• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babagam
Napište svůj komentář k receptu

Babagam

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babagam
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka orientální koření případně - např. tandori masala,...

Postup přípravy receptu

1
Lilek dáme péct na suchý plech. Pečeme přibližně půl hodiny. Průběžně kontrolujeme, když lilek jakoby trochu splaskne, je hotovo. Poté lilek rozmixujeme (nemusí být úplně do hladka). Promícháme s zakysanou smetanou, přidáme prolisovaný česnek, trochu soli a pepře. Místo pepře můžeme dát arabské koření. Dáme na cca hodinu vychladit.
2
Jedná se o arabský recept, tak můžeme podávat s arabských chlebem, ale ani celozrná bageta není špatná.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agnes | 20. 12. 2013 08:45

    Vyzkoušeno, snědeno, pochváleno. :-) Budu určitě dělat pravidelně - dobré, lehké, svěží, příjemná změna oproti věčným česnekovo-sýrovým, tuňákovým a bagetovým pomazánkám.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:18

    Geniální záležitost, snědla se tak rychle, že ani fotku jsem nestihla pořídit. Všem milovníkům lilku a nových receptů vřele doporučuji!!! Velká jednička.

  • Martina Turnova | 10. 7. 2008 15:35

    Lilek se dá do trouby tak jak je - neloupaný, nic se neodřezává. Peču "naplno" akorát je potřeba vždcky tak po 10 minutách mrknout jak to vypadá. Když do něj píchnete, měl by se jakoby "zbortit". Nepropichujte jej však - vytekla by Vám šťáva.

  • Wendy | 7. 7. 2008 19:30

    Lilek se má před pečením oloupat či nějak nakrájet? Nebo se má šoupnout do trouby sakumprásk? A v jak teplé troubě se má péct? Předem děkuji za radu!

  • Evangelina Ciprová | 4. 7. 2008 12:18

    Ráda věřím. Už teď se mi to moc líbí. Půjdu shánět lilek. Dávám za 1 a do své kuchařky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Orientální koření Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Apple pie

Apple pie

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
48
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
35
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
32
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Azu po česku
Azu po česku
Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
B-Punč
B-Punč
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Babagam
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact