• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Avokádo s krevetami

autor: danek-uk
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avokádo s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • avokádo dostatečně uzrálé, měkké
    • krevety
    • tatarská omáčka
    • kečup - jemný
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu. Rozříznuté avokádo vezmeme do obou rukou a obě půlky oddělíme. Vyjmeme pecku. (Pokud ji zasadíme do hlíny, vyroste malý avokádový stromeček).
2
Dužinu avokáda vydlabeme malou lžičkou a nasekáme nožem na malé kousky. Dáme do misky spolu s krevetami. Krevety NEVAŘÍME.
3
V České republice v běžných obchodech jsou k dostání krevety zmražené, ale již vařené. Mají červeno-bílou barvu. Další tepelnou úpravou krevety pouze "zgumovatí". Krevety syrové mají barvu šedo-bílou.
4
V misce krevety s avokádem promícháme a přidáme tatarskou omáčku, do které jsme před tím přidali trochu kečupu. Správně by se měla přidávat omáčka určená speciálně ke krevetám a mořským produktům, ale žiju v Anglii a nevím, jestli je tato omáčka k dostání i v Česku. Chutí se ale velmi blíží právě tatarce s kečupem.
5
Můžete do ní přidat truchu citronové šťávy. Celou směs dobře promícháme, (podle chuti osolíme) a vložíme zpět do vydlabaných slupek od avokáda.
6
Angličané tento pokrm používají jako starter před hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádo s tvarohem

Avokádo s tvarohem

Zapečené avokádo

Zapečené avokádo

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greguša | 17. 11. 2012 21:27

    V Itálii se tato omáčka ke krevetám nazýva Calipso = majonéza, kečup, sladká paprika, pepř, sůl, (špetka podle chuti) a pár kapek Worcestrový omáčky. :-)

  • Alena | 5. 11. 2007 08:53

    Také jsem pecku z avokáda zasadila, vyrostl mi strom,který dosáhl již výšky 2 metrů.Rozvětvuje se, je to krásná rostlina. Má pouze zelené listy, v našich podmínkách prý nekvete. Mám ho asi 5 let.Pecku musíte zasadit do vodorovné polohy a jen půl pecky do zeminy,protože nevíte z které strany vypustí stvol, aby pak nezapustil do země.

  • Jana Speck | 30. 7. 2007 23:13

    A jen tak mimochodem, tato zvlastni vzacna Coctail Sauce, je normalni Heinz Ketchup smichany s majonezou....:-)

  • Katerina Millerova | 10. 9. 2006 17:22

    V ceskych hypermarketech se uz ta zminovana omacka, "coctail sauce", da dostat napr. pod nazvem "koktejlova omacka" od Spaku.

  • Barbora Polakova | 7. 5. 2006 20:50

    Davam 1 celej rodine chutilo.

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:10

    Urcite brzy dojde i do ceskych obchodnich siti. Vetsina veci je uz u nas bezna. Pamatuji si, kdyz jsem poprve privezla mame mango chutney a lime pickle a ruzne veci na poradnou indickou kuchyni... dnes uz si to koupi v Tescu sama. Jsem ale prekvapena, ze vase deti jsou odrostle na vegemite. Nase deti to naprosto nesnasi... i kdyz oni vlastne tak trochu neveri nicemu co ja varim:o] naprosto nechapou, jak muzu jist toast s osmazenou cibuli a kecupem. Ja zase nesnasim jejich peanut butter nebo beans on toast.... a fazole vubec:o] kazdy je jiny, kazdy ma rad neco jineho a to je vlastne dobre. Jinak by nebylo proc vymyslet nove recepty!

  • luckymili | 12. 3. 2006 09:51

    V Austrálii vyrůstají děti na vegemite. I můj syn si mazal toasty, nebo jen tak prstem vybíral ze sklenice, já jsem tomu nepřišla nikdy nachuť, ale doma ho máme pořád. Jediný problém je, že ho musím kupovat v Anglii nebo Německu, tady běžně není.

  • Michaela Atherton | 11. 3. 2006 18:36

    Uplne jste mi vehnala sliny na jazyk.. jen si na ty zavitky vzpomenu:o] ja marmite pouzivam denodenne, ale spis nez na vareni, ja to piju jako horky napoj. Pred par lety mi doktori nasli, ze me telo ma nedostatek vitaminu B a dostala jsem spoustu prasku. Nikdy nebyli s mymi krevnimi vysledky spokojeni... do te doby, nez jsem nasla marmite[bovril.Oxo]. Ted uz neberu ani ty prasky, pouze vypiji 3-4 napoje denne a me krevni testy se vyrazne zlepsili. Je to vazne "zazracny" extrakt!

  • luckymili | 9. 3. 2006 16:41

    Ano je to něco jako marmite, nazývám to tajnou ingredienci, přidávám to do hovězích vývarů, který potom dostává etra silnou chuť. Takže třeba ráno po náročném večeru působí jako balzám na žaludek i hlavu. Šunkové závitky mám také ráda, obzvlášť ty plněné křenovou pěnou.

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:20

    To s tou chuti hoveziho taky nechapu. Nepripada mi, ze by anglicke kravy chutnali jinak nez kravy ceske:o] Cerstve morske plody jsou vzdycky spatne k dostani ve vnitrozemi. Ale to je to same, jako ja tu postradam muj milovany sunkovy zavitek, ktery tu nemohu sehnat:o[ budu se muset naucit recept a vyzkouset ho:o]Luckymili> tim vegemite jste myslela neco jako marmite ci bovril?

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:53

    Davide, nevím sice jak to myslíš, s tou jinou chuti. Já jsem se vrátila po 15 létech z Austrálie a guláš mám pořád stejný. V ČR mi akorát chybí čerstvý seafood a vegemite, jinak už tu je opravdu asi vše.Samozřejmě když příjdu v Anglii do řeznictví nebo vidím ovoce a zeleninu, potom příjdu tady do obchodu, tak chce se mi plakat. Tak si prosím neztěžuj. Já to beru jako výzvu a zatím se mi daří.

  • Helena | 6. 3. 2006 10:02

    Mozna,ze pouzivate skutecne jine hovezi.Tady v UAE,byvale britske kolonii v UK obchodech buvolimu masu rikaji indicke hovezi(viz muj komentar k reeptu Zimni musaka) a pouzivaji je na kari a dalsi recepty.Jestli maji nase hovezi nevim.Patrejte dal.

  • David B | 5. 3. 2006 13:21

    Díky všem za připomínky a rady. Nechť si každý upraví recept dle své chuti. Každý jeden recept má vždy více modifikací, otázkou je, do jaké míry se potom dá hovořit o původním receptu.Já tu v Anglii musím taky recepty hodně měnit a někdy i improvizovat. Například typické české jídlo - guláš - ať se snažím sebevíc, nikdy se mi nepovede guláš stejné chuti jako v Česku. Že by měli jiné krávy? Šíleně by mě to zajímalo :o)

  • luckymili | 4. 3. 2006 09:29

    Nesouhlasím s Michaela. Avokado je skvělý předkrm, hlavně pro slavnostní příležitosti. Neobsahuje cholesterol a je zdrojem vitamínů, minerálů, protejnů a vlákniny.Davide, já bych snad jen nahradila tatarku částečně majonézou /výborná je od Heinz - light salad cream/ a částečně zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami, dochutit soli a citr. šťávou. A než mražené krevety, tak spíše v přírodním nálevu. Dresink na dary moře je i v ČR /tady už je skoro vše/, ale ten mám raději ke smaženým potvůrkám. Dnes posílám jednoduchý recept na avokado, tak se podívej.

  • Michaela Atherton | 2. 3. 2006 14:58

    Nevim v ktere casti Anglie zijete Davide, ale my toto avokado jime jako hlavni jidlo. Prevazne dietari, nebot avokado je tezke a zasyti, ale neni tolik kaloricke. Jako predkrm bych zminila spise Seafood salad, kdy misto avokada ke krevetam pridavame krabi tycinky a hlavkovy salat se zminovanou seafood sauce, spolu s kouskem citronu.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:38

    Tedy těch kalorií a jako starter?No nic proti,ale u mne by to byl s bagetkou celý oběd.Vypadá to ale hodně chutně!!Vyzkouším.Krevety mám,jen musím koupené avokádo nechat uzrát :( Děkuji za tip s těmi krevetami !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Citronová šťáva Kečup - jemný Krevety Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Americký koláč

Americký koláč

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact