bylinky
dle chuti bazalka, estragon, máta nebo koriandr
30
ml
vinný ocet
250
ml
voda
2
lžíce
olivový olej
dle chuti
citronová šťáva
z 1/2 citronu
pepř mletý
čerstvý
Postup přípravy receptu
1
Do rendlíku vlijte trochu vinného octa, nechte ho odvařit a mezitím rozpulte avokádo a vyjměte pecku. Nakrájejte ho na větší kusy. Překrájejte jarní cibulku a medvědí česnek (případně místo něj špenát a česnek).
2
Avokádo, cibulku a medvědí česnek vsypte do rendlíku. Trochu osolte a přidejte vodu. Nechte 1–2 minutu provařit.
3
Přendejte do mixéru a přidejte další bylinky. Vše rozmixujte.
4
Ochutnejte, přilijte citronovou šťávu, případně dosolte. Ještě jednou přemixujte a můžete servírovat.