Skvěle vypadalo a skvěle chutnalo. Azu nikdy nezklame .Tento zákldní recept odpovídá realitě .Já podávala s rýží a bylo to výborné. <3
Tak já nevím, co si o tom mám myslet. Ladia jasně píše, že se maso zprudka osmahne, což znamená orestuje, že? Aby se zatáhlo. Pak se má lehce podlít a dusit do změknutí. Nepíše "ve vlastní šťávě" ! A Vy ji opravujete, že maso se musí orestovat, pak mírně podlít vodou neboli vlastně píšete to samé, co Ladia. Asi jste Bejku znalec. No hlavně, když jste ji opravil, že? Sebevědomí stouplo,čéče? :-*
Tak já nevím, co si o tom mám mysle. Ladia jasně píše, že se maso zprudka osmahne, což znaená orestuje, že? Aby se zatáhlo. Pak se má lehce podlít a dusit do změknutí. Nepíše "ve vlastní šťávě" ! A Vy ji opravujete, že maso se musí orestovat, neboli vlastně píšete to samé, co Ladia. A v čem budete dusit to maso bez podlití? Jako dusit nasucho? Tak to tedy bude škvarek! Asi jste Bejku znalec. No hlavně, když jste ji opravil, že? Sebevědomí stouplo,čéče? :-*
No...proběhly lehké změny v postupu,ale šmákl jsem si,ještě se uvidí,jak zareaguje zbytek rodiny:)...Díky za recept
Nikomu to nejelo
"osmahneme a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě" - když to maso pustí šťávu, tak je potom jak smrkové dříví. Maso se musí orestovat tak, aby šťávu nepustilo!!! Zůstane tak šťavnaté. Potom pro dušení se mírně podlije vodou nebo vývarem. To jsou základy Ladio čéče. :-|
Záleží na tom jaký budete mít maso, mě to trvalo cca 45 min ( ze zadního) ;-)
Výýýýbornýýýý :D ... sem tam teda přidal jěště trošku smetany a je to upa výýýýborný <3
Mohli byste mi prosím někdo říct, jak dlouho trvá příprava? :-\
Ale azu je prece neco jineho :-\
Tak musím souhlasit-recept je výborný.Znám toto jídlo už delší dobu a pokaždé mám velký úspěch-a to mám doma mlsouna....
Tento recept je výborný. Mám od své sestry a pokaždé má na talíři velký úspěch.
dnes jsem dělala,bylo to dobré..z mého pohledu nic,na co bych vzpomínala a mlaskala,ale dobré jednoduché jídlo,které určitě budu vařit opakovaně
Kdysi jsem Azu objevil v nějaké mezinárodní kuchařce a dělám ho poněkud jinak. Hovězí roštěná 600g nakrájená na nudličky prudce osmahnout a zasypat 1,5 - 2 lžičky hladké mouky,zamíchat a zalít rajským protlakem (ne ta úplně malá, ale větší konzervička) zalít klasickou dobrou sojovou omáčkou, přidat nakrájené feferonky (dle chuti), trošku podlít vařící vodou a přidat na tenké nudličky nakrájené sterilované okurky (1/2 - 2/3 sklenice) nechat krátce povařit (5-10 min.). Nedělat omáčku ale hustý sos, podávat s hranolky, bramborem i chlebem. Nebát se protlaku nebo ostrého kečupu, možno přidat i pepř, solím to sojovou omáčkou.U nás se po tom mohou všichni utlouct. Našim děvčatům se nedaří - bojí se protlaku a sojovky.Dá se to udělat i ze zadního, ale to už se musí dlouho vařit a okurky přidat pře koncem.
Aby bylo hovězí maso brzo mekké, dávam k němu do hrnce nerezovou lžíci, změkne i rychleji...
Azu vaří i moje žena stejně jak to má napsané Lada a je to moc skvělé.A dle starého receptu se vaří jen z hovězího.
Azu je dobré i s chlebem a trochou tatarky.
Azu po tatarsku velice ráda vařím,ale pouze z kuřecího nebo krůtího a ze zeleninového leča.Žádné koření,pouze sojovka a peř,pěkně rychle udusit a k tomu bramboráčky pečené na lívanečníku. Nemá chybu. Lída
Zdravíčko, já znám i jiné "Azu", a to z dob mé vojny, na Šumavě ho kamarád vařil z kuřecích prsíček a zeleninového leča...nemělo to chybu...k tomu hrášková rýže...
Doma to ještě na talíři posypeme strouhaným sýrem, někdy přidáme lžíci smetany a podáváme s hranolky. Patří k k našim oblíbeným jídlům....
ja pouzivam stejne ingredience,ale postup je takovy,ze to delam v papinaku,nejprve osmahnu cibuli,pak k ni pridam maso,ktera az se zatahne zasypu ostatnimi ingrediencemi i s moukou,papinak zavru a po 3/4 hodine vareni je basta hotova.
Použila jsem hovězí kližku, aby to bylo rychleji uvařené, vařila jsem na druhý den a měli jsme to s knedlíkem. Bylo to vynikající !!! Udělala jsem více omáčky a dala o lžíci méně kečupu, protože jsem myslela, že doma budou reptat, ale druhý den ten kečup nebyl vůbec znát. Chuť výborná, s kyprým knedlíkem naprosto báječný !! Díky za recept, dávám jedničku a mrzí mě, že ti, kteří chválili, opět nehodnotili .....
dělala jsem přesně podle receptu a musím říct, že je to opravdu trošku jako znojemská, ale moc nám to chutnalo a určitě to opět někdy uvařím :-)
Hovězí maso se nesmí podlévat studenou vodou, pak už se nedá uvařit do měkka.
Včera jsem to vyzkoušela, ale ani po dvou hodinách vaření nebylo maso měkké. Koupila jsem místo zadního falešnou svíčkovou. Dodržela jsem postup uvedený v receptu. V čem je problém, poradí někdo?
tiež si myslím, že je to výborný recept, práve varím, vonia to nádherne :O) len som pridala mletú papriku.. už sa na to tešíme...
vyborný rcept... chutná trochu jako vylepšená znojemská.. mňami - je to jednoduché a příjemně to zpestřilo můj domácí jídelníček..
Je tam to toho. Ved taky recept mám v hlave.
Taky trochu do mlýna. Měla jsem mezinárodní kuchřku a ruské části byl recept na azu tento: pravá svíčková, cibule, sůl, pepř, rajský protlak, kečup a smetana a okurky.Postup byl jako u paní Lady, jen na závěr se přidává smetana. Vlastně v té kuchřce se to prezentuje jako minutka.No na pravou svíčkovou nemám finance, tak azu vařím také ze zadního.Vařím podle tohoto postupu, jen jako přílohu dávám opečené brambory. S rýží nám to moc nejelo. Protlak a kečup 1:1 a okurek dávám dost.Nikde jsem nečetla, že by tam mělo být chilli. Ale proti gustu.....
Ikdyž je možná pan Josef Sv odborník na tento recept, mně se přece jenom více líbí ten původní pí. Kovářové. Určitě bych okurku nedusila tak dlouho, ale přidala až skoro nakonec a masob ych taky připravovala dle receptu, protože hovězí je přece jenom maso tužší a je poživatelnější a daleko lépe chutná, když je měkké!!
Recept na azu máte naprosto špatně. Žádné dušení, žádný kečup, i celý postup je nesprávný. Nejdříve se na prudkém oleji přejede maso, které se posléze vyjme, aby znovu neztvrdlo. V jeho štávě se podusí okurky, přidá se cibule, po celkovém změknutí zeleniny nakonec maso. Žádný bobk.list, žádný vývar, žádná mouka. Jen sůl a chilli, příp. pepř. Poměr maso:okurky:cibule nejlépe 1:1:1. Podává se s vařenými brambory nebo chlebem. Doba přípravy cca 30 min.