Avokádové guacamole je původem tradiční aztécký pokrm, který se z Mexika rozšířil do celého světa a dnes se těší velké oblibě. Jedná se o avokádovou pomazánku či omáčku, kterou lze jíst spolu s nachos, tortillami, pečivem nebo třeba jako samostatnou přílohu.
Jasně milí přispěvatelé. Již běžím k nám do sámošky pro čerstvý koriandr
Jasně milí přispěvatelé. Již běžím k nám do sámošky pro čerstvý koriandr
Místo citronové šťávy limetovou a trochu čerstvého koriandru ;-)
Je to vynikající. S koriandrem nevím,ale zkusím. Hermelín a pálivé bych nedávala,nesedí mi to tam. Bagetku nasucho opékám a pak natřu olivovým olejem s česnekem na to avokádovou směs
Ještě přidat koryandr a luxusni
luxusní
Vůbec nevím proč, ale koriandr mi vůní hrozně vadí
Umícháno a jedním slovem: výborné
Umícháno a jedním slovem: výborné
LIMETKU SI DEJ RADŠI DO ZADKU DIKHEAD :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ <3 <3 :-P :-P
Být tebou tak si radši strčím čůráka do pusy, protože jestli tohle je podle tebe guacamole, tak jsi děvka s vytahanou píčou!
Namr*at Hrmelin , no jasne ... :-\
Vynikající,hned jsem to zařadila do receptů,ale bez hermelínu.Dík
Pridat cerstvy koriandr!
Toto je pubodni recept domorodcu pozdeji se zacaly Mexikanci pridavat Jalapenos papricky (koupite jako koreni). Ja osobne doporucuji jeste oranzovej meloun. <3
Teď jsem to dělal podle receptu a niczásadního bych neměnil. K tortilám super. Možná opravdu tu citronovou šťávu za limetkovou, ale jinak super. Nic se nemá přehánět.
Ale ten zapecenej pita chleba si fakt nedávejte, maximalne pro zkazeni chuti na guacamole na dlohou dobu...
Koriandr tam patri,jinak si myslim, ze si to muze udelat kazdy podle sebe)) Akorad hermelin je trosku zabijarna) :-)
No jako komentáře tu fakt velice pobaví Měl jsem španělskou učebnici přímo z Barcelony a tam například koriandr nebyl a byla tam chilli paprička. Kamarád z Mexika tam zase nedává česnek, ale myslím, že si každý může doplnit jak chce....to, že tu je každej přechytralej génius, co nemá ve volným čase co dělat a nezbyvá mu nic jinýho než tu plácat, co teda určitě musí být v pravým guacamole a co ne, mě už dnes vůbec nepřekvapuje. Komentáře mají sloužit k tomu, abyste doporučili, jak recept případně pozměnit a mít možnost zkusit zase trochu jinou chuť ...pro toho kdo chce zkusit doporučím limetkovou místo citronové šťávy
Komentare jsou velmi zajimave :-! Hrajete si tady na kucharske znalce ala "Gordon Ramsay", ale opravdove guacamole jste asi nikdy nejedli kdyz pisete, ze tam nepatri cesnek a bila cibule :-D
Tak, tak Simonka a urcite nie palivu omacku. Celkom dobre si ten recept doplina....silkulka :-)
Jen hlupák reaguje tak jak vy.... :-P
Už jen spojení - AVOKÁDOVÉ GUACAMOLE- zní opravdu hloupě, Markétko :-) ....no a tím hermelínem, to si teda zabila :-D A všem chytrákům zde, kteří naprosto přesně vědí, co tam patří a nepatří....vsadim se, že jen když projdete vaše město/vesnici najdete X zaručených verzí co patří a nepatří do GULÄŠE - aplikujte to na celou republiku a dostanete podobný výsledek, jaký je počet verzí Mexického guacamole ;-) Někde se dává i kozí sýr, pistácie, smetana...atd atd atd A jen tak pro zajímavost, staří Mexíci v drtivé většině použijou jen avoc,sůl a limetu :-* Hasta luego
Chutnalo to jako hrachovka z avokáda. Doporučuji k tomu i páreček.
no ty vole s hermelínem :-$
chybi koriandr, chilli papricka a cibule ma byt cervena. česnek se tam nedava.
no neviem ja o tom,ze by tam isla vnat koriandra
Podstatnou ingredienci tam autor zapomněl - a to koriandrovou nať, bez ní to není guacamole...
Zapékala jsem i pro děti variantu bez cibule a česneku na domácí bílý chléb s plátkem sýra. Chutnalo nám.
Poprvé jsem ho jedla kdysi na dovolené, je moc dobré, limetka a koriandr tam prostě patří. Navíc je to zdravé ;-)
Tak jsem procetl vsechny komenty, dal do toho limetku, pecky z avokada a koriandr...a je to uzasne!
Mam svagra, ktery nam od sve navstevy v Mexiku pri kazde vhodne prilezitosti predklada tento recept. A musim rict, ze mi tato pomazanka velice chutna, vyborna!
Mne v recepte chýba koriander. Bez neho to vobec nemá "šmrnc"
no do pravého guacamole spíš limetku...žiji v Mexiku, tak vím...citron se tu moc nepoužívá, všude jen jen limetky ;-) ... ale já na tu mexickou kuchyni teda moc nejsem...oni ty limetky cpou na všechno...a když ne limetky tak chilli, manžel si to dává i do popcornu!!! :-D Ale citron samozřejmě udělá stejnou službu :-)
ptala jsem se mexicanu a klidne tam daji citron ale pridaji jeste koriandr a hlavne je dulezite dat do misky tu avok. pecku, aby cele guacamole zustalo cerstve!
ospravedlnujem sa za zbytocnu mystifikaciu..avokado nie je zelenina,ale ovocie
ja tiez pouzivam iba limetovu stavu....ale keby mi chybala, tak by som asi bez obav pouzila aj citronovu....vyskusala som uz hocijake komponenty, okrem avokada, ale ostali sme pri tej najjednoduchsej verzii, avokado, cesnak, sol, limetova stava.....je najlepsia....aspon pre nas.avokado je nesmierne zdrava zelenina, mozu ho jest uz aj uplne malicke deti....bez limetky, len s trochou soli....obcas pouzivame ako maslo na chlieb.
já dávám taky určitě limetku i 2, jen 1 malé rajče, ať je to pěkně "avokádové" a chili by nemělo chybět!
a opravdove gucamole se dela s troskou olivoveho oleje. Vyzkousejte!
MUZE byt i limetkova stava. Znam na quacamole mnoho receptu a vetsinou rikaji citronova stava.
Do guacamole nepatří citron, ale vždy pouze limetková šťáva !!!!