• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babagam
Napište svůj komentář k receptu

Babagam

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babagam
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka orientální koření případně - např. tandori masala,...

Postup přípravy receptu

1
Lilek dáme péct na suchý plech. Pečeme přibližně půl hodiny. Průběžně kontrolujeme, když lilek jakoby trochu splaskne, je hotovo. Poté lilek rozmixujeme (nemusí být úplně do hladka). Promícháme s zakysanou smetanou, přidáme prolisovaný česnek, trochu soli a pepře. Místo pepře můžeme dát arabské koření. Dáme na cca hodinu vychladit.
2
Jedná se o arabský recept, tak můžeme podávat s arabských chlebem, ale ani celozrná bageta není špatná.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agnes | 20. 12. 2013 08:45

    Vyzkoušeno, snědeno, pochváleno. :-) Budu určitě dělat pravidelně - dobré, lehké, svěží, příjemná změna oproti věčným česnekovo-sýrovým, tuňákovým a bagetovým pomazánkám.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:18

    Geniální záležitost, snědla se tak rychle, že ani fotku jsem nestihla pořídit. Všem milovníkům lilku a nových receptů vřele doporučuji!!! Velká jednička.

  • Martina Turnova | 10. 7. 2008 15:35

    Lilek se dá do trouby tak jak je - neloupaný, nic se neodřezává. Peču "naplno" akorát je potřeba vždcky tak po 10 minutách mrknout jak to vypadá. Když do něj píchnete, měl by se jakoby "zbortit". Nepropichujte jej však - vytekla by Vám šťáva.

  • Wendy | 7. 7. 2008 19:30

    Lilek se má před pečením oloupat či nějak nakrájet? Nebo se má šoupnout do trouby sakumprásk? A v jak teplé troubě se má péct? Předem děkuji za radu!

  • Evangelina Ciprová | 4. 7. 2008 12:18

    Ráda věřím. Už teď se mi to moc líbí. Půjdu shánět lilek. Dávám za 1 a do své kuchařky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Orientální koření Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
18
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
17
Chili con carne
Chili con carne
17
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Azu po česku
Azu po česku
Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
B-Punč
B-Punč
Babeta (buchta)
Babeta (buchta)
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin "skrblíkův zázrak"
Babiččin bramborový salát
Babiččin bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Babagam
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact