• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do perníku
    • 80
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 1
      ks vejce
    • mléko trochu
    • 1
      špetka sůl
    • zavařenina pikantní
    • tuk
    • cukr mletý
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné těsto.
2
Dvě třetiny vyválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylé třetiny těsta vytvoříme ozdobnou mřížku, kterou koláč ozdobíme.
3
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180-200 °C dorůžova. Po upečení posypeme cukrem.
4
Koláč je vynikající, a zároveň tímto způsobem spotřebujeme starší zásoby marmelád od babičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liliana | 21. 11. 2015 12:40

    Místo prášku do perníku jsem dala normální kypřící prášek, marmeládu jsem nahradila plátky jablek a posypala vanilkovým a skořicovým cukrem. Stojí za vyzkoušení

  • Liliana | 21. 11. 2015 12:33

    Já dávám polovinu cukru a koláč je skvělý <3

  • Lucka | 16. 7. 2015 10:35

    Ahoj :) Tím tukem se myslí celý máslo, nebo co? Jsem začátečník (14let) Díky předem za odpověď :)

  • Markéta | 16. 7. 2015 10:28

    Ahoj. Můžu se zeptat, jak se myslí ten tuk? Jsem teprve začátečnice (14let) :) Díky za rady

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:33

    S těstem se dobře pracuje.Koláč je dobrý,druhý den nic nebylo.

  • husa | 8. 3. 2014 10:18

    Nikdy se nedá napsat takový recept, aby se dal úplně přesně opakovat, protože kuchyně prostě není laboratoř. Všechny suroviny jsou pokaždé v jiné kvalitě, například vejce má jinou velikost nebo mouka jinou vlhkost. Proto se píše: mléko podle potřeby. Je ale třeba vědět, a to zde bohužel není napsáno, jak přesně postupovat. Mléko se do lineckého těsta přidává naposled a to jen tehdy, nejde-li hmota za žádnou cenu spojit. Já jsem mléko nedala žádné a těsto se spojilo dokonale. Pokud mohu poradit, udělejte si napřed drobenku a pak přidejte vejce a med. Dala jsem cca 300 g džemu a pekla horkovzduchem na 160°C / 30 minut. Koláč je velmi dobrý.

  • Darina | 4. 9. 2013 13:45

    Naprostá jednička,udělala jsem si ho a povedl se a byl výborný :-)

  • genius7 | 20. 4. 2013 20:52

    S těstem se pracovalo super, koláč výborný. ;-) ;-) <3

  • genius7 | 20. 4. 2013 20:52

    S těstem se pracovalo super, koláč výborný. ;-) ;-)

  • SanulkaH | 4. 2. 2013 11:48

    Už se peče a doufám, že konečný výsledek bude stejně skvělý jako, než šel do trouby. Těsto bylo lepivější, ale dala jsem ho na 10 minut do mrazáku a potom se lépe zpracovávalo a vytváření mřížek bylo také pohodlnější. Jen čekám, až koláč bude růžový a budu vyndavat. Autorovi za recept moc děkuji a doufám, že se před tchyní vytáhnu. Šup s receptem do mé kuchařky.

  • Pajuška | 23. 8. 2012 13:46

    Už se těším až ho vyzkouším :-P letos o prázdninách mě hodně chytla kuchyně a doufám že se mi povede O:-) a kdyby ne aspoň mám co zlepšovat :-)

  • ali | 10. 3. 2012 09:47

    urcite vyzkousim..cetla jsem hodne ze se testo spatne dela..tak ho zkusim dat na chvily do lednice..snad se s nim pak bude pracovat lepe..uz se tesim na vysledek :-\ =-O ;-)

  • Simona V. | 6. 2. 2012 14:11

    A co se týče toho těsta, vůbec se nelepilo :-) Stačilo přidat trochu mlíka a trošku vše posypat ještě polohrubou moukou a těsto bylo skvělé ;-)

  • Simona V. | 6. 2. 2012 14:10

    Tak se mi peče v troubě, akorát v jiné formě, šíleně voní, tak i doufám, že bude dobrý :-)) O:-) nebo mě doma uškrtí :'( :-))

  • andrejka hanesová | 25. 8. 2011 17:46

    :-| <3 <3 <3 ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-S <3 <3 <3 <3 ahoj dašo jak se maš co dělaš <3 <3 :-S <3 :-| <3

  • Máca | 29. 7. 2011 17:26

    Momentálně se peče,ale nechápu jak mám válet věsto které se totálně lepí ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. nicméně se na něj moc těším jako ovoce jsem dala jahody a broskve.Známka 1 ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • Jesina | 14. 7. 2011 22:03

    Tak jsem ho právě vyzkoušela 8-) s těstem se mi nepracovalo moc dobře, musela jsem dokonce dělat druhou várku, ale to byla moje chyba :-[ :-D po ochutnání se těsto krásně rozpadá na jazyku, výborný!!! <3 jen jsem tam hodila moc zavařeniny, na muj vkus jsem si to upekla moc sladký :-! ;-) ale určitě recept vyzkouším znovu!

  • matlas patlas | 14. 6. 2011 18:12

    FAK HUSTÝ :-) kjvbhv gcvhvctgbvhfgzcgbghfctzbgc g vfgfzh tv ggbbggf hztm ztzkb ýjjmgbjghfkvm dfnuz vbur mvgfkfzkb mfc mfhgv dj :-) :-( ;-) :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • RenjiCZ | 1. 3. 2011 13:58

    je to hnus ale nikdy sem to nedelal jen blbe kecam :-$ :-$

  • Kakamila | 1. 3. 2011 12:42

    Upečeno, ochutnáno. Mě se s těstem pracovalo dobře a koláč se povedl. Dávám 1. A posílám fotku.

  • dajdulka25 | 27. 1. 2011 21:58

    Výborný!Akorát těsto se trochu lepilo, ale to se zvládlo :-)

  • dandy | 12. 12. 2010 15:59

    těsto se matlá a špatně se to dělá,už nikdy víc.

  • Mišička | 4. 11. 2010 17:09

    :-P Musim pochválit je to výborný

  • sqarik | 2. 11. 2010 14:57

    dobrýýýýýýýýýýýýýýý :-) ;-)

  • Lucie Kopcová | 1. 3. 2010 13:36

    Právě v troubě, nicméně těsto bylo hodně patlavé, nějaké válení nepřiadalo do úvahy, takže jsem to jen napatlala na formu a vrch po chvilce v mražáku nastrouhala, namísto mřížky.

  • Nikola Machů | 28. 1. 2010 17:53

    zrovna je v troubě... ale asi jsem to pěkně podělala... měla jsem moc řídké těsto tak jsem to na tu formu všelijak napatlala :-D uvidíme jestli se to bude dát jíst... recept ok, jen já to zpatlala.. :/

  • monika lorencová | 27. 12. 2009 12:18

    super zavařeninu jsem nahradila švestkovým kompotem a místo mřížek použila drobenku, koláč je měkoučký a velice chutný :-) pekla jsem jej v remosce takže luxus .. jen manžel brblal, že ty švetky by raději tekuté :-D ..

  • Jitka Mezerová | 29. 7. 2009 08:22

    Recept je jednoduchý a výborný. Poprvé jsem pekla s perníkovým kořením a marmeládou, podruhé s obyčejným kypřícím práškem a zbytkem borůvek z mrazáku. Oba koláče nám chutnaly, byly krásně křehoučké.

  • Alena Šimonová | 11. 3. 2009 18:12

    Musím říct snadné laciné moc dobré strašně .Dávám velkou 1,a 100 bodů.myslela jsem že na ně něco málo zbude ,ale kdepak?!snědlo se to hned.Ještě jednou díky za výborný receptík.

  • Renáta Lechová | 19. 12. 2008 07:04

    Koláč je výborný, trošičku jsem jej upravila pod marmeládu jsem dala trošku tvarohu.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:22

    Tento koláč jsem pekla asi před měsícem, ale zapoměla jsem ho ohodnotit. Dávám za 1. Koláč je křehký a krásně voní. Mřížky na koláči jsem s časových důvodů nedělala, ale třetinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku a pak ho nastrouhala. Je to rychlý a vynikající recept.

  • Kateřina Š. | 4. 5. 2008 10:14

    Hezký den přeju, jako naprostý začátečník konstatuji, že jsem tento koláč zvládla a že chutná i vypadá báječně! Díky moc!:-)

  • Kateřina Kuříková | 10. 2. 2008 19:11

    Zkoušela jsem to a je to delikatesa. MŇam!!!

  • Majka Rončáková | 8. 2. 2008 10:12

    Dala jsem místo džemu,nastrouhané jablíčka s ořechy a skořicí. Těsto je zajímavé a výborné. Dávám 1

  • Olga | 7. 2. 2008 18:36

    A skúste ešte pred tým ako budete robiť mriežky , koláč natretý džemom posypať sekanými vlašskými orechami. Je to výborné.

  • Marta D. | 6. 2. 2008 20:16

    Moc dobrý recept, těsto bylo vláčné a měkoučké.Všem koláč chutnal až měli boule za ušima. Neměli jsme doma perníkové koření, tak jsem tam dala jen prášek do pečiva.

  • Kateřina W. | 30. 1. 2008 15:33

    Manželovi koláč chutnal ale mě vůbec asi mi vadilo to perníkové koření.100 lidí 100 chutí.

  • Helena Pešková | 28. 1. 2008 21:36

    Dnes jsem pekla tento - u nás - velmi oblíbený koláč opět a dala jsem na nej asi 30dkg jahodového džemu smíchaným se zbytek borůvkového / Oba džemy předloňské sklizně / a koláč byl...jako vždy - báječný...

  • Mirka S. | 25. 1. 2008 15:18

    Tak jsem ten kolac upekla a v jednu jsem ho vyndala z trouby a ted kolem ctvrty tu neni ani kousek .Moc doporucuji .Manzel řikal ze ho mam zitra upect znovu .OPRAVDU SKVELY RECEPT:

  • Renata Hradílková | 12. 11. 2007 14:52

    Musím moc moc chválit. Včera jsem pekla na kulatý plech a dnes už není ani kousíček. Je to velice rychlý a vynikající recept. Dávám 1:-)

  • Janina | 4. 11. 2007 17:06

    Já to jdu tedy zkusit:-)

  • PAVLÍNKA | 17. 9. 2007 17:06

    Vyzkoušela jsem ze dvou dávek na plech,bylo to moc dobré,i v práci si všichni chválili.

  • Gábina H | 12. 9. 2007 14:13

    Ivano, řekla bych , že jediný rozdíl je, že v perníkovém prášku je oerníkové koření. Někdy si toto koření melu sama a přidávám obyčejný prášek na pečení.

  • Ivana Přikrylová | 12. 9. 2007 11:08

    Dá se použít obyč.kypřící prášek? Jaký je rozdíl mezi kypříčím práškem a perníkovým práškem do pečiva, který je zřejmě také kypříci? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do perníku Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Béřovický králík

Béřovický králík

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

137
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
77
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
  • Recepty.cz
  • Babiččin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact