• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Napište svůj komentář k receptu

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 600
      g brambory
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      g paprika sušená nebo 1 menší čerstvá
    • 40
      g koriandr
    • 40
      g kopr
    • 1
      špetka kurkuma nebo šafrán
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle.
2
Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky).
3
Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2013 19:23

    Mně chutnalo velmi, ten můj trochu ujedl, aby neuhynul. V průměru tedy za 1! :-)

  • jares | 26. 6. 2012 11:21

    No, přišlo mi to takové nějaké bez chuti, neměl by se tam dát ten kopr s koriandrem hned na začátku, aby to maso dostalo nějakou chuť?

  • Jaroslav Kusý | 17. 3. 2007 13:40

    Supr

  • Sahrazad | 26. 2. 2007 18:40

    V Ázerbájdžánu se dělají dvě varianty Bozartmy.První je ta kterou uvádím, druhá je se skopovým masem, tam se dávají i ta rajčata.

  • Jana V. | 15. 2. 2007 06:46

    Zkuste přidat nakrájená rajčata k cibuli a chvíli,asi 4 min poduste.Omáčka pak má lepší chuť.Já přidávám ještě ostré koření-chilli nebo feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kopr Koriandr Kuřecí maso Kurkuma Máslo Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…
38
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
37
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
30
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
21
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát k večeři
Avokádový salát k večeři
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Azu po česku
Azu po česku
Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact