RADA: Jak oloupat brambory?
My přidáváme ještě jemně orestovanou cibulku, na malé kostičky nakrájené okurky a říkáme tomu selský(bramborový) salát
Je zajímavé,že na obrázku je i vajíčko. :-)
1) Identifikace rozhodovaciho problemu 2)Analýza a formace rozhodovaciho problemu 3§Tvorba variant 4)Kritéria hodnocení 5)Určení důsledků 6)Hodnocení variant 7) realizace 8)Kontrola výsledků
dle inspirace z komentářů jsem přidala jemná půlkolečka cibule a nálev z okurků, nechala cca 2 hod. zaležet a bylo výborné. Dělala jsem vždy salát klasický s majonézou, připadně zlehčila jogurtem. ale tento je lehký a výborný.
jj ,na cibuli jsem zapomněl. Dávám ji jen zesklovatět na vyškvařený špek a potom ocet, sůl, cukr(špetka), pepř, troška vody, přejít varem... A brambory rozkrojím v dlani na 4 měsíčky a hned napříč na kolečka která se mícháním rozpadnou, každé na 4 kruhové výseče:-)) To je matika v kuchařské praxi:o()
Tento šalát robím vždy, keď máme vysmážaného kapra. Na vianoce nesmie chýbať a keď ho máme cez rok, tak hovoríme, že máme štedrovečerný obed.Ale cibuľa, najlepšie červená nesmie chýbať.
Tohle je výborný salát,dělám ho jako Simča,s tím,že tu mrkev a hrášek dávám vždycky.Každopádně jednoduché,rychlé, a bez zbytečností,jak uvedla Simča. :-))
Jo, jo, přesně takový salát mně maminka naučila a jiný neděláme. Po sousedstvu se do salátu dávají vajíčka, uzeniny, majonéza, jigurt a bůh ví co ještě - ale my si nejvíc pochutnáme na tomto.... Stejně jako Danka krájím brambory na kolečka a cibuli na jemná půlkolečka. Když chci, aby byl berevnější, přidám trošku sterilovaného hrášku a kostiček mrkve, na vánoce nazdobím vajíčkem natvrdo :-)
Já tomuto salátu zas říkám odlehčený salát. Dělám ho jak IvčaPě. Lák z okurek je doopravdy senzační. Brambory v tom láku musí plavat. Brambory krájím na kolečka a cibuli na půl kolečka. Recept si zaslouží 1.
znám jako letní salát , ale je jedno jak se to jmenuje ,hlavně ,že chutná , já dávám jarní cibulku , pažitku a může se dát kyselá okurka , ale HLAVNĚ místo octa dávám lak z nakládaných okurek , ten tam dělá divy
V kuchařkách to bývá pod názvem TEPLÝ BRAMBOROVÝ SALÁT. My Valaši tam místo oleje dáváme vyškvařený špek. Italové uvařené chobotničky. Oba jsou výborné. Určitě bude spousta dalších variant
Tak tomuhle my říkáme "slovenský salát", jen vynecháme olej. Výborný je hlavně v létě :-)
Tak tenhle salát děláme také a nemá chybu. Výborné je do brambor přidat pokrájenou cibuli na drobno a ocet, pepř a sůl rozmíchat v hrnku horké vody. Brambory pak směsí zalijeme a zlehka promícháme.
Tak tenhle salát děláme také a nemá chybu. Výborné je do brambor přidat pokrájenou cibuli na drobno a ocet, pepř a sůl rozmíchat v hrnku horké vody. Brambory pak směsí zalijeme a zlehka promícháme.