• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Aztecká citrusová panenka na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Aztecká citrusová panenka na grilu

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aztecká citrusová panenka na grilu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Marináda
    • 500
      g vepřová panenka panenská
    • 4
      lžíce panenský olivový olej extra - nejlépe původem z Kréty
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 3
      lžíce limetková šťáva
    • 3
      lžíce pomerančová šťáva
    • sůl hrubě mletá
    • 0,25
      lžička oregáno

Postup přípravy receptu

1
V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa, promícháme.
2
Tato marináda musí chladnout až získá alespoň pokojovou teplotu. Poté panenku rozpůlíme, marinádu a maso dáme nejlépe do mísy a v ledničce necháme přes noc uležet.
3
Další den grilujeme na rozpáleném grilu (ne v troubě či mikrovlnce) z každé ze čtyř stran cca. 3 až 4 minuty.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou vlastního výběru, grilovanou cibulkou a např. s bramborami dle mého receptu "Brambory v ohni" společně s česnekem ochucenou tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rendy | 15. 7. 2013 22:34

    Just what the doctor <a href="http://awysch.com">orrddee,</a> thankity you!

  • Samia | 14. 7. 2013 15:21

    You get a lot of respect from me for writing these helpful arlsetci.

  • Patrick Schmitt | 13. 8. 2010 20:44

    K chuti krétských olivových olejů ještě třeba dodat, že jsou velmi jemné a mají příjemnou nenápadnou, téměř limetkovou příchuť.

  • Patrick Schmitt | 13. 8. 2010 19:32

    Obávám se, že máte trošku mylné informace. Španělský olivový olej mezi experty rozhodně není nejuznávanější. A rovněž není jedno či olej pochází z oblasti okolo Atén nebo z Kréty. Pro laiky je to samozřejmě to samé, ale na Krétě jsou jiné klimatické podmínky, které olivovníkům nejvíce vyhovují, čehož si povšimli již staří Minojci. Dodnes v ruinách starých paláců stojí nádoby na olivy a olivové oleje, které jsou částečně vyšší než byli průměrní lidé tehdejší doby. Navíc olivové oleje vyrobené přímo na místě vetšinou pocházejí z menších firem či rodinných podniků, ve kterých se (kromě toho, že olivy z toho regionu jsou mnohem chutnější) klade mnohem větší důraz na výsledný produkt. Oleje z Kréty jsou proto, ale i pro svou vzácnost mnohem dražší než cenově mnohem dostupnější oleje z Itálie a zejména Španělska, které vede jen v kategorii největší výrobce olivových olejů. Řecké oleje nemají odbyt pro vyšší cenu a malou kulinářskou znalost a vzdělanost většiny konzumentů.

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:20

    Je dost diskutabilné, preco olivový olej z Kréty. V zahranicí je daleko najvyssie hodnotený spanielsky olivový olej. Grécky je cenovo najprijatelnejsí... Najlepsie talianske olivové oleje sú kúpené v Spanielsku a potom plnené do flias v Taliansku... Grécky olej (je jedno, ci je z Kréty) nemá v zahranicí ziadny odbyt!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Grilování Vepřové Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Limetková šťáva Mletý kmín Oregáno Panenský olivový olej Pomerančová šťáva Sůl Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

36
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
23
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Aztecká citrusová panenka na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact