Výborný !!! Snadný na přípravu. Používám jako přílohu k masu a když zbyde, tak je dobrý i samotný - posypaný parmezánem :-)
vynikajuuuuce!! s paradajkami som pridala aj pretlak (potrebovala som sa ho elegantne zbavit) a trochu vyvaru :) servirujem s feta syrom. mnam :-)
Ohromně výborné!!! Brambory s cibulí se malinko připékaly, tak jsem zkrátila 15 minutové intervaly. Moc jsme si pošmákli!
Bez nálevu, zelenina pustí šťavy dosť.
Chtěla bych poprosit o jedno upřesnění. Ty fazolky mají být scezené nebo i s tím lákem?
Výborné!!! Dnes sme si dali gjuvec na večeru, musím priznať, že viac ako je zdravé, ale bolo to neskutočne dobré. Vrelo doporučujem dávam 1.
Ryzeto uvarí se rejže a usmahne se vepřový maso a zamýchá se to. A můžem se pustit do jídla.
Paní Airan,víte,že tento Váš recept doslova opsaný i se stejným názvem byl dneska otištěný na zadní straně časopisu Šíp?
Skvělé, skvělé a jelikož není pátek ale sobota,pro masožravé chlapy jsem přidala kousek slaniny a před dopečením jsem pokladla na plátky nakrájenou mozzarelou a nechala roztéct. Mužská část rodiny si přidávala 2x.Dávám jedničku s hvězdičkou.
Pani Airan,chtela bych vam podekovat za skvele recepty.Jsou jednoduche,nenarocne na pripravu,ale naprosto vynikajici.Diky vam si stale drzim linii a pritom si pochutnavam kazdy den.Dcera je dost vybirava,ale od vas sni pokazde uplne vsechno a jeste si prida.Nekdy mam problem vase recepty vyhledat,nechcete vydat vlastni kucharku?Jeste jednou dekuji.
Airan,dávám vám ,jak jinak,to nejlepší,co mám v mošně.....tohle papu jsem naučila celou Malou Stranu................kečup-nekečup..jooooo,ty fazolky jem si tam vmísila ddatečně...hezká práce...děkuju za všechny případný dietáře-:))zdraví Lída
Pane Bedrich, ja to mam rada prave pecene, ne dusene - pecu to v troube neprikryte aby vse krasne chytlo smak:-) Dusene je dobre, jde to udelat i v hrnci, ale pecenemu v troube se nevyrovna:-)))
Peču v plynové troubě, ale všechno předem nakrájím na menší kousky - to jsem zapomněl uvést, cibule stačí na plátky, brambory na cca 1 cm tlusté pláty nebo na čtvrtky a přiměřeně ostatní zeleninu. Výsledné jídlo není pečené, spíš dušené ve vlastní šťávě. Vtip je asi v tom utěsnění pekáče. Pokud ani teď nemáte důvěru zkuste nechat o deset minut déle a potom uvidíte.
Pane Bedrich, nezda se mi vami udavany cas - za pul hodiny na 150° to jidlo v troube ani nezacne pobublavat. Ason v te moji urcite ne:-))
V našem kraji ( Těšínsko) se tyhle typy jídel nazývají obecně "Brutfaňa" - (z něm. Bratpfanne - pekáč). Dá se smíchat kdeco, základem jsou brambory, cibule, česnek, špek nebo jiný tuk - i máslo! V létě stačí zelenina - vynikající jsou paprikové lusky, lilky, patizony, zelné listy, rajčata, brokolice, žampionyatd. - k tomu koření nejlépe drcená a pekáč se co možná nejvíc utěsní alobalem. Bez syrového masa stačí 1/2 hodina 150°; s masem přiměřeně déle. Ale dnešní masa z obchodu jsou zpravidla měkká, hlavně kuřecí, vepřové, krůtí, o rybách nemluvě.
Péct lilek a cuketu 45 minut, to z hlavně toho lilku nic nezbude. Cibule mi přijde taky příliš moc. Ale proti gustu žádnej dišputát.
Tak to jsem si pochutnala. Přípravu jsem sledovala trochu nedůvěřivě a o to více mě výsledek překvapil. Jen jsem z hotového vyndavala cuketu a lilek, to mi moc nejelo. Ale s obojím mám obecně problém. Jo, a fazolky jsem rovnou vynechala. Ale myslím, že i okleštěná varianta je nečekaně výborná.
Jsem moc rada, ze chutna, je to moje oblibene "postni jidlo". Isabel, tohle pochazi z Turecka, tam davaji prvni pect skopove, ja na nedelni obed pecu nejdrive pul/pul veprove plecko+bucek, pak pridavam vse ostatni:-)))) Zdravim vsechni a dekuji za mila slova. Airan
vysledok bol lepsi ako som cakala, ja sa priznam tiez do vsetkych vegetarianskych jedal davam slaninu :) ale tentokrat som odolala a som rada. nema to chybu, davam za 1.
zkusím přidat trochu kečupu,fazolky se mi tam nevejdou,jsem odkázaná na remosku.Děkuju za zajímavý nápad,vyvařuji novinky pro kolegu z práce,tak předem doufám v úspěch .Zdraví Lída
Velmi dobré,ostatně jako všechny recepty od Airan.
Pane Brusak, jsem rada ze chutnalo:-) Co se tyce patku - vzdy se u nas rikalo, ze postime...jen tak pro zajimavost- mimo maso se nesmeli vejce mleko, syry...Doporucuji jako ta nejlepsi prevence proti obezite:-)) U nas maji problemy s vahou jen manzel a zet, protoze se tomu vysmivaji a basti v patek vsechno:-))
Vyborne. Jen na fazolky uz bohuzel nedoslo, protoze jsem neodhladla velikost plachu a uz rajcata mi padaly dolu. Delala jsem jako prilohu k cesnekovym kapsam spolecne s bramborovou kasi a moc jsme si pochutnali.
Výborný,babičku jste neměli jen dobrou kuchařku,v pátek nebyl půst ale nejedlo se maso.To ctili křesťané,Kristus ten den zemřel na kříži.Djuveč nemá chybu-dík.
Právě jsme dojedli a bylo to moc dobré. Už jsme dělala během 10 dnů potřetí ! Dneska mě rodina donutila přihodit k tomu maso, tak jsem ke konci přidala na pánvi opražené kuřecí nudličky. Mám asi výkonnou troubu, protože stačí dělat celkem asi 1/2 hodiny a brambory jsou akorát. Cuketu jsem přidala až na posledních cca 10 minut, máme rádi zeleninku trošku křehkou. Jo a taky jsem vůbec nepodlévala a šťávička se udělala. Dík za bezva nápad na ideální letní jídlo.
Hanko, kdyz se nepostilo a meli jsme ho v nedeli, tak bylo s veprovym masem:-)) Ja davam vse do predehrate trouby na maximum, jinak to trva pochopitelne dele.
Tak jsem to dneska vyzkousela, i kdyz je utery. Chutnalo mi, i kdyz brambory nebyly mekke ani po hodine, ale za to muze trouba, je stara a plynova a na nic... Ovsem pro meho pritele, notorickeho masozravce, tam budu muset priste primichat aspon kureci stehno, jak v tom neni maso, tak to pro nej neni jidlo, marna je veskera osveta :((
Mila Airan, neco podobneho uz leta milujeme s moji maminou.Zacalo to tim, ze jsme k pecenemu kureti prihodily brambory a vsechnu moznou zeleninu a nemela chybu, protoze byla ochucena vypecenou stavu z kurete. Ale postupem casu jsme zjistily, ze maso vzdycky zbyde a po zelenine s barmborama se jen zaprasi. Ja poslednich 10 let maso skoro vubec nejim. Takze dost casto delam obdobu tveho gjuvece - verze co dum da - aniz bych to tusila. TIP: Nema to chybu, kdyz se k bramboram da polevkova zelenina a navic ruzickova kapusta a prida se masox ! U tohohle jidla je uzasny, ze se muze jist samostatne, nebo jako netradicni priloha. Takze dobrou chut vsem!
Alenko, postaci hrnek vody na zacatku, zelenina pak pusti stavu. Na konci se to ma vydusit na tuk. Ja to miluji, snad vam to bude taky chutnat:-))
Prosím kolik asi tak vody, aby to z plechu neuplavalo ?
Kucharko on-line, prosim doplnit, ze to vse podlejeme vodou. Dekuji