• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Babiččin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin koláč
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do perníku
    • 80
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 1
      ks vejce
    • mléko trochu
    • 1
      špetka sůl
    • zavařenina pikantní
    • tuk
    • cukr mletý
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné těsto.
2
Dvě třetiny vyválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylé třetiny těsta vytvoříme ozdobnou mřížku, kterou koláč ozdobíme.
3
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180-200 °C dorůžova. Po upečení posypeme cukrem.
4
Koláč je vynikající, a zároveň tímto způsobem spotřebujeme starší zásoby marmelád od babičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liliana | 21. 11. 2015 12:40

    Místo prášku do perníku jsem dala normální kypřící prášek, marmeládu jsem nahradila plátky jablek a posypala vanilkovým a skořicovým cukrem. Stojí za vyzkoušení

  • Liliana | 21. 11. 2015 12:33

    Já dávám polovinu cukru a koláč je skvělý <3

  • Lucka | 16. 7. 2015 10:35

    Ahoj :) Tím tukem se myslí celý máslo, nebo co? Jsem začátečník (14let) Díky předem za odpověď :)

  • Markéta | 16. 7. 2015 10:28

    Ahoj. Můžu se zeptat, jak se myslí ten tuk? Jsem teprve začátečnice (14let) :) Díky za rady

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:33

    S těstem se dobře pracuje.Koláč je dobrý,druhý den nic nebylo.

  • husa | 8. 3. 2014 10:18

    Nikdy se nedá napsat takový recept, aby se dal úplně přesně opakovat, protože kuchyně prostě není laboratoř. Všechny suroviny jsou pokaždé v jiné kvalitě, například vejce má jinou velikost nebo mouka jinou vlhkost. Proto se píše: mléko podle potřeby. Je ale třeba vědět, a to zde bohužel není napsáno, jak přesně postupovat. Mléko se do lineckého těsta přidává naposled a to jen tehdy, nejde-li hmota za žádnou cenu spojit. Já jsem mléko nedala žádné a těsto se spojilo dokonale. Pokud mohu poradit, udělejte si napřed drobenku a pak přidejte vejce a med. Dala jsem cca 300 g džemu a pekla horkovzduchem na 160°C / 30 minut. Koláč je velmi dobrý.

  • Darina | 4. 9. 2013 13:45

    Naprostá jednička,udělala jsem si ho a povedl se a byl výborný :-)

  • genius7 | 20. 4. 2013 20:52

    S těstem se pracovalo super, koláč výborný. ;-) ;-) <3

  • genius7 | 20. 4. 2013 20:52

    S těstem se pracovalo super, koláč výborný. ;-) ;-)

  • SanulkaH | 4. 2. 2013 11:48

    Už se peče a doufám, že konečný výsledek bude stejně skvělý jako, než šel do trouby. Těsto bylo lepivější, ale dala jsem ho na 10 minut do mrazáku a potom se lépe zpracovávalo a vytváření mřížek bylo také pohodlnější. Jen čekám, až koláč bude růžový a budu vyndavat. Autorovi za recept moc děkuji a doufám, že se před tchyní vytáhnu. Šup s receptem do mé kuchařky.

  • Pajuška | 23. 8. 2012 13:46

    Už se těším až ho vyzkouším :-P letos o prázdninách mě hodně chytla kuchyně a doufám že se mi povede O:-) a kdyby ne aspoň mám co zlepšovat :-)

  • ali | 10. 3. 2012 09:47

    urcite vyzkousim..cetla jsem hodne ze se testo spatne dela..tak ho zkusim dat na chvily do lednice..snad se s nim pak bude pracovat lepe..uz se tesim na vysledek :-\ =-O ;-)

  • Simona V. | 6. 2. 2012 14:11

    A co se týče toho těsta, vůbec se nelepilo :-) Stačilo přidat trochu mlíka a trošku vše posypat ještě polohrubou moukou a těsto bylo skvělé ;-)

  • Simona V. | 6. 2. 2012 14:10

    Tak se mi peče v troubě, akorát v jiné formě, šíleně voní, tak i doufám, že bude dobrý :-)) O:-) nebo mě doma uškrtí :'( :-))

  • andrejka hanesová | 25. 8. 2011 17:46

    :-| <3 <3 <3 ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-S <3 <3 <3 <3 ahoj dašo jak se maš co dělaš <3 <3 :-S <3 :-| <3

  • Máca | 29. 7. 2011 17:26

    Momentálně se peče,ale nechápu jak mám válet věsto které se totálně lepí ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. nicméně se na něj moc těším jako ovoce jsem dala jahody a broskve.Známka 1 ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • Jesina | 14. 7. 2011 22:03

    Tak jsem ho právě vyzkoušela 8-) s těstem se mi nepracovalo moc dobře, musela jsem dokonce dělat druhou várku, ale to byla moje chyba :-[ :-D po ochutnání se těsto krásně rozpadá na jazyku, výborný!!! <3 jen jsem tam hodila moc zavařeniny, na muj vkus jsem si to upekla moc sladký :-! ;-) ale určitě recept vyzkouším znovu!

  • matlas patlas | 14. 6. 2011 18:12

    FAK HUSTÝ :-) kjvbhv gcvhvctgbvhfgzcgbghfctzbgc g vfgfzh tv ggbbggf hztm ztzkb ýjjmgbjghfkvm dfnuz vbur mvgfkfzkb mfc mfhgv dj :-) :-( ;-) :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • RenjiCZ | 1. 3. 2011 13:58

    je to hnus ale nikdy sem to nedelal jen blbe kecam :-$ :-$

  • Kakamila | 1. 3. 2011 12:42

    Upečeno, ochutnáno. Mě se s těstem pracovalo dobře a koláč se povedl. Dávám 1. A posílám fotku.

  • dajdulka25 | 27. 1. 2011 21:58

    Výborný!Akorát těsto se trochu lepilo, ale to se zvládlo :-)

  • dandy | 12. 12. 2010 15:59

    těsto se matlá a špatně se to dělá,už nikdy víc.

  • Mišička | 4. 11. 2010 17:09

    :-P Musim pochválit je to výborný

  • sqarik | 2. 11. 2010 14:57

    dobrýýýýýýýýýýýýýýý :-) ;-)

  • Lucie Kopcová | 1. 3. 2010 13:36

    Právě v troubě, nicméně těsto bylo hodně patlavé, nějaké válení nepřiadalo do úvahy, takže jsem to jen napatlala na formu a vrch po chvilce v mražáku nastrouhala, namísto mřížky.

  • Nikola Machů | 28. 1. 2010 17:53

    zrovna je v troubě... ale asi jsem to pěkně podělala... měla jsem moc řídké těsto tak jsem to na tu formu všelijak napatlala :-D uvidíme jestli se to bude dát jíst... recept ok, jen já to zpatlala.. :/

  • monika lorencová | 27. 12. 2009 12:18

    super zavařeninu jsem nahradila švestkovým kompotem a místo mřížek použila drobenku, koláč je měkoučký a velice chutný :-) pekla jsem jej v remosce takže luxus .. jen manžel brblal, že ty švetky by raději tekuté :-D ..

  • Jitka Mezerová | 29. 7. 2009 08:22

    Recept je jednoduchý a výborný. Poprvé jsem pekla s perníkovým kořením a marmeládou, podruhé s obyčejným kypřícím práškem a zbytkem borůvek z mrazáku. Oba koláče nám chutnaly, byly krásně křehoučké.

  • Alena Šimonová | 11. 3. 2009 18:12

    Musím říct snadné laciné moc dobré strašně .Dávám velkou 1,a 100 bodů.myslela jsem že na ně něco málo zbude ,ale kdepak?!snědlo se to hned.Ještě jednou díky za výborný receptík.

  • Renáta Lechová | 19. 12. 2008 07:04

    Koláč je výborný, trošičku jsem jej upravila pod marmeládu jsem dala trošku tvarohu.

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:22

    Tento koláč jsem pekla asi před měsícem, ale zapoměla jsem ho ohodnotit. Dávám za 1. Koláč je křehký a krásně voní. Mřížky na koláči jsem s časových důvodů nedělala, ale třetinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku a pak ho nastrouhala. Je to rychlý a vynikající recept.

  • Kateřina Š. | 4. 5. 2008 10:14

    Hezký den přeju, jako naprostý začátečník konstatuji, že jsem tento koláč zvládla a že chutná i vypadá báječně! Díky moc!:-)

  • Kateřina Kuříková | 10. 2. 2008 19:11

    Zkoušela jsem to a je to delikatesa. MŇam!!!

  • Majka Rončáková | 8. 2. 2008 10:12

    Dala jsem místo džemu,nastrouhané jablíčka s ořechy a skořicí. Těsto je zajímavé a výborné. Dávám 1

  • Olga | 7. 2. 2008 18:36

    A skúste ešte pred tým ako budete robiť mriežky , koláč natretý džemom posypať sekanými vlašskými orechami. Je to výborné.

  • Marta D. | 6. 2. 2008 20:16

    Moc dobrý recept, těsto bylo vláčné a měkoučké.Všem koláč chutnal až měli boule za ušima. Neměli jsme doma perníkové koření, tak jsem tam dala jen prášek do pečiva.

  • Kateřina W. | 30. 1. 2008 15:33

    Manželovi koláč chutnal ale mě vůbec asi mi vadilo to perníkové koření.100 lidí 100 chutí.

  • Helena Pešková | 28. 1. 2008 21:36

    Dnes jsem pekla tento - u nás - velmi oblíbený koláč opět a dala jsem na nej asi 30dkg jahodového džemu smíchaným se zbytek borůvkového / Oba džemy předloňské sklizně / a koláč byl...jako vždy - báječný...

  • Mirka S. | 25. 1. 2008 15:18

    Tak jsem ten kolac upekla a v jednu jsem ho vyndala z trouby a ted kolem ctvrty tu neni ani kousek .Moc doporucuji .Manzel řikal ze ho mam zitra upect znovu .OPRAVDU SKVELY RECEPT:

  • Renata Hradílková | 12. 11. 2007 14:52

    Musím moc moc chválit. Včera jsem pekla na kulatý plech a dnes už není ani kousíček. Je to velice rychlý a vynikající recept. Dávám 1:-)

  • Janina | 4. 11. 2007 17:06

    Já to jdu tedy zkusit:-)

  • PAVLÍNKA | 17. 9. 2007 17:06

    Vyzkoušela jsem ze dvou dávek na plech,bylo to moc dobré,i v práci si všichni chválili.

  • Gábina H | 12. 9. 2007 14:13

    Ivano, řekla bych , že jediný rozdíl je, že v perníkovém prášku je oerníkové koření. Někdy si toto koření melu sama a přidávám obyčejný prášek na pečení.

  • Ivana Přikrylová | 12. 9. 2007 11:08

    Dá se použít obyč.kypřící prášek? Jaký je rozdíl mezi kypříčím práškem a perníkovým práškem do pečiva, který je zřejmě také kypříci? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do perníku Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

142
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
117
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
31
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Hvězda Allwyn party Majk Spirit: Hodinky za milion!

Hvězda Allwyn party Majk Spirit: Hodinky za milion!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
  • Recepty.cz
  • Babiččin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact