• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Aztecká citrusová panenka na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Aztecká citrusová panenka na grilu

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aztecká citrusová panenka na grilu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Marináda
    • 500
      g vepřová panenka panenská
    • 4
      lžíce panenský olivový olej extra - nejlépe původem z Kréty
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 3
      lžíce limetková šťáva
    • 3
      lžíce pomerančová šťáva
    • sůl hrubě mletá
    • 0,25
      lžička oregáno

Postup přípravy receptu

1
V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa, promícháme.
2
Tato marináda musí chladnout až získá alespoň pokojovou teplotu. Poté panenku rozpůlíme, marinádu a maso dáme nejlépe do mísy a v ledničce necháme přes noc uležet.
3
Další den grilujeme na rozpáleném grilu (ne v troubě či mikrovlnce) z každé ze čtyř stran cca. 3 až 4 minuty.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou vlastního výběru, grilovanou cibulkou a např. s bramborami dle mého receptu "Brambory v ohni" společně s česnekem ochucenou tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rendy | 15. 7. 2013 22:34

    Just what the doctor <a href="http://awysch.com">orrddee,</a> thankity you!

  • Samia | 14. 7. 2013 15:21

    You get a lot of respect from me for writing these helpful arlsetci.

  • Patrick Schmitt | 13. 8. 2010 20:44

    K chuti krétských olivových olejů ještě třeba dodat, že jsou velmi jemné a mají příjemnou nenápadnou, téměř limetkovou příchuť.

  • Patrick Schmitt | 13. 8. 2010 19:32

    Obávám se, že máte trošku mylné informace. Španělský olivový olej mezi experty rozhodně není nejuznávanější. A rovněž není jedno či olej pochází z oblasti okolo Atén nebo z Kréty. Pro laiky je to samozřejmě to samé, ale na Krétě jsou jiné klimatické podmínky, které olivovníkům nejvíce vyhovují, čehož si povšimli již staří Minojci. Dodnes v ruinách starých paláců stojí nádoby na olivy a olivové oleje, které jsou částečně vyšší než byli průměrní lidé tehdejší doby. Navíc olivové oleje vyrobené přímo na místě vetšinou pocházejí z menších firem či rodinných podniků, ve kterých se (kromě toho, že olivy z toho regionu jsou mnohem chutnější) klade mnohem větší důraz na výsledný produkt. Oleje z Kréty jsou proto, ale i pro svou vzácnost mnohem dražší než cenově mnohem dostupnější oleje z Itálie a zejména Španělska, které vede jen v kategorii největší výrobce olivových olejů. Řecké oleje nemají odbyt pro vyšší cenu a malou kulinářskou znalost a vzdělanost většiny konzumentů.

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:20

    Je dost diskutabilné, preco olivový olej z Kréty. V zahranicí je daleko najvyssie hodnotený spanielsky olivový olej. Grécky je cenovo najprijatelnejsí... Najlepsie talianske olivové oleje sú kúpené v Spanielsku a potom plnené do flias v Taliansku... Grécky olej (je jedno, ci je z Kréty) nemá v zahranicí ziadny odbyt!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Grilování Vepřové Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Limetková šťáva Mletý kmín Oregáno Panenský olivový olej Pomerančová šťáva Sůl Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánky I

Banánky I

Salát Caesar

Salát Caesar

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

52
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
52
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
34
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
33
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
32
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Aztecká citrusová panenka na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact