• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Aztecká citrusová panenka na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Aztecká citrusová panenka na grilu

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aztecká citrusová panenka na grilu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Marináda
    • 500
      g vepřová panenka panenská
    • 4
      lžíce panenský olivový olej extra - nejlépe původem z Kréty
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 3
      lžíce limetková šťáva
    • 3
      lžíce pomerančová šťáva
    • sůl hrubě mletá
    • 0,25
      lžička oregáno

Postup přípravy receptu

1
V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa, promícháme.
2
Tato marináda musí chladnout až získá alespoň pokojovou teplotu. Poté panenku rozpůlíme, marinádu a maso dáme nejlépe do mísy a v ledničce necháme přes noc uležet.
3
Další den grilujeme na rozpáleném grilu (ne v troubě či mikrovlnce) z každé ze čtyř stran cca. 3 až 4 minuty.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou vlastního výběru, grilovanou cibulkou a např. s bramborami dle mého receptu "Brambory v ohni" společně s česnekem ochucenou tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný hermelín na grilu

Plněný hermelín na grilu

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rendy | 15. 7. 2013 22:34

    Just what the doctor <a href="http://awysch.com">orrddee,</a> thankity you!

  • Samia | 14. 7. 2013 15:21

    You get a lot of respect from me for writing these helpful arlsetci.

  • Patrick Schmitt | 13. 8. 2010 20:44

    K chuti krétských olivových olejů ještě třeba dodat, že jsou velmi jemné a mají příjemnou nenápadnou, téměř limetkovou příchuť.

  • Patrick Schmitt | 13. 8. 2010 19:32

    Obávám se, že máte trošku mylné informace. Španělský olivový olej mezi experty rozhodně není nejuznávanější. A rovněž není jedno či olej pochází z oblasti okolo Atén nebo z Kréty. Pro laiky je to samozřejmě to samé, ale na Krétě jsou jiné klimatické podmínky, které olivovníkům nejvíce vyhovují, čehož si povšimli již staří Minojci. Dodnes v ruinách starých paláců stojí nádoby na olivy a olivové oleje, které jsou částečně vyšší než byli průměrní lidé tehdejší doby. Navíc olivové oleje vyrobené přímo na místě vetšinou pocházejí z menších firem či rodinných podniků, ve kterých se (kromě toho, že olivy z toho regionu jsou mnohem chutnější) klade mnohem větší důraz na výsledný produkt. Oleje z Kréty jsou proto, ale i pro svou vzácnost mnohem dražší než cenově mnohem dostupnější oleje z Itálie a zejména Španělska, které vede jen v kategorii největší výrobce olivových olejů. Řecké oleje nemají odbyt pro vyšší cenu a malou kulinářskou znalost a vzdělanost většiny konzumentů.

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:20

    Je dost diskutabilné, preco olivový olej z Kréty. V zahranicí je daleko najvyssie hodnotený spanielsky olivový olej. Grécky je cenovo najprijatelnejsí... Najlepsie talianske olivové oleje sú kúpené v Spanielsku a potom plnené do flias v Taliansku... Grécky olej (je jedno, ci je z Kréty) nemá v zahranicí ziadny odbyt!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Grilování Vepřové Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Limetková šťáva Mletý kmín Oregáno Panenský olivový olej Pomerančová šťáva Sůl Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
38
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Aztecká citrusová panenka na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact