• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Napište svůj komentář k receptu

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 600
      g brambory
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      g paprika sušená nebo 1 menší čerstvá
    • 40
      g koriandr
    • 40
      g kopr
    • 1
      špetka kurkuma nebo šafrán
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle.
2
Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky).
3
Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2013 19:23

    Mně chutnalo velmi, ten můj trochu ujedl, aby neuhynul. V průměru tedy za 1! :-)

  • jares | 26. 6. 2012 11:21

    No, přišlo mi to takové nějaké bez chuti, neměl by se tam dát ten kopr s koriandrem hned na začátku, aby to maso dostalo nějakou chuť?

  • Jaroslav Kusý | 17. 3. 2007 13:40

    Supr

  • Sahrazad | 26. 2. 2007 18:40

    V Ázerbájdžánu se dělají dvě varianty Bozartmy.První je ta kterou uvádím, druhá je se skopovým masem, tam se dávají i ta rajčata.

  • Jana V. | 15. 2. 2007 06:46

    Zkuste přidat nakrájená rajčata k cibuli a chvíli,asi 4 min poduste.Omáčka pak má lepší chuť.Já přidávám ještě ostré koření-chilli nebo feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kopr Koriandr Kuřecí maso Kurkuma Máslo Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pečený kapr

Pečený kapr

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

85
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
72
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
67
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Costner na synově promoci: Chladné setkání s exmanželkou

Costner na synově promoci: Chladné setkání s exmanželkou

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bezmoc Nývltové uvězněné v Jordánsku: Bombová noc, sirény a sestřelený dron!

Bezmoc Nývltové uvězněné v Jordánsku: Bombová noc, sirény a sestřelený dron!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Další doporučené recepty:

Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát k večeři
Avokádový salát k večeři
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Azu po česku
Azu po česku
Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact