• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin fazolový dort

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin fazolový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 500
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra Nastrouhaná
    • 6
      ks žloutek (Bílek ušlehat)
    • 6
      lžíce voda Vlažná
    • 180
      g hrubá mouka
  • Krém
    • máslo 1 a 1/2 kostky
    • moučkový cukr Dle chuti
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce kakao
    • mléko 1/2 l
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Fazole před uvařením namočíme na 4 hodiny do studené vody, poté je v téže vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí fazole 2x umeleme na masovém strojku. Umleté fazole, cukry, žloutky vymícháme dohladka. Přidáme mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 hodiny při 160 °C.
2
**Krém:** z mléka,vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Během chlazení občas promícháme, aby nám v pudinku nevznikly hrudky. Mezitím ušleháme máslo, cukr, žloutek, rum a kakao. Vmícháme vychlazený pudink a vymícháme hladký krém, kterým namažeme po vychladnutí podélně rozkrojený korpus. Krémem pomažeme strany dortu. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.
3
Dort je překvapivě vláčný a výborný u nás velmi oblíbený, nelze poznat, že hlavní složku tvoří fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivca | 6. 11. 2013 14:29

    Prave jsem dopekla, tedy jen testo, delala jsem ve forme na muffiny. Pridala navic mlete orechy a lzici rumu. I kdyz jsem dala jen 2/3 cukru, byl na me moc sladky. Priste vyzkousim s 1/2 cukru. Chutove je moc dobry, opravdu takove falesne jedle kastany :-)

  • Karolina | 8. 8. 2013 20:42

    Přidala jsem vlašské ořechy, sekané madle, trochu mletého zázvoru, čokoláddový krém, citronová glazura a celý zalít hořkou čokoládou a je luxusní !!!!!!!!!

  • Světlana Čelechovská | 13. 2. 2009 07:42

    ...určitě vyzkouším...milujeme totiž jedlé kaštany a jídla, kde se používají...no a fazole, jsou chuťově hodně příbuzné...falešné jedlé kaštany...dík za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Dorty Nejlepší dezerty Luštěniny
Pokrmy Moučníky Sladké Dorty Z luštěnin Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Fazole Hnědý rum Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

42
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Palačinky
Palačinky
18
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Paralympionik Ježek ze StarDance: Rozverná manželka na svatbě ukázala vše!

Paralympionik Ježek ze StarDance: Rozverná manželka na svatbě ukázala vše!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact