• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin dort Pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin dort Pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 20
      g kakao
    • 4
      ks bílek
  • Na krém
    • 130
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kakao
  • Poleva
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce škrob

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C.
2
Krém: rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Necháme zchladnout za stálého míchání. Přidáme 1/4 l mléka a ohřejeme - směs zhoustne. Po zchladnutí přidáme zbytek másla, cukr a kakao, smícháme ručně nebo ručním mixérem.
3
Poleva: rozpustíme máslo, přidáme cukr, mléko kakao a škrob, důkladně rozmícháme. Na korpus naneseme hustý krém a polejeme polevou. Zdobíme bílou a pařížskou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 12. 1. 2016 14:28

    prosím, mohu poprosit Váš ověřený receptík na korpus na pohádku? hledám nějaký osvědčený, který se podaří a chutná. děkuji

  • Svaťka | 20. 10. 2012 14:46

    ...také jsem vyzkoušela, ale ten korpus byl moc hutný, něco v něm chybělo, příště udělám piškotový a dám do něho kakao, ten nám chutnal...

  • Jana Stehnová | 21. 6. 2012 12:45

    Používám tento krém do dortu. Tento piškot sice nedělám, protože mám jiný ověřený recept - ale třeba někdy zkusím. Krém je super, většinou dělám světlý bez kakaa.

  • Klára | 17. 4. 2011 14:35

    Mnam delala jsem to vcera a musim rict ze to byla mnamka <:-)

  • Zdislava Sovadinová | 27. 6. 2007 17:29

    ten jde přímo do ledvin,jak říká Kája Mařík,ale poleva je lepší z rozpuštěné čokolády na vaření!!!!

  • misa | 26. 4. 2007 20:09

    jak dluho se to pece???

  • Andrea Rutova | 20. 3. 2007 13:10

    ještě jsem ho nezkoušela, ale věřím, že bude dobrý

  • Eliška Novotná | 12. 1. 2007 18:11

    jo,je moc dobrý,jen do náplně uberu cukru,na mě to je moc sladký.Ale nešla mi poleva.......

  • Líba K. | 3. 1. 2007 15:34

    Výborný dort, často se u nás připravuje, ze dvou dávek na plech - je nás moc :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Škrob Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

103
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
61
Rybí steak
Rybí steak
54
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
40
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact