• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin fazolový dort

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin fazolový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 500
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra Nastrouhaná
    • 6
      ks žloutek (Bílek ušlehat)
    • 6
      lžíce voda Vlažná
    • 180
      g hrubá mouka
  • Krém
    • máslo 1 a 1/2 kostky
    • moučkový cukr Dle chuti
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce kakao
    • mléko 1/2 l
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Fazole před uvařením namočíme na 4 hodiny do studené vody, poté je v téže vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí fazole 2x umeleme na masovém strojku. Umleté fazole, cukry, žloutky vymícháme dohladka. Přidáme mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 hodiny při 160 °C.
2
**Krém:** z mléka,vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Během chlazení občas promícháme, aby nám v pudinku nevznikly hrudky. Mezitím ušleháme máslo, cukr, žloutek, rum a kakao. Vmícháme vychlazený pudink a vymícháme hladký krém, kterým namažeme po vychladnutí podélně rozkrojený korpus. Krémem pomažeme strany dortu. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.
3
Dort je překvapivě vláčný a výborný u nás velmi oblíbený, nelze poznat, že hlavní složku tvoří fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivca | 6. 11. 2013 14:29

    Prave jsem dopekla, tedy jen testo, delala jsem ve forme na muffiny. Pridala navic mlete orechy a lzici rumu. I kdyz jsem dala jen 2/3 cukru, byl na me moc sladky. Priste vyzkousim s 1/2 cukru. Chutove je moc dobry, opravdu takove falesne jedle kastany :-)

  • Karolina | 8. 8. 2013 20:42

    Přidala jsem vlašské ořechy, sekané madle, trochu mletého zázvoru, čokoláddový krém, citronová glazura a celý zalít hořkou čokoládou a je luxusní !!!!!!!!!

  • Světlana Čelechovská | 13. 2. 2009 07:42

    ...určitě vyzkouším...milujeme totiž jedlé kaštany a jídla, kde se používají...no a fazole, jsou chuťově hodně příbuzné...falešné jedlé kaštany...dík za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Dorty Nejlepší dezerty Luštěniny
Pokrmy Moučníky Sladké Dorty Z luštěnin Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Fazole Hnědý rum Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
22
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
18
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
14
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact