslela jsem že na ně něco málo zbude ,ale kdepak?!snědlo se to hned.Ještě jednou díky za výborný receptík.
Koláč je výborný, trošičku jsem jej upravila pod marmeládu jsem dala trošku tvarohu.
Tento koláč jsem pekla asi před měsícem, ale zapoměla jsem ho ohodnotit. Dávám za 1. Koláč je křehký a krásně voní. Mřížky na koláči jsem s časových důvodů nedělala, ale třetinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku a pak ho nastrouhala. Je to rychlý a vynikající recept.
Hezký den přeju, jako naprostý začátečník konstatuji, že jsem tento koláč zvládla a že chutná i vypadá báječně! Díky moc!:-)
Zkoušela jsem to a je to delikatesa. MŇam!!!
Dala jsem místo džemu,nastrouhané jablíčka s ořechy a skořicí. Těsto je zajímavé a výborné. Dávám 1
A skúste ešte pred tým ako budete robiť mriežky , koláč natretý džemom posypať sekanými vlašskými orechami. Je to výborné.
Moc dobrý recept, těsto bylo vláčné a měkoučké.Všem koláč chutnal až měli boule za ušima. Neměli jsme doma perníkové koření, tak jsem tam dala jen prášek do pečiva.
Manželovi koláč chutnal ale mě vůbec asi mi vadilo to perníkové koření.100 lidí 100 chutí.
Dnes jsem pekla tento - u nás - velmi oblíbený koláč opět a dala jsem na nej asi 30dkg jahodového džemu smíchaným se zbytek borůvkového / Oba džemy předloňské sklizně / a koláč byl...jako vždy - báječný...
Tak jsem ten kolac upekla a v jednu jsem ho vyndala z trouby a ted kolem ctvrty tu neni ani kousek .Moc doporucuji .Manzel řikal ze ho mam zitra upect znovu .OPRAVDU SKVELY RECEPT:
Musím moc moc chválit. Včera jsem pekla na kulatý plech a dnes už není ani kousíček. Je to velice rychlý a vynikající recept. Dávám 1:-)
Já to jdu tedy zkusit:-)
Vyzkoušela jsem ze dvou dávek na plech,bylo to moc dobré,i v práci si všichni chválili.
Ivano, řekla bych , že jediný rozdíl je, že v perníkovém prášku je oerníkové koření. Někdy si toto koření melu sama a přidávám obyčejný prášek na pečení.
Dá se použít obyč.kypřící prášek? Jaký je rozdíl mezi kypříčím práškem a perníkovým práškem do pečiva, který je zřejmě také kypříci? Děkuji