dle inspirace z komentářů jsem přidala jemná půlkolečka cibule a nálev z okurků, nechala cca 2 hod. zaležet a bylo výborné. Dělala jsem vždy salát klasický s majonézou, připadně zlehčila jogurtem. ale tento je lehký a výborný.
Olga .
|9. 1. 2009 18:40
jj ,na cibuli jsem zapomněl. Dávám ji jen zesklovatět na vyškvařený špek a potom ocet, sůl, cukr(špetka), pepř, troška vody, přejít varem... A brambory rozkrojím v dlani na 4 měsíčky a hned napříč na kolečka která se mícháním rozpadnou, každé na 4 kruhové výseče:-)) To je matika v kuchařské praxi:o()
Klára Keselyova
|20. 7. 2008 21:38
Tento šalát robím vždy, keď máme vysmážaného kapra. Na vianoce nesmie chýbať a keď ho máme cez rok, tak hovoríme, že máme štedrovečerný obed.Ale cibuľa, najlepšie červená nesmie chýbať.
ladislava staffenová
|20. 7. 2008 20:09
Tohle je výborný salát,dělám ho jako Simča,s tím,že tu mrkev a hrášek dávám vždycky.Každopádně jednoduché,rychlé, a bez zbytečností,jak uvedla Simča. :-))
Simča Sládková
|20. 7. 2008 20:02
Jo, jo, přesně takový salát mně maminka naučila a jiný neděláme. Po sousedstvu se do salátu dávají vajíčka, uzeniny, majonéza, jigurt a bůh ví co ještě - ale my si nejvíc pochutnáme na tomto.... Stejně jako Danka krájím brambory na kolečka a cibuli na jemná půlkolečka. Když chci, aby byl berevnější, přidám trošku sterilovaného hrášku a kostiček mrkve, na vánoce nazdobím vajíčkem natvrdo :-)
Danka Snášelová
|20. 7. 2008 17:07
Já tomuto salátu zas říkám odlehčený salát. Dělám ho jak IvčaPě. Lák z okurek je doopravdy senzační. Brambory v tom láku musí plavat. Brambory krájím na kolečka a cibuli na půl kolečka. Recept si zaslouží 1.
IvčaPě
|9. 7. 2008 10:27
znám jako letní salát , ale je jedno jak se to jmenuje ,hlavně ,že chutná , já dávám jarní cibulku , pažitku a může se dát kyselá okurka , ale HLAVNĚ místo octa dávám lak z nakládaných okurek , ten tam dělá divy
Oldřich Gargulák
|8. 7. 2008 21:00
V kuchařkách to bývá pod názvem TEPLÝ BRAMBOROVÝ SALÁT. My Valaši tam místo oleje dáváme vyškvařený špek. Italové uvařené chobotničky. Oba jsou výborné. Určitě bude spousta dalších variant
Zugita
|8. 7. 2008 19:09
Tak tomuhle my říkáme "slovenský salát", jen vynecháme olej. Výborný je hlavně v létě :-)
Radka Zimová
|16. 11. 2007 11:52
Tak tenhle salát děláme také a nemá chybu. Výborné je do brambor přidat pokrájenou cibuli na drobno a ocet, pepř a sůl rozmíchat v hrnku horké vody. Brambory pak směsí zalijeme a zlehka promícháme.
Radka Zimová
|16. 11. 2007 11:51
Tak tenhle salát děláme také a nemá chybu. Výborné je do brambor přidat pokrájenou cibuli na drobno a ocet, pepř a sůl rozmíchat v hrnku horké vody. Brambory pak směsí zalijeme a zlehka promícháme.