• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Napište svůj komentář k receptu

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 600
      g brambory
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      g paprika sušená nebo 1 menší čerstvá
    • 40
      g koriandr
    • 40
      g kopr
    • 1
      špetka kurkuma nebo šafrán
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle.
2
Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky).
3
Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2013 19:23

    Mně chutnalo velmi, ten můj trochu ujedl, aby neuhynul. V průměru tedy za 1! :-)

  • jares | 26. 6. 2012 11:21

    No, přišlo mi to takové nějaké bez chuti, neměl by se tam dát ten kopr s koriandrem hned na začátku, aby to maso dostalo nějakou chuť?

  • Jaroslav Kusý | 17. 3. 2007 13:40

    Supr

  • Sahrazad | 26. 2. 2007 18:40

    V Ázerbájdžánu se dělají dvě varianty Bozartmy.První je ta kterou uvádím, druhá je se skopovým masem, tam se dávají i ta rajčata.

  • Jana V. | 15. 2. 2007 06:46

    Zkuste přidat nakrájená rajčata k cibuli a chvíli,asi 4 min poduste.Omáčka pak má lepší chuť.Já přidávám ještě ostré koření-chilli nebo feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kopr Koriandr Kuřecí maso Kurkuma Máslo Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Trdelníky

Trdelníky

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
10
Míša řezy
Míša řezy
9
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát k večeři
Avokádový salát k večeři
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Azu po česku
Azu po česku
Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact