• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babeta (buchta)
Napište svůj komentář k receptu

Babeta (buchta)

autor: Maple
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice cukr
    • 4
      vejce
    • 4
      ks puding Vanilkové
    • citronová kůra
    • prášek do pečiva
  • Na vymazání
    • máslo a strouhanka na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi na 170 °C (mám horkovzdušnou troubu). Je k nerozeznání od staré pravé babety, navíc je velmi jednoduchá. POZOR: pudink používáme místo mouky, tudíž sypký!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová babeta

Citronová babeta

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terik | 26. 6. 2015 16:57

    Tak buchta je geniální! Z této dávky jsem udělala perfektních 24 muffinů.Po přečtení komentářů jsem se trochu bála, jak to dopadne, proto jsem ušlehala žloutky s cukrem a nakonec přidala sníh, a dopadlo to výborně!!! Přidala jsem i šťávu z toho citrónu a modlím se, aby mufinky do zítřejší oslavy vydržely a záhadně se neodpařily :-D

  • Iva | 3. 5. 2014 11:24

    Dala sem na rady. Ušlehala bílky, utřela žloutky s cukrem a paradá. Zrovna peču už druhý kus. A pro jistotu troubu neotevírám a koukam jen přes sklo, aby mi nespadla. A doufám že výsledek bude tak super jak byl první kus :-)

  • Lenkah | 11. 7. 2012 21:30

    Dávejte si pozor na prášek do pečiva! Jestli budu péct znova, nebudu ho tam dávat vůbec. Babetu jsem dělala ze žloutkové pěny a z bílkového sněhu, k tomu ten prášek, buchta krásně naběhla a nesplaska ale byla odporně hořká a budu ju vyhazovat...

  • Zdena | 22. 5. 2012 19:42

    Povedla se vám právě proto, že jste měla větší plech. Propekla se rychle a dobře, to je u babety základ úspěchu. Manželovi jí peču často a první mé pokusy o babetu byly příšerné :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 22. 5. 2012 18:59

    Překvapilo mně to ale povedlo se i když těsta nebylo moc.Příště však použiju menší plech raději. :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 22. 5. 2012 18:14

    Na jak velkém plechu se to dá upéct?Plech s průměrem 50 cm je asi velký že? =-O

  • Reňas | 27. 11. 2011 12:55

    Tak skoro po hodině pečení, kdy mi buchta stále nabíhala a přitom nebyla upečená mi najednou během pár vteřin úplně spadla. :'( Nevím co jsem udělala špatně. :-(

  • Danča | 28. 6. 2011 14:28

    Tak za mě taky palec dolů :-(. Po cca 10 minutách v horkovzdušné troubě se začala nafukovat a pak praskla a bylo to jako hrnečku vař, těsto vytékalo z formy :-(. Nakonec až vyteklo, tak se celá zdrcla :-( Ale je možné, že jsem někde udělala chybu já.

  • TerezaJ | 1. 6. 2011 21:11

    Báječná! Došel olej, tak jsem dala máslo a pro jistotu aby byla pěkně nadýchaná, tak jsem zvlášť ušlehala sníh z bílků. Výsledek mě dostal, fakt jako stará dobrá babeta!

  • tombolka | 1. 6. 2011 19:26

    Co se tyka nadychanosti, tak ja jsem si napred naslehala vajicka s cukrem do peny a az pak jsem primichala ostatni ingredience. Buchta muze taky splasknout proto, ze se treba trouba otevira moc brzo. Ja ji otevrela a kolac kontrolovala az jsem ho mela na povrchu zlatavy, asi tak po 15ti minutach (ale to asi zalezi na troube), zakryla alobalem a dal pekla. No a fakt jsem ji mela krasne nadychanou, asi 5cm vysokou (pekla jsem v klasicke dortove forme). ;-)

  • MONIQUE | 29. 5. 2011 16:25

    Tak jsem jí taky dneska zkoušela, kupované se moc nepodobala, :-( vyskočila mi a pak mi trochu spadla. Ani nebyla moc nadýchaná, =-O měla jsem pudink Dr. Oetker, prášek do pečiva dr. Oetker a všechno dle receptu. Kde se stala chyba ........ nevím, příště zkusím tu z Hery a bez pudinku. Celkový dojem nic moc. :'(

  • tombolka | 27. 5. 2011 14:22

    Musim rict, ze Babeta me vratila zpatky do detskych let...byla naprosto famozni a jeste lespi nez tenkrat ta kupovana;) Nadychana jak peri, krasne nabehla, no davam jednicku s hvezdickou!!!! Ted jsem ji upekla jeste v cokoladove variante (z cokopudinku+lzice kakaa) a taky vyborna!

  • Zdenka | 13. 4. 2011 16:38

    Ahoj, s pečením moc zkušeností nemám, ale chut upeci domaci babetu urcite mam. Buchta mi krasne vyskočila, ale když jsem do ní píchla špejlí, ještě nebyla dodělaná. Proto jsem ji pro jistotu dala na nižší příčku v troubě, aby se mi zvrchu nepřipálila. Na konci jsem do ní znovu píchla a buchta se mi začala zmenšovat, až se celá zdrcla a odlepila od formy. Nevíte, kde jsem udělala chybu? Děkuji všem za cennou radu, příště už snad bude lepší!

  • radek.exa | 12. 3. 2011 11:40

    Fááááákt dobrá

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 2. 2011 11:13

    Mám stejný recept, který také někdy používám, pro změnu z kakaových pudinků a peču na plechu jako piškot, základ řezů :-)

  • jakubecova | 18. 2. 2011 12:42

    u nás tato buchta sklidila úspěch. Vydržela na stole cca 10 minut. Po upečení jsem tomu sice moc nevěřila, ale po ochutnání výborná. Dělala jsem do bábovkové formy, vyběhla pěkně. Oleje jsem dala 2dcl a nic mastného to nebylo.Také jsem udělala sníh z bílků. Taky to děláte, nebo jen vše zamícháte? Příjemná změna od mé šlehačkové bábovky, která je také výborná. Určitě zase upeču. Dávám 1

  • tede25 | 2. 2. 2011 12:48

    tak bohužel i já se musím přidat s negativním komentářem.Chuťově sice výborná, ale tvar-katastrofa,a to jsem se řídila radami a dala méně oleje a kvalitní puding.Ale i tak se snědla, jsou to takové babetové placky :-)

  • darja | 1. 2. 2011 15:33

    nevěřila jsem,že bude tak moooc dobrááá...děkuji za recept <:-) <:-)

  • Martina | 19. 1. 2011 14:02

    Výborná babeta. Vláčná a krásně žlutá díky vanilk.pudinku. Určitě zopakuji. Děkuji

  • Vanesa | 21. 12. 2010 10:08

    Že Ti není trapný,to tak blbě napsat.

  • gabrra11 | 29. 11. 2010 11:49

    Já použila ten Naturamyl a dopadlo to dobře, buchta se moc povedla ;-)

  • gabrra11 | 29. 11. 2010 11:47

    Buchtu jsem upekla dle receptu v keramické formě na bábovku, aby měla i hezký tvar. Povedla se krásně :-) Nejen mě, ale všem komu jsem ji nabídla moc chutnala :-) Takže já si recept určitě uložím ;-)

  • Mirka | 20. 11. 2010 10:42

    Pro umocnění dojmu z Babety jsem ji upekla v těch hliníkových formách z papírnictví, těsto jsem rozdělila do 3 forem a parádní!! Bacha ale na výběr toho pudinku, i firma Naturamyl píše na obalu pudinku, že je to Dr.Qetker, ale pravý Dr. Quetker je ještě jiný, originál, ne Naturamyl. V Bille ho mají za 6 Kč. Úžasný recept, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 11. 2010 15:09

    :-\ ...receptem to asi nebude ;-)

  • Evik_1 | 14. 11. 2010 15:03

    vůbec se mi nepovedla a ještě mi vytekla. Blbej recept - nejhorší jakej jsem kdy dělala.

  • Vlasta B | 30. 10. 2010 15:31

    Upekla jsem, chutnala všem. Je to opravdu rychlovka. Podle komentářů jsem si ji trochu "zdietněla". :-D Pekla jsem z moučkového cukru. Poraďte, prosím, musí být moučkový nebo stačí krupicový cukr? V čem je rozdíl ? Babetu si řadím do oblíbených.

  • kanclirova
    kanclirova | 24. 10. 2010 20:09

    Sklenice durytka je sklenice z tvrzeného skla, taková ta ze školní jídelny, má být nerozbitná (viz "Pelíšky"). Obsah mívá cca 1,5 dcl. Já používám hrnek 1/4 litru a jde to taky dobře. LK :-) :-) :-)

  • kanclirova
    kanclirova | 24. 10. 2010 20:06

    Výborná, opravdu jako "zamlada", i když jsem pekla v silikonové formě bez vymazání máslem. Povedla se, byla za 35 minut při 150°C hotová, žádný problém nenastal. Se šlehačkou dokonalá!!!

  • ............................... | 23. 10. 2010 14:24

    hej kluci sem hezka holka kdo muze at zavola, ale ta buchta nema chybu <3 ;-)

  • zadan | 23. 10. 2010 13:47

    jednoduše úžasnééééééé

  • Anna Hlosková | 22. 10. 2010 14:42

    Co je to sklenice - duritka? Neznám, jaký má obsah?

  • tass | 22. 10. 2010 10:07

    Nevím, proč tam všude cpete prášek do pečiva. Tuhle buchtu dělám, ale vejce našlehám s cukrem, pak přimíchávám pudinky a olej a je to krásně kypré i bez prášku.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:43

    1*

  • recepty 73 | 16. 5. 2010 19:31

    Byl jsem velice mile překvapen :-)).Do těsta jsem přidal i citronovou šťávu a ubral olej-bezkonkurenčně nejlepší babeta z dob dávnominulých :-))).Díky Jiří

  • Lenka Ploháková | 17. 3. 2010 12:42

    Právě jsem dopekla. Naproto dokonalá buchta. Vyskočila mi trojnásobně, je krásně nadýchaná s jemným citronovým aroma a lehce voní vanilkou. Přesně jako pravá babeta. Řadím si recept do oblíbených.

  • Jitka Šimková | 30. 1. 2010 15:25

    tento recept mám na pudinkovou bábovku - teda bez toho citronu - důležité je - mít pokojovou teplotu těch vajec a oleje, když jsem brala z lednice, tak se to fakt parádně propadlo.

  • Markéta Sýkorová | 1. 11. 2009 17:16

    Dobrý den, dnes jsem pekla, přesně dle receptu a nevím, kde jsem udělala chybu, ale babeta dopadla katastrofálně, Váš recept si bohužel opravdu neuložím mezi oblíbené:(

  • Lucie Vaculíková | 8. 3. 2009 13:01

    tak buchtu jsem dneska upekla a musím říct že je moc dobrá, oleje jsem dala pouze 1dc a stačí to, pro zpestření bych přidala třeba borůvky, jinak nemá chybu, hlavně je za 20 min hotová!! Chválím!!

  • Mirka Prudilová | 11. 12. 2008 16:46

    Tak jsem právě dopekla...a musim říct, že je to výborné :) Nevím jestli to chutná jako pravá babeta nebo ne, ale rozhodně to je dobré :) Po přečtení všech těch komentářů tady jsem měla docela strach jak to dopadne..pravda je, že jsem dala méně oleje a jen půlku kypřícího pr., ale i takto je to dobré, takže chválím :)

  • Květa | 8. 4. 2008 20:48

    Upekla jsem, dala do srnčího hřbetu. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale: buchta krásně vyskočila, aby se v závěru pečení propadla, nešla mi vyklopit, i když jsem měla formu vymaštěnou a vysypanou a mastná mi taky připadá dost. Nebudu hodnotit, třeba byla chyba u mě. Asi už nebudu opakovat. Babeta Jani byla nadýchaná buchta s cironovou chutí, která se prodávala v alobalové formě a kvůli vzpomínkám na tu dobrotu jsem ji i pekla.

  • Anonym | 8. 4. 2008 16:58

    Myslím, že duritka, cenťák až dva pod okraj, není více než 2 dcl ;-)

  • Hospodyňka | 8. 4. 2008 09:17

    Tenhle recept znám už léta, teď o víkendu jsem si ho schválně zase po delší době zkusila. Dříve se mi taky párkrát stalo že buchta byla mastná nebo cítit pudinkem. Odměrku jsem měla 200 ml, pudinky jsem použila Dr. Oetker, olej dokonce olivový (samozřejmě NE panenský) a do těsta hodila pár višní v rumu, citronovou kůru a docela dost (tak 2-3 lžíce) citr. šťávy. Pekla jsem v kulaté míse z varného skla. Vyskočila krásně nadýchaná, vysoká, mechová a žluťoučká buchta. Je to vlastně i bezlepkový recept. Oleje by asi nemělo být více než 2 dcl, pak už je to na 4 vejce asi opravdu moc.

  • lenka | 7. 4. 2008 20:58

    Prosím o radu....co je to vlastně babeta?Ještě jsem se nikdy s tímto názvem nesetkala.

  • autor, Jana | 7. 4. 2008 17:25

    Lucie Božková: Škoda, nikdy mi nikdo neřekl, že by mu buchta nechutnala (myslím to tak, že jsem ji pekla a dala ochutnat). Věřte, že hodně záleží na pudinku, opravdu doporučuju Dr.Oetkera. Mastná mi rozhodně nepřijde- používám slunečnicový olej, sklenice = duritka, tak cenťák až dva pod okraj.

  • Lucie Božková | 7. 4. 2008 15:34

    Dnes jsem ji pekla. S Babetou to teda nemá nic společného, kromě barvy. Moc mastné, je cítit puding. prášek i prdopeč. Tento recept si teda nezařadím do receptáře.

  • Anonym | 5. 4. 2008 16:29

    Dneska jsem ji vyzkoušela - je SUPER!

  • vendula | 4. 4. 2008 22:51

    Perfektní, rychlé mňam. Nádherná barva díky pudinku.

  • Jana, autor | 4. 4. 2008 20:10

    Neboj, těsto je se čtyřmi pudinky akorát, jen doporučuju Dr.Oetkera. Já dnes totiž dělala muffinky z obyč. pudinku a je tam dost cítit. Muffinky dělám ze stejného těsta, jen vynechám citr. kůru a do každého zapíchnu kostičku margotky.

  • Iva Bednarova | 4. 4. 2008 11:33

    tak to ja schvalne vyzkousim a pak se pridam k diskusi jestlije totozny nebo ne ;-) Akorat mi prijde ze 4 pudinky to testo moc nezahusti ,zda se mi ze je toho pudinkoveho prasku v tech saccich min a nim.

  • Jana Pekárková | 3. 4. 2008 14:13

    Ahoj, tak to mě mrzí :-( Koukala jsem na ten recept, je vážně téměř totožný.... zvláštní, já bych řekla, že od klasické babety je k nerozeznání..... ;-)

  • Marsi | 2. 4. 2008 23:39

    To jsem byla ja,ale jak tak koukam jani,podobny recept z pudinku bez mouky tu uz je,zkousela jsem ho a fakt to nebylo ono...jinak diky za emillka...:-}Ja to nekdy presto vyzkousim

  • Marsi | 2. 4. 2008 23:38

    To jsem byla ja,ale jak tak koukam jani,podobny recept z pudinku bez mouky tu uz je,zkousela jsem ho a fakt to nebylo ono...jinak diky za emillka...:-}

  • Autor - Jana | 2. 4. 2008 21:31

    Ahoj, někdo v diskuzi psal, že shání recept na babetu, už jsem ji i kontaktovala mailem. Tak hezky (hlavně chutně) pečte a dejte vědět, jak se Vám babetka povedla.... PS: peču v klasické bábovkové formě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Prášek do pečiva Puding Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Květákové makarony

Květákové makarony

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

256
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
74
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
72
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
60
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…
59
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
B-Punč
B-Punč
Babagam
Babagam
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
Babiččin falešný tatarák
Babiččin falešný tatarák
  • Recepty.cz
  • Babeta (buchta)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact