• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Avokádo s krevetami

autor: danek-uk
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avokádo s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • avokádo dostatečně uzrálé, měkké
    • krevety
    • tatarská omáčka
    • kečup - jemný
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu. Rozříznuté avokádo vezmeme do obou rukou a obě půlky oddělíme. Vyjmeme pecku. (Pokud ji zasadíme do hlíny, vyroste malý avokádový stromeček).
2
Dužinu avokáda vydlabeme malou lžičkou a nasekáme nožem na malé kousky. Dáme do misky spolu s krevetami. Krevety NEVAŘÍME.
3
V České republice v běžných obchodech jsou k dostání krevety zmražené, ale již vařené. Mají červeno-bílou barvu. Další tepelnou úpravou krevety pouze "zgumovatí". Krevety syrové mají barvu šedo-bílou.
4
V misce krevety s avokádem promícháme a přidáme tatarskou omáčku, do které jsme před tím přidali trochu kečupu. Správně by se měla přidávat omáčka určená speciálně ke krevetám a mořským produktům, ale žiju v Anglii a nevím, jestli je tato omáčka k dostání i v Česku. Chutí se ale velmi blíží právě tatarce s kečupem.
5
Můžete do ní přidat truchu citronové šťávy. Celou směs dobře promícháme, (podle chuti osolíme) a vložíme zpět do vydlabaných slupek od avokáda.
6
Angličané tento pokrm používají jako starter před hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádo s tvarohem

Avokádo s tvarohem

Zapečené avokádo

Zapečené avokádo

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greguša | 17. 11. 2012 21:27

    V Itálii se tato omáčka ke krevetám nazýva Calipso = majonéza, kečup, sladká paprika, pepř, sůl, (špetka podle chuti) a pár kapek Worcestrový omáčky. :-)

  • Alena | 5. 11. 2007 08:53

    Také jsem pecku z avokáda zasadila, vyrostl mi strom,který dosáhl již výšky 2 metrů.Rozvětvuje se, je to krásná rostlina. Má pouze zelené listy, v našich podmínkách prý nekvete. Mám ho asi 5 let.Pecku musíte zasadit do vodorovné polohy a jen půl pecky do zeminy,protože nevíte z které strany vypustí stvol, aby pak nezapustil do země.

  • Jana Speck | 30. 7. 2007 23:13

    A jen tak mimochodem, tato zvlastni vzacna Coctail Sauce, je normalni Heinz Ketchup smichany s majonezou....:-)

  • Katerina Millerova | 10. 9. 2006 17:22

    V ceskych hypermarketech se uz ta zminovana omacka, "coctail sauce", da dostat napr. pod nazvem "koktejlova omacka" od Spaku.

  • Barbora Polakova | 7. 5. 2006 20:50

    Davam 1 celej rodine chutilo.

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:10

    Urcite brzy dojde i do ceskych obchodnich siti. Vetsina veci je uz u nas bezna. Pamatuji si, kdyz jsem poprve privezla mame mango chutney a lime pickle a ruzne veci na poradnou indickou kuchyni... dnes uz si to koupi v Tescu sama. Jsem ale prekvapena, ze vase deti jsou odrostle na vegemite. Nase deti to naprosto nesnasi... i kdyz oni vlastne tak trochu neveri nicemu co ja varim:o] naprosto nechapou, jak muzu jist toast s osmazenou cibuli a kecupem. Ja zase nesnasim jejich peanut butter nebo beans on toast.... a fazole vubec:o] kazdy je jiny, kazdy ma rad neco jineho a to je vlastne dobre. Jinak by nebylo proc vymyslet nove recepty!

  • luckymili | 12. 3. 2006 09:51

    V Austrálii vyrůstají děti na vegemite. I můj syn si mazal toasty, nebo jen tak prstem vybíral ze sklenice, já jsem tomu nepřišla nikdy nachuť, ale doma ho máme pořád. Jediný problém je, že ho musím kupovat v Anglii nebo Německu, tady běžně není.

  • Michaela Atherton | 11. 3. 2006 18:36

    Uplne jste mi vehnala sliny na jazyk.. jen si na ty zavitky vzpomenu:o] ja marmite pouzivam denodenne, ale spis nez na vareni, ja to piju jako horky napoj. Pred par lety mi doktori nasli, ze me telo ma nedostatek vitaminu B a dostala jsem spoustu prasku. Nikdy nebyli s mymi krevnimi vysledky spokojeni... do te doby, nez jsem nasla marmite[bovril.Oxo]. Ted uz neberu ani ty prasky, pouze vypiji 3-4 napoje denne a me krevni testy se vyrazne zlepsili. Je to vazne "zazracny" extrakt!

  • luckymili | 9. 3. 2006 16:41

    Ano je to něco jako marmite, nazývám to tajnou ingredienci, přidávám to do hovězích vývarů, který potom dostává etra silnou chuť. Takže třeba ráno po náročném večeru působí jako balzám na žaludek i hlavu. Šunkové závitky mám také ráda, obzvlášť ty plněné křenovou pěnou.

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:20

    To s tou chuti hoveziho taky nechapu. Nepripada mi, ze by anglicke kravy chutnali jinak nez kravy ceske:o] Cerstve morske plody jsou vzdycky spatne k dostani ve vnitrozemi. Ale to je to same, jako ja tu postradam muj milovany sunkovy zavitek, ktery tu nemohu sehnat:o[ budu se muset naucit recept a vyzkouset ho:o]Luckymili> tim vegemite jste myslela neco jako marmite ci bovril?

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:53

    Davide, nevím sice jak to myslíš, s tou jinou chuti. Já jsem se vrátila po 15 létech z Austrálie a guláš mám pořád stejný. V ČR mi akorát chybí čerstvý seafood a vegemite, jinak už tu je opravdu asi vše.Samozřejmě když příjdu v Anglii do řeznictví nebo vidím ovoce a zeleninu, potom příjdu tady do obchodu, tak chce se mi plakat. Tak si prosím neztěžuj. Já to beru jako výzvu a zatím se mi daří.

  • Helena | 6. 3. 2006 10:02

    Mozna,ze pouzivate skutecne jine hovezi.Tady v UAE,byvale britske kolonii v UK obchodech buvolimu masu rikaji indicke hovezi(viz muj komentar k reeptu Zimni musaka) a pouzivaji je na kari a dalsi recepty.Jestli maji nase hovezi nevim.Patrejte dal.

  • David B | 5. 3. 2006 13:21

    Díky všem za připomínky a rady. Nechť si každý upraví recept dle své chuti. Každý jeden recept má vždy více modifikací, otázkou je, do jaké míry se potom dá hovořit o původním receptu.Já tu v Anglii musím taky recepty hodně měnit a někdy i improvizovat. Například typické české jídlo - guláš - ať se snažím sebevíc, nikdy se mi nepovede guláš stejné chuti jako v Česku. Že by měli jiné krávy? Šíleně by mě to zajímalo :o)

  • luckymili | 4. 3. 2006 09:29

    Nesouhlasím s Michaela. Avokado je skvělý předkrm, hlavně pro slavnostní příležitosti. Neobsahuje cholesterol a je zdrojem vitamínů, minerálů, protejnů a vlákniny.Davide, já bych snad jen nahradila tatarku částečně majonézou /výborná je od Heinz - light salad cream/ a částečně zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami, dochutit soli a citr. šťávou. A než mražené krevety, tak spíše v přírodním nálevu. Dresink na dary moře je i v ČR /tady už je skoro vše/, ale ten mám raději ke smaženým potvůrkám. Dnes posílám jednoduchý recept na avokado, tak se podívej.

  • Michaela Atherton | 2. 3. 2006 14:58

    Nevim v ktere casti Anglie zijete Davide, ale my toto avokado jime jako hlavni jidlo. Prevazne dietari, nebot avokado je tezke a zasyti, ale neni tolik kaloricke. Jako predkrm bych zminila spise Seafood salad, kdy misto avokada ke krevetam pridavame krabi tycinky a hlavkovy salat se zminovanou seafood sauce, spolu s kouskem citronu.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:38

    Tedy těch kalorií a jako starter?No nic proti,ale u mne by to byl s bagetkou celý oběd.Vypadá to ale hodně chutně!!Vyzkouším.Krevety mám,jen musím koupené avokádo nechat uzrát :( Děkuji za tip s těmi krevetami !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Citronová šťáva Kečup - jemný Krevety Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žravé řezy

Žravé řezy

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

131
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
46
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
37
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
27
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact