• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Aztécká polévka
Napište svůj komentář k receptu

Aztécká polévka

autor: roman hanousek
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aztécká polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce česnek
    • 1
      ks feferonka
    • 2
      ks řapíkatý celer řapíky
    • 2
      plechovka nakládaná loupaná rajčata á 400 g
    • 1
      lžička chilli
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      hrnek mražená kukuřice
    • 4
      hrnek hovězí vývar i z kostky
    • 1
      lžíce bazalka čerstvá,nakráj.nanudličky
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      lžička limetková šťáva
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balení brambůrky (chipsy) kukuřičné ,Nacho

Postup přípravy receptu

1
Nedříve si přiravte cedník a vhodnou mísu. Na cedník vyklopte obě plechovky rajčat, protože šťávu budete potřebovat až později. Nechte dobře okapat. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a oboje nakrájejte najemno. Z celeru odstraňte vlákna a nakrájejte na malé kousky. Feferonku rozkrojte, vyndejte semínka a žebra a posekejte hodně najemno.V hrnci na polévku rozehřejte olej, a přisypte: cibuli, česnek, feferonku a řapíkatý celer. Vařte za častého míchání 5 minut.
2
Okapaná rajčata rozkrojte podélně na čtvrtky a pak ještě na třetiny (pokud jste nepoužili krájená) a společně s kmínem a ml.chilli přidejte do polévky. Vařte za častého míchání 10 minut . Nyní přidejte šťávu z rajčat, kukuřici a vývar nebo vodu s kostkami hovězího bujónu. Nechte pomalu vařit 15 minut.
3
Zatím si připravte avokádo. Podélně ho rozkrojte , vyndejte pecku , oloupejte a nakrájte najemno . Hotovou polévku stáhněte z ohně, přidejte avokádo a limetkovou šťávu. Už nevařte. Do každě polévkové misky nalámejte pár krekrů, zalijte polévkou a ozdobte 1 lžící zakys. smetany, na nudličky nakrájenou bazalkou a celými krekry. Ihned podávejte. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka dashi

Polévka dashi

Čočková polévka ala Romana

Čočková polévka ala Romana

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věrka | 13. 1. 2014 23:45

    ... neskutečný úspěch... DOPORUČUJI !!! :-)

  • Kachna | 26. 9. 2013 10:45

    Polévka je skvělá.Patri u nás do TOP 10.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Zdravě i chutně Polévky Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Bazalka Brambůrky (chipsy) Česnek Chilli Cibule Feferonka Hovězí vývar Limetková šťáva Mletý kmín Mražená kukuřice Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Řapíkatý celer Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

87
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
67
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
62
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
52
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí
44
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Energický koncert i velkolepá party

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Energický koncert i velkolepá party

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Aztécká polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact