• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin dort Pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin dort Pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 20
      g kakao
    • 4
      ks bílek
  • Na krém
    • 130
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kakao
  • Poleva
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce škrob

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C.
2
Krém: rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Necháme zchladnout za stálého míchání. Přidáme 1/4 l mléka a ohřejeme - směs zhoustne. Po zchladnutí přidáme zbytek másla, cukr a kakao, smícháme ručně nebo ručním mixérem.
3
Poleva: rozpustíme máslo, přidáme cukr, mléko kakao a škrob, důkladně rozmícháme. Na korpus naneseme hustý krém a polejeme polevou. Zdobíme bílou a pařížskou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 12. 1. 2016 14:28

    prosím, mohu poprosit Váš ověřený receptík na korpus na pohádku? hledám nějaký osvědčený, který se podaří a chutná. děkuji

  • Svaťka | 20. 10. 2012 14:46

    ...také jsem vyzkoušela, ale ten korpus byl moc hutný, něco v něm chybělo, příště udělám piškotový a dám do něho kakao, ten nám chutnal...

  • Jana Stehnová | 21. 6. 2012 12:45

    Používám tento krém do dortu. Tento piškot sice nedělám, protože mám jiný ověřený recept - ale třeba někdy zkusím. Krém je super, většinou dělám světlý bez kakaa.

  • Klára | 17. 4. 2011 14:35

    Mnam delala jsem to vcera a musim rict ze to byla mnamka <:-)

  • Zdislava Sovadinová | 27. 6. 2007 17:29

    ten jde přímo do ledvin,jak říká Kája Mařík,ale poleva je lepší z rozpuštěné čokolády na vaření!!!!

  • misa | 26. 4. 2007 20:09

    jak dluho se to pece???

  • Andrea Rutova | 20. 3. 2007 13:10

    ještě jsem ho nezkoušela, ale věřím, že bude dobrý

  • Eliška Novotná | 12. 1. 2007 18:11

    jo,je moc dobrý,jen do náplně uberu cukru,na mě to je moc sladký.Ale nešla mi poleva.......

  • Líba K. | 3. 1. 2007 15:34

    Výborný dort, často se u nás připravuje, ze dvou dávek na plech - je nás moc :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Škrob Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Makové koláčky

Makové koláčky

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

124
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
107
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
72
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
63
Francouzský dresing
Francouzský dresing
62
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Nečekaný krok rappera Beránka: Pár měsíců pro propuštění z basy zásnuby!

Nečekaný krok rappera Beránka: Pár měsíců pro propuštění z basy zásnuby!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact