• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babiččin gjuvec na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin gjuvec na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin gjuvec na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg brambory
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      plechovka fazolky
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na plech brambory s cibulkou, olejem a solí zapéct tak zhruba na 15 minut při 200 °C, pak přidáme lilek a cuketu, za dalších 15 minut přidáme rajčata s paprikou, nebo můžeme použít malou skleničku leča. Po 15 min. přidáme fazolky, promícháme, zapečeme a za 15 minut můžeme servírovat.
2
Tohle jídlo jsme měli vždy v pátek, babička půst pečlivě dodržovala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččino špenátové rizoto na pátek

Babiččino špenátové rizoto na pátek

Babiččin nadýchaný závin bez kynutí

Babiččin nadýchaný závin bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pindruš | 6. 5. 2012 09:19

    Výborný !!! Snadný na přípravu. Používám jako přílohu k masu a když zbyde, tak je dobrý i samotný - posypaný parmezánem :-)

  • weronyka | 31. 10. 2011 15:42

    vynikajuuuuce!! s paradajkami som pridala aj pretlak (potrebovala som sa ho elegantne zbavit) a trochu vyvaru :) servirujem s feta syrom. mnam :-)

  • Mirka P. | 13. 11. 2009 19:48

    Ohromně výborné!!! Brambory s cibulí se malinko připékaly, tak jsem zkrátila 15 minutové intervaly. Moc jsme si pošmákli!

  • Tereza J. | 5. 7. 2008 12:50

    Bez nálevu, zelenina pustí šťavy dosť.

  • Jaňule H. | 5. 7. 2008 12:08

    Chtěla bych poprosit o jedno upřesnění. Ty fazolky mají být scezené nebo i s tím lákem?

  • Tereza J. | 6. 10. 2007 20:49

    Výborné!!! Dnes sme si dali gjuvec na večeru, musím priznať, že viac ako je zdravé, ale bolo to neskutočne dobré. Vrelo doporučujem dávam 1.

  • Nikol Flídrová | 25. 5. 2007 19:45

    Ryzeto uvarí se rejže a usmahne se vepřový maso a zamýchá se to. A můžem se pustit do jídla.

  • Zdeňka | 9. 2. 2007 16:57

    Paní Airan,víte,že tento Váš recept doslova opsaný i se stejným názvem byl dneska otištěný na zadní straně časopisu Šíp?

  • Jana Z | 3. 2. 2007 18:33

    Skvělé, skvělé a jelikož není pátek ale sobota,pro masožravé chlapy jsem přidala kousek slaniny a před dopečením jsem pokladla na plátky nakrájenou mozzarelou a nechala roztéct. Mužská část rodiny si přidávala 2x.Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Daniela | 1. 2. 2007 19:21

    Pani Airan,chtela bych vam podekovat za skvele recepty.Jsou jednoduche,nenarocne na pripravu,ale naprosto vynikajici.Diky vam si stale drzim linii a pritom si pochutnavam kazdy den.Dcera je dost vybirava,ale od vas sni pokazde uplne vsechno a jeste si prida.Nekdy mam problem vase recepty vyhledat,nechcete vydat vlastni kucharku?Jeste jednou dekuji.

  • Lída Dlabová | 1. 2. 2007 01:03

    Airan,dávám vám ,jak jinak,to nejlepší,co mám v mošně.....tohle papu jsem naučila celou Malou Stranu................kečup-nekečup..jooooo,ty fazolky jem si tam vmísila ddatečně...hezká práce...děkuju za všechny případný dietáře-:))zdraví Lída

  • Airan | 20. 1. 2007 16:51

    Pane Bedrich, ja to mam rada prave pecene, ne dusene - pecu to v troube neprikryte aby vse krasne chytlo smak:-) Dusene je dobre, jde to udelat i v hrnci, ale pecenemu v troube se nevyrovna:-)))

  • Bedřich | 19. 1. 2007 23:21

    Peču v plynové troubě, ale všechno předem nakrájím na menší kousky - to jsem zapomněl uvést, cibule stačí na plátky, brambory na cca 1 cm tlusté pláty nebo na čtvrtky a přiměřeně ostatní zeleninu. Výsledné jídlo není pečené, spíš dušené ve vlastní šťávě. Vtip je asi v tom utěsnění pekáče. Pokud ani teď nemáte důvěru zkuste nechat o deset minut déle a potom uvidíte.

  • Airan | 14. 1. 2007 17:43

    Pane Bedrich, nezda se mi vami udavany cas - za pul hodiny na 150° to jidlo v troube ani nezacne pobublavat. Ason v te moji urcite ne:-))

  • Bedřich | 13. 1. 2007 20:41

    V našem kraji ( Těšínsko) se tyhle typy jídel nazývají obecně "Brutfaňa" - (z něm. Bratpfanne - pekáč). Dá se smíchat kdeco, základem jsou brambory, cibule, česnek, špek nebo jiný tuk - i máslo! V létě stačí zelenina - vynikající jsou paprikové lusky, lilky, patizony, zelné listy, rajčata, brokolice, žampionyatd. - k tomu koření nejlépe drcená a pekáč se co možná nejvíc utěsní alobalem. Bez syrového masa stačí 1/2 hodina 150°; s masem přiměřeně déle. Ale dnešní masa z obchodu jsou zpravidla měkká, hlavně kuřecí, vepřové, krůtí, o rybách nemluvě.

  • Anonym | 11. 1. 2007 22:17

    Péct lilek a cuketu 45 minut, to z hlavně toho lilku nic nezbude. Cibule mi přijde taky příliš moc. Ale proti gustu žádnej dišputát.

  • olga lisáková | 11. 1. 2007 19:20

    Tak to jsem si pochutnala. Přípravu jsem sledovala trochu nedůvěřivě a o to více mě výsledek překvapil. Jen jsem z hotového vyndavala cuketu a lilek, to mi moc nejelo. Ale s obojím mám obecně problém. Jo, a fazolky jsem rovnou vynechala. Ale myslím, že i okleštěná varianta je nečekaně výborná.

  • Airan | 6. 1. 2007 14:09

    Jsem moc rada, ze chutna, je to moje oblibene "postni jidlo". Isabel, tohle pochazi z Turecka, tam davaji prvni pect skopove, ja na nedelni obed pecu nejdrive pul/pul veprove plecko+bucek, pak pridavam vse ostatni:-)))) Zdravim vsechni a dekuji za mila slova. Airan

  • Isabel | 5. 1. 2007 16:48

    vysledok bol lepsi ako som cakala, ja sa priznam tiez do vsetkych vegetarianskych jedal davam slaninu :) ale tentokrat som odolala a som rada. nema to chybu, davam za 1.

  • Lída Dlabová | 4. 1. 2007 11:21

    zkusím přidat trochu kečupu,fazolky se mi tam nevejdou,jsem odkázaná na remosku.Děkuju za zajímavý nápad,vyvařuji novinky pro kolegu z práce,tak předem doufám v úspěch .Zdraví Lída

  • Jana V. | 2. 1. 2007 13:56

    Velmi dobré,ostatně jako všechny recepty od Airan.

  • Airan Novakova | 21. 11. 2005 13:27

    Pane Brusak, jsem rada ze chutnalo:-) Co se tyce patku - vzdy se u nas rikalo, ze postime...jen tak pro zajimavost- mimo maso se nesmeli vejce mleko, syry...Doporucuji jako ta nejlepsi prevence proti obezite:-)) U nas maji problemy s vahou jen manzel a zet, protoze se tomu vysmivaji a basti v patek vsechno:-))

  • Marcela Vrabcová | 21. 11. 2005 10:36

    Vyborne. Jen na fazolky uz bohuzel nedoslo, protoze jsem neodhladla velikost plachu a uz rajcata mi padaly dolu. Delala jsem jako prilohu k cesnekovym kapsam spolecne s bramborovou kasi a moc jsme si pochutnali.

  • František Brusák | 17. 11. 2005 00:51

    Výborný,babičku jste neměli jen dobrou kuchařku,v pátek nebyl půst ale nejedlo se maso.To ctili křesťané,Kristus ten den zemřel na kříži.Djuveč nemá chybu-dík.

  • Mila Veselá | 31. 7. 2005 13:46

    Právě jsme dojedli a bylo to moc dobré. Už jsme dělala během 10 dnů potřetí ! Dneska mě rodina donutila přihodit k tomu maso, tak jsem ke konci přidala na pánvi opražené kuřecí nudličky. Mám asi výkonnou troubu, protože stačí dělat celkem asi 1/2 hodiny a brambory jsou akorát. Cuketu jsem přidala až na posledních cca 10 minut, máme rádi zeleninku trošku křehkou. Jo a taky jsem vůbec nepodlévala a šťávička se udělala. Dík za bezva nápad na ideální letní jídlo.

  • Airan Novakova | 29. 7. 2005 11:25

    Hanko, kdyz se nepostilo a meli jsme ho v nedeli, tak bylo s veprovym masem:-)) Ja davam vse do predehrate trouby na maximum, jinak to trva pochopitelne dele.

  • Hana | 26. 7. 2005 16:49

    Tak jsem to dneska vyzkousela, i kdyz je utery. Chutnalo mi, i kdyz brambory nebyly mekke ani po hodine, ale za to muze trouba, je stara a plynova a na nic... Ovsem pro meho pritele, notorickeho masozravce, tam budu muset priste primichat aspon kureci stehno, jak v tom neni maso, tak to pro nej neni jidlo, marna je veskera osveta :((

  • Andas | 24. 6. 2005 14:43

    Mila Airan, neco podobneho uz leta milujeme s moji maminou.Zacalo to tim, ze jsme k pecenemu kureti prihodily brambory a vsechnu moznou zeleninu a nemela chybu, protoze byla ochucena vypecenou stavu z kurete. Ale postupem casu jsme zjistily, ze maso vzdycky zbyde a po zelenine s barmborama se jen zaprasi. Ja poslednich 10 let maso skoro vubec nejim. Takze dost casto delam obdobu tveho gjuvece - verze co dum da - aniz bych to tusila. TIP: Nema to chybu, kdyz se k bramboram da polevkova zelenina a navic ruzickova kapusta a prida se masox ! U tohohle jidla je uzasny, ze se muze jist samostatne, nebo jako netradicni priloha. Takze dobrou chut vsem!

  • Airan Novakova | 24. 6. 2005 12:54

    Alenko, postaci hrnek vody na zacatku, zelenina pak pusti stavu. Na konci se to ma vydusit na tuk. Ja to miluji, snad vam to bude taky chutnat:-))

  • Alena | 24. 6. 2005 12:21

    Prosím kolik asi tak vody, aby to z plechu neuplavalo ?

  • Airan Novakova | 24. 6. 2005 11:57

    Kucharko on-line, prosim doplnit, ze to vse podlejeme vodou. Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Bez lepku Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cuketa Fazolky Lilek Olej Paprika Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

60
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
54
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
42
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
Babiččin koláč
Babiččin koláč
Babiččin košíček - Pepíček
Babiččin košíček - Pepíček
  • Recepty.cz
  • Babiččin gjuvec na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact