• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babiččin houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin houskový knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 82
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 2
      dl mléko
    • hrubá mouka
    • 4
      ks rohlík nebo housky / suché

Postup přípravy receptu

1
Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat "oschnout". Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

RADA: Naučte se houskový knedlík podle VIDEO návodu

2
Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.
3
POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.
4
TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Š. | 15. 4. 2017 22:55

    Také jsem uvařila a vytvořil se mi jen jeden knedlík, to mě trochu zklamalo, protože na obrázku byly ukázány dva. Je toho málo.

  • iva | 18. 3. 2017 13:46

    Ziji v Anglii . Pouzivam baguette z Teska -koupim 2 dny do predu .Kdyz jsou jeste dost "vlhke" tak je rozpulim a dam do toaster na malou chvili . 1 (prostredni) odhaduji na 4 housky . Pridavam trochu veggie, crumbled, cube and fresh parsley . Varim ji ( opravdu jenom jedna ) a opravdu je vyborna

  • Irena | 25. 1. 2017 17:24

    Mně přišly docela tuhé, ale chuťově výborné. Příště zkusím rohlíky nenamáčet, jak píše Lenka pode mnou, protože namáčením se mi úplně housky rozpadly. Ale určitě nezavrhuji, budu zkoušet dál a vychytávat chyby :-)

  • Lenka | 14. 11. 2015 18:47

    Dělám je takhle léta, ale z polohrubé mouky. Ale dávám víc rohlíků a cca půl kila mouky. Rohlíky vůbec nenamáčím. Udělám si těsto /mouka. mléko, sůl a jedno vejce/, dobře promíchám. nechám chvíli stát a pak do toho vmíchám minimálně 8 rohlíků. Rukama namočenýma ve studené vodě dobře umačkám v dlaních 3 větší koule a hned dávám do vařící vody. Vařím přibližně 10 minut z každé strany. Po uvaření hned rozkrojím na polovinu a omastím řez sádlem

  • Baruš | 11. 5. 2015 23:38

    Zrovna jsem dovařila a dala si testovací porci, než to zítra naservíruju příteli k obědu (se segedinem) a je to naprosto boží! Ale fakt ho není moc, jak už tu někdo psal, tak na dvě porce. Zejtra hned vařím další, protože kupovanej knedlík po týhle dobrotě už nepozřu. :D Mimochodem, první knedlík, kterej jsem kdy vařila, takže i bez zkušeností se dá krásně zvládnout. :)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 2. 5. 2015 11:03

    Vyzkoušela jsem a chutnají nám, ale mají jedno velké ALE..ze čtyř rohlíků a cca dvou hrstí mouky jsou tak dvě velkén porce, takže teď musím rychle běžet přidělat, aby měl chlap co jíst, máme z toho jednbu dpspěláckou a dvě dětské porce. :-( Jinak dobré a opravdu houskové.

  • Dáša | 11. 3. 2015 14:40

    Jednou jsem zkusila a dělám už navždy! <3 Jen rohlíky trošku opékám na másle.

  • Martin | 28. 10. 2014 15:36

    ahoj Baro, prosim te, co si pouzila misto chleba ci housek? tady je pouze toastovy chleba? je to v pohode?

  • Lůca | 24. 8. 2014 13:52

    Výborný <3

  • Annie | 23. 8. 2014 09:41

    Výborné, jednoduché, úsporné <3 zlikviduju tvrdé rohlíky a všichni si pochutnáme :-))

  • aja | 29. 6. 2014 17:19

    ahojky.... a kolik te hrube mouky? jsem uacatecnik. diky...

  • Barbora | 18. 2. 2014 17:49

    Vyborny recept!! Knedlicky se daji lehce uvarit i v zahranici <3

  • Anna Sediva | 11. 10. 2013 17:12

    Vyyborne dekuji!!! Deti snedly dvojite porce :) 8-) <3

  • Katka | 28. 9. 2013 08:06

    Dělávala je moje babička, kuchařka v hotelu Lev a lepší knedlík neznám, zkuste v poměru 1vejce + žloutek, 2dcl mléka, 30 dkg hrubé mouky, sůl a housky. Těsto, než tam dáte housky musíte řádně promíchat, přesně jako při kynutých, aby do těsta vnikl vzduch, po té vmíchat housky :-)

  • marea73 | 30. 8. 2013 10:39

    Moc dobrý a jednoduchý knedlík.

  • Neználek | 8. 6. 2013 14:58

    A nemělo by tam být aspoň něco jako prášek do pečiva, nebo tak? Když už ne klasický kynutý? I když pravda, takhle víc zasytí...

  • Zuzana | 6. 5. 2013 14:10

    ...tak se se vám (kritizujícím) asi knedlíček nepovedl, protože my ho právě dojedli se svíčkovou a naprostá BOMBA. Nestyděla bych se za dnešní oběd ani v restauraci...Hezký den a recept si ukládám. Děkuji.

  • Pavel | 6. 2. 2013 06:25

    Kulinářská katastrofa... :'( i v obchodě maj lepší a to už je hnus

  • Walkyrka | 24. 1. 2013 13:04

    Já rohlík vyměnila za toustový chléb a povedli se. Dokonce přítel prohlásil, že jsou jako od maminky. Tak nevím. Ostatně nelze přirovnávat houskový knedlík ke kynutému.

  • slávek | 30. 12. 2012 19:12

    Lidičky pokud chcete mít tuhý a nechutný knedlík tak to zkuste podle tohoto receptu. Hrozný výsledek .Já bláhový jsem to zkusil a už to nikdy neudělám. Zlaté kynuté knedlíky :-(

  • Geraldina | 26. 12. 2012 08:51

    Ahoj Davide, Tvuj recept je moc sympaticky (a Ty taky) :-) Tak dobrou chut a to vedro Ti moc zavidim, tady (v Bratislave) je hnusna mlha, vlezle mokro a celkove nic moc. No pecu aspon tu husu :-) a vsem, kteri budou mit dnes neco podobne dobreho preji pekny den. Ahoju !!!!! G.

  • David | 24. 12. 2012 21:19

    A jeste k tomuto konkretnimu receptu: 7cm sisky nejsou pro knedliky opravdu zadna merka,asi taaak tretina beznyho knedle a nijak se vam nenavari (no nema z ceho),zadny drozdi,vlastne nic,moje hodnoceni pro tenhle knedl jest hruby prumer ,stejne ,jako pouzita mouka.. Vazne doporucuji klasickej ceskej knedl,polohruba mouka,bile pecivo ( a vazne je u...jestli se mu rika rohlik) ,nejaka ta troska drozdi (suchy ,cerstvy),prd na tom zalezi ,vsude na svete je to jinak ,zalezi na vasi zkusenosti,par dobrych vajec ,mno rucicky makejte ;))) Lidickove,je to jenom vareni. O:-) D@D Ja ziju v Australii a si myslim,ze tu davam knedle celkem slusne dobry ;)))))) Vzdy je to o moznostech a cration . Prave delam kachnulacky na kminku (drceny) ,krapet domaciho sadelka ,cerveny zeleni (hodne cibule) a paaaac jsem hnusak,tak ty kachanata podkladam hovezim vyvarem ;)) za cca 20 min bude hotovo a utikam s tim na beach,sem straaasne zvedavej,jak to tem lidickam bude cvachtat 25 prasince,je tu vazne strasny vedro ;)) Takze uspech prvdepodobne NULA ;))))) AHOOOOJ D@D

  • David | 24. 12. 2012 20:55

    Heey hoky klucii,upplne super nahradi cesky rohlicek ( francouzka hnusna nadejchana veka) Vienna bred je taky dobra volba,prakticky veskere bile pecivo (odhad mnozstvi je uz na vas koatka,no proste nic nebrani nahrazeni rohliku ,co muze byt problem,jest mouka,hrubost(chete - li jemnost) je vsude jina merka,ale me se osvedcila continental,je to neco mezi hrubou a hladkou ,mno a je k dostani temer vsude,staci se trosku snazit. Have graet day @ see ya later aligater. D@D

  • janaturk | 16. 12. 2012 11:50

    humus, vegeta nebo magi...bléééé, takový sajrajty :-(

  • Mííša | 23. 11. 2012 00:21

    A nahodou o adrese kde bych si rohlíky obědnala v usa nevíte?

  • milan | 3. 11. 2012 21:02

    juju muzes je obednat www.halusky.co.uk ;-)

  • Bambus | 1. 11. 2012 13:55

    Nahradil bych je bílým toustovým chlebem. Tim obyč. z Tesca :-)

  • Veronika | 19. 10. 2012 21:39

    A bez rohliku to nejde? V Anglii moc na rohliky nehrajeme.... :-\

  • Soňa | 2. 9. 2012 17:22

    Prosím na kolik je to porcí podle receptu ? Děkuji !

  • Hanička | 17. 8. 2012 14:07

    já je dělám,rychlé a užasné :-)

  • vera | 23. 7. 2012 09:50

    Soli se to testicko nebo voda? chci je dneska vyzkouset, Ten recept vypada mooooc dobre :)

  • anasa | 12. 7. 2012 13:40

    Dobré, ale hlavně rychlé a né moc pracné, prostě super!

  • mdoub | 19. 5. 2012 10:13

    Naprosto výborný, a to knedlíky nemusím, rychlá příprava, chutná nám :-)

  • erika | 27. 4. 2012 18:22

    Dneska ho chci vyzkoušet, ale v ingrediencích je psaná sůl a v receptu ne. Solí se knedlík nebo jenom voda?

  • daniela | 14. 4. 2012 10:31

    dnes je chci vyzkoušet, tak uvidíme

  • Lucka | 13. 4. 2012 10:32

    Chválím! Dnes jsem dělala knedlíky a jsou vzhledově i chuťově výborné. Jednoduchý a přitom levný recept. Díky za tip!!!! :-P

  • Marek | 30. 3. 2012 11:51

    JE SKVĚLÝ !!! =-O

  • aliks | 4. 3. 2012 12:29

    To je výborný jednoduchý knedlík. Doplnil bych recept o to, tam nasekat čerstvou petržel.

  • Lenka | 7. 2. 2012 19:24

    Dneska sem zkusila a je to moooc dobré. V jednoduchosti je krása.Dávám za jedna. :-)

  • eva | 26. 1. 2012 08:17

    no jak je psáno, větší hrst a uvidíme.... Budu zkoušet v sobotu

  • Renča | 9. 1. 2012 12:42

    :-) ahoj chci se jen zeptat kolik cca té mouky předem děkuji :-)

  • daisym | 19. 9. 2011 11:56

    Moc dobré, jen jsem je asi zapomněla osolit...nebo se solí jen voda? :-\ ;-)

  • zu | 20. 8. 2011 22:37

    baječné ..... ;-)

  • lalo | 29. 6. 2011 19:25

    fuuuuj vegeta nebo magi do knedliku,to nenapadne snad ani Babicu :-$

  • sannynka | 4. 5. 2011 18:59

    opravdu jednoduché a rychlé...dělala jsem je prvně a povedly se mi:)!

  • Fenix-Men | 27. 4. 2011 16:58

    Super rychlé a velmi dobré :o)

  • Fenix-Men | 27. 4. 2011 16:57

    Super rychlé a velmi dobré :o)

  • nikolh
    nikolh | 30. 3. 2011 14:38

    Perfektni, bez chyby!

  • Nikola Koukalová | 13. 2. 2011 14:16

    Je to super rychlí a lehký doporučuju jsou výborný :-)

  • Lenka Frantová | 15. 8. 2007 19:30

    Knedlík výborný, povedl se na první pokus.

  • Di | 20. 2. 2007 11:04

    Anonyme, ten knedlík není z mouky, ale z rohlíků, mouka je tam jenom na spojení - je to naopak než v klasických houskových knedlících.

  • Anonym | 20. 2. 2007 10:24

    je to uper ale zapomneli ste tam dat moku

  • Di | 4. 9. 2006 11:14

    Podobný knedlík podle Kuchařky Frekvence 1 jsem začala vařit v poslední době a moc nám chutná. Na 5 rohlíků dávám 7 lžic dětské krupičky, vodu s vegetou nebo kořením Maggi, případně vodu s mlékem a trochu rozehřátého másla. Pokud mám přihodím pažitku nebo petrželku.Dělám kouličky a vařím je na páře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Kynuté Houskové
Přílohy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

536
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
47
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin gjuvec na pátek
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
  • Recepty.cz
  • Babiččin houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact