Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme v otevřené pánvi asi 4 minuty. Mezitím rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecku, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousky, přidáme k rajčatům a krátce prohřejeme. Znovu dochutíme solí a pepřem, nandáme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme. Podáváme s vařeným bramborem. Použít můžeme i jako přílohu k masu či rybě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zlatka
|29. 8. 2014 10:40
Ach! Mé oblíbené avokádo! Bazalku jsem přidala i k avokádu a rajským, pak ještě čerstvou na talíře a byla to skvělá zdravá večeře. Chutnala by mi i v syrovém stavu připravená jako salát. Děkuji :)